ajánló · Érdekességek · Extra tartalom · fantasy · lények · projekt · szerelem · YA

5 érv, hogy miért olvasd el Meagan Spooner HUNTED c. könyvét

Képtalálat a következőre: „hunted  meagan”

Ezúttal összeszedtem nektek öt érvet, hogy miért is érdemes elolvasni Meagan Spooner  Hunted c. könyvét. Nekem maximálisan impulzus vásárlás volt anno, de egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, mert még a megérkezése napján pár óra alatt elolvastam a teljes regényt. És, hogy miért ne hagyd ki te se?  Már mondom is!

 1. Szemkápráztató borító

Ismét csak a külsőségekkel kezdjük a sort, mert hát a könyvesboltba belépve a céltalan vásárló először úgyis a borítót veszi észre. A Hunted borítója pedig olyan, mint a stréber kisdiák, két kézzel kalimpál a levegőben, hogy vegye észre a tanárnéni, vagyis jelen esetben te, kedves jövőbeli olvasó. Ha több részletre vagy ezzel kapcsolatban kíváncsi, mert az online webshopokban azért annyira nem győzött meg, eláruljuk, hogy a szuper színharmónián, és a kreatív kis íjon kívül a borító más meglepiket is rejt. Aranyosan fénylő fóliával borított szinte a teljes háttér, mindezt úgy, hogy nem válik giccstengerré.

Képtalálat a következőre: „hunted  meagan”

2. Egy igazi amazon

Ha az amazonon az erős női főhősöket értjük, Yeva bizonyosan egy közülük. Azt se felejtsük ki, hogy rendkívül jól bánik az íjjal, és nemcsak hogy tehetséges vadász, de élvezi is, ha az erdőt járhatja. Nem retten meg attól sem, hogy kövesse eltűnt édesapja nyomát, még ha az a hír járja is, hogy az erdőt szörnyek lakják.  Yeva egy igazi problémamegoldó személyiség, aki ha valami rossz történik, az egészséges bánkódási mennyiséget leszámítva nem omlik össze pityeregve, hanem igenis keres egy kiutat jelenlegi helyzetéből. Tehát ha már nagyon eleged van azokból a főhősnőkből, akik végig csak nyavalyognak és a szőke herceget várják, aki aztán sült galambot tesz ezüst  villán a szájukba, akkor ragadjátok meg ezt a könyvet és irány olvasni!

Képtalálat a következőre: „la belle et  la bete francaise”

3. Szépséges és Szörnyűséges

A tündérmesék sose mennek ki a divatból, és bár a Disney sokkal gyerekbarátabbá és kevésbé megbotránkoztatóvá varázsolt nem egy mesét, a YA korosztálynak már kell egy kis sötétség és árnyaltság, hogy valóban hitelesnek érezzen egy történetet. Nos, a Hunted sokkal inkább az eredeti mesék hangulatát adja vissza. Tudtátok, hogy az eredeti történet szerint a gonosz tündér a herceget azért változtatta szörnnyé, mert nem tudta elcsábítani? Na és azt, hogy Beautyt (aka Bellet) is megpróbálta megölni, hogy aztán apjához, a királyhoz feleségül mehessen?  Lényeg a lényeg, aki nem bír betelni a Szépség és a Szörny történeteinek újrameséléseivel, az mindenképp vágjon bele! Ez a regény frissítő keveréke az ismert mesének és vadonatúj elemeknek, így azok sem maradnak hoppon, akik ragaszkodnak a jól ismert történethez, de azok sem, akik újdonságra vágynak.

Kapcsolódó kép

4.  Egy csipet só, egy csipet szláv hatás

Aki olvasta és szerette a Medve és a Csalogány, netalántán a Rengeteg, vagy a Grisha trilógia könyveinek valamelyikét, az itt sem fog csalódni. Ismert lényekkel találkozhat az erdőben, miközben Yeva most először fedezi fel ezt a másik, különleges világot.  Trükkös erdei manók, a tűzmadár és számos más teremtmény és monda keveredik a Hunted párszáz oldalas történetében. Azt már említettem, hogy szinte az egész történet télen, de legalábbis folyamatosan havas tájon játszódik?  Ha nem, akkor elő a puha, bolyhos, extra meleg zoknikkal, mert garantáltan dideregni fogsz. A téli évszak kedvelőinek is erősen javallott olvasásra!

Képtalálat a következőre: „la belle et  la bete francaise”

5.  Tanuljunk angolul

Rutinos angolul olvasó vagy? Akkor ez a bekezdés nem neked szól, de ha még csak barátkozol a gondolattal, hogy ne csak magyarul olvass, ez a könyv akkor is szuper választás. Izgalmas, pörgős, kellő mennyiségű leírással, érdekes történettel és ami a legfontosabb, könnyen érthető és olvasható szöveggel. Nem kell akadémiai szinten ismerned és beszélned a nyelvet, garantálom, hogy 30 oldal folyamatos olvasás után belejössz! Ha egy-két szót nem is értesz, a szövegkörnyezet  biztosan segíteni fog, hogy kitaláld, mi történt éppen. Minden kezdet nehéz, de hát valahol mégis muszáj nekiindulni (lehetőleg ne a Harry Potterrel, mert attól aztán véreset pisil első angol olvasásra az ember).


Ennyi lett volna mára, de ha eddig nem sikerült volna meggyőznöm téged, azt is megsúgom, hogy ez a könyv egy standalone, azaz nem kell várni évezredeket, hogy minden része kijöjjön, mint egy sorozatnak. Ő így magában kerek egész.  Remélem megtetszett a könyv, és te is annyira imádni fogod, mint én!

szonja_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s