ajánló · Extra tartalom · Kedvencek · projekt · Proszülinap

Kedvenc könyveink az elmúlt 3 évből

szüliéroji

Immáron már harmadik éve jelentkezünk különböző bejegyzésekkel, könyvértékelésekkel, extrákkal. Annak idején éppen a halloween-i projekttel indítottunk, így a 3 évet ünnepelve ezzel párhuzamosan 3 születésnapunkhoz kapcsolódó bejegyzéssel készültünk nektek. Elsőként az eddigi projektekre olvasott könyveink közül választjuk ki azokat, amiket legjobban szerettünk.

Arwen: “Sose tudok csak egyet választani… 😀 Három abszolút kedvencem van: Az essexi kígyó, Az elvarázsoltak és Eleanor Oliphant köszöni, jól van. Mindhárom rendkívül különleges, és gondolatébresztő. Az utolsó kettő pedig eléggé depresszív is. “

Zsebi: “A tél jegyesei hatalmas kedvencem a hangulata miatt. Legutóbb pedig a Nevermoor és a Kalózkirály lánya vett le a lábamról, mert szórakoztatóak ,és nagyon szerethetőek a szereplők. Az Egy sötétebb mágia örök kedvencem, és hát égettük is együtt magunkat a könyvnek köszönhetően.”

Fancsali: “Talán az Északfit tudnám kedvencemnek megnevezni, mivel egy nagyon különleges hangulatú könyv. Nagyon szépen keveredik benne a mesei világ a mai modern YA irodalommal. Szerintem ez az egyik legédesebb történet, amit valaha olvastam, egy kicsit újra gyereknek éreztem magam a könyv olvasása közben. Egy végtelenül szép történet, amit cirka két nap alatt olvastam el és nem csak azért, mert sok benne az illusztráció, amik egyébként megjegyzem, gyönyörűek. “

Lexa: “Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem című könyvét még anno a Young Adult hétre olvastam, és azóta is egyik nagy kedvencem maradt a történet. Egy nagyon édes, könnyed, vicces kis romantikus regény, amit bárki olyannak csak ajánlani tudok, aki éppen egy kis kikapcsolódásra vágyik.
A könyvből készült film változatot is megnéztem azóta, és azt kell mondjam az is nagyon tetszett! Noah Centineo pedig a legcukibb Peter, akit csak el lehet képzelni. <3”

Timi: “Nagyon sok olyan könyv van, amit szerettem, nehéz csak egyet kiemelni. Igazságtalan ez a kérdés. 😦 Vivien Holloway – Végtelen horizont c. könyve nagy kedvencem lett. Ha a külföldi regényeket nézzük, akkor Colleen Hoover – Egy nap talán c. könyve lenne a befutó. “

SoSo: “Nem hittem, hogy a Kushiel dárdája ilyen könyv lesz. Pontosabban szerettem volna hinni, mert nagyon el akartam olvasni, aztán elkezdtem és az első 150 oldal után letettem. Végül mégis úgy alakult, hogy örök kedvenccé vált, csak kicsit meg kellett érnem hozzá, le kellett tennem a fenekem és megtalálni a szépséget könyv leírósabb első felében. Manapság túlságosan hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy minden második oldalon döntő fontosságú csatát vívnak a szereplők, és bekezdésenként popókat rúgnak szét.”

RavenS: “Miééééért kéred, hogy válasszak kedvencet??? MIÉÉÉÉRT??? Holtversenyben a Végtelen horizont, az Esővágy és A hercegnő naplója. Mert jó könyvek, és csak úgy keresztül suhantam rajtuk. Nem vagyok hajlandó kedvencet választani xD”

Mancs: “Ah, micsoda kérdés.. Hát a Caravaaalt! Nem tudom elmondani, mennyire imádtam, annyira izgalmas és kalandos volt, a fordítás meg egyszerűen mesés. Nem beszélve Julianről, ő talán még a fordításnál is mesésebb.  “

Uszáma: “Mur Lafferty: Hat ébredés című könyv nagy meglepetés volt az idei évben számomra. Imádom a sci-fiket, ebben pedig mindent megkaptam, amit egy ilyen könyvtől várok. Természetesen a három év alatt temérdek kedvencet avattam, úgyhogy ez csak egy hirtelen kiragadás a sok közül. :D”

Ti melyik könyvet szerettétek legjobban azok közül, amiket itt nálunk láthattatok? Írjátok meg nekünk! 🙂

uszáma_bio.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s