ajánló · Book a Sloth · Extra tartalom · Kedvencek · projekt · YA

Álomvilágok könyvajánló

Még anno, júniusban az Álomvilágok témát dolgoztuk fel a Book a Sloth Club dobozok kapcsán. Ott jelentettük meg a Lajhírekben a következő ajánlót, amelyet most mindenki számára elérhetővé teszünk!

Ha nem szeretnél kilépni az álomvilágok varázslatos forgatagából, csekkold az alábbi kis ajánlónkat további olvasmányokért.

Laini Taylor: Füst és csont leánya

Egyszer volt, hol nem volt, egyszer egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. A történet nem végződik jól.

Mi mást is ajánlhatnánk, ha nem az írónő másik magyarul megjelent regényét? Bár itt konkrét álomjárás nem történik, mégis a történet katalizátora egy angyal és egy kiméra, akik mertek nagyot álmodni, egy jobb világot elképzelni, és harcolni ezért az álomért. Az írónő a már tőle jól megszokott, lírai stílusával kelti életre a Prága utcáit járó kékhajú lányt, akiben sokkal több rejlik, mint amivel akár ő maga is tisztában van.

fustescsont.jpgFülszöveg:

Egyszer volt, hol nem volt, egyszer egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. A történet nem végződik jól.

A sodró erejű fantasy regénytrilógia első része egy tiltott szerelemről, egy ősi háborúról mesél és egy újjáteremtett világ reményét hirdeti.

Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalszám: 336
>> Megrendelem

Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Amikor Liv rádöbben, hogy az álmaiban lezajlott találkozások és beszélgetések valahogy mégis a valóság részét képezik, egy teljesen új világ tárul fel a számára. Na és persze az új életükbe való beilleszkedés se pite. Egy aranyos kis regény, amely minden korosztály számára élvezhető kikapcsolódást nyújt.

silberFülszöveg:

Ez ​vajon tényleg lehetséges?

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. 
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó – Vörös pöttyös
Oldalszám: 326
>> Megrendelem

Maggie Stiefvater: The Raven Boys – Hollófiúk

Nem ​látó csak két esetben pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján; vagy te vagy a lény igaz szereleme… vagy te ölted meg őt.

Kaland, rejtélyek, egy cseppnyi misztikum némi valósággal keverve. Ha szereted a hétköznapi világba oltott paranormális regényeket, a Hollófiúk remek választásnak bizonyulhat. Látnokok, szellemek, és Ley vonalak vegyítve puccos magániskolával és a tinédzserek jól megszokott problémáival, mindez pedig Maggie Stiefvater utánozhatatlan stílusában tálalva.

ahollofiukFülszöveg:

Nem ​látó csak két esetben pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján; vagy te vagy a lény igaz szereleme… vagy te ölted meg őt.

Blue Sargent minden évben ott áll látó anyja mellett, amikor a halálra várók elsétálnak előttük. Blue sosem látja őket. Ebben az évben viszont egy fiú válik ki a sötétből, és megszólítja őt. 
A fiú, Gansey, az Aglionby nevű helyi magániskola jómódú tanulója. Blue egyszer megfogadta, hogy távol tartja magát az Aglionby diákjaitól. A Hollófiúkként ismert banda csak bajt hozna rá. 
De Blue megmagyarázhatatlan vonzalmat érez Gansey iránt. A fiúnak egy küldetést kell teljesítenie, amelyben három másik Hollófiú is érintett: Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél. 
Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. 
A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a Hollófiúk furcsa és baljóslatú világával, már nem olyan biztos a dolgában.

Lenyűgöző új sorozat! 
Hová kalauzol az elkerülhetetlen halál és egy különös szerelem?

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó – Vörös pöttyös
Oldalszám: 416
Vörös pöttyös
>> Megrendelem

Christelle Dabos: A tél jegyesei

Ezúttal az álmoktól messzebbre kerülünk, de Anima lakóinak különös képességei láttán éppen úgy érezheti magát az ember, mint  aki egy fantasztikus álomvilágba csöppent. Anima ​lakói szerint a tárgyaknak lelkük van, különös adottságaik révén pedig kommunikálni is tudnak velük. Ujjaik alatt összeforr minden, ami szakadt vagy törött, érintésük nyomán feltárul a tárgyak és használóik múltja is. Ophélie azonban nem csak ezért különleges: briliáns ügyességgel közlekedik a tükrökön keresztül. Békés hétköznapjainak azonban a Matrónák döntése vet véget: el kell hagynia otthonát, férjéül pedig a megmaradt világ legrosszabb hírű Sarkáról származó, gyűlölt és rettegett kincstárnokot, Thornt szánják. De vajon miért éppen őt? Remek karakterek, varázslatos világfelépítés, lassan építkező cselekmény, ami egy olyan helyre repít, ahol semmi nem az, aminek látszik.

teljegyeseiFülszöveg:

Anima ​lakói szerint a tárgyaknak lelkük van, különös adottságaik révén pedig kommunikálni is tudnak velük. Ujjaik alatt összeforr minden, ami szakadt vagy törött, érintésük nyomán feltárul a tárgyak és használóik múltja is. Ophélie azonban nem csak ezért különleges: briliáns ügyességgel közlekedik a tükrökön keresztül. 
Békés hétköznapjainak azonban a Matrónák döntése vet véget: el kell hagynia otthonát, férjéül pedig a megmaradt világ legrosszabb hírű Sarkáról származó, gyűlölt és rettegett kincstárnokot, Thornt szánják. De vajon miért éppen őt? 
Új otthonában a Délibábosok trükkjeinek köszönhetően semmi sem az, aminek látszik. A lánynak az állandó káprázattal és a Sárkányokkal is meg kell küzdenie: a Légvár az a hely, ahol az ember a saját gondolataiban sem lelhet biztonságra. Ophélie ráébred, hogy a Légvár nemzetségei hatalmi harcának közepébe csöppent. Hogy megmeneküljön, álruhát ölt… 
Történet egy felejthetetlen hősnőről egy részletgazdag és izgalmas világban, tele cselszövéssel és meglepetéssel. 
Christelle Dabos trilógiájának első kötete számos irodalmi díjat nyert, és a legnagyobb francia kiadó, a Gallimard első könyveseknek járó elismerését is magáénak tudhatja.

Kiadó: Kolibri Kiadó
Oldalszám: 580
>> Megrendelem

Ti milyen könyveket ajánlanátok nekünk az ‘Álomvilágok’ témakörben?


zsebi_bio

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s