ajánló · Új megjelenések · Extra tartalom · fantasy · projekt

5 ok, hogy elkezdd A tél jegyeseit

Immár nem csak közeleg a tél, de meg is érkezett, így a Prológuson egy egész hetet szenteltünk a télies olvasmányoknak. A felhozatalból pedig természetesen kihagyhatatlan a nagy kedvencünk, Christelle Dabos A tél jegyesei című fantasy regénye.  Nem éppen szösszenet méretű, de megéri belevágni, íme 5 ok, hogy miért.

1. Ilyen fantasy világot még nem láttál

Alapvetően azt mondják, hogy már nincs új a nap alatt, de azt kell mondjam, Dabos olyan szinten egyedi világot hozott létre, amelyhez hasonlót még nem láttam sehol. Gyönyörű, izgalmas és rejtélyekkel teli.

2. Lenyűgöző hangulat

Dabos olyan hozzáértéssel szövi a történetet, hogy szinte érzed a jeges szél fuvallatát az arcodon, mindent látsz magad előtt, így még akkor is tökéletesen leköt a könyv, amikor épp nem sok minden történik.

a37bfb6a9b8db4deb9a402226a458c13
Forrás: Pinterest

3. Intrika mindenhol

A karakterek meglepő mélységgel rendelkeznek, amiből csak még több tárul fel a második részben, de már a kezdetekben is azonnal a politikai mélyvízbe dobnak a Sarkon minket Ophélie-vel együtt, így aki élvezi az udvari suskust a fantasykban, itt sem fog csalódni!

4. Ophélie

Csak így egyszerűen Ophélie. Nem tudom, mikor találkoztam utoljára ilyen szerethető főhősnővel, aki nem hangos, nem badass, nem a legszebb, legelbűvölőbb, vagy a legbármibb, és mégse átlagos. Imádtam, az ő szemén keresztül megismerkedni a könyv világával, és figyelni, ahogy fejlődik a karaktere.

5. Mert tükrökön át közlekedni menő

Valamiért a különleges képességek a mániám, imádom őket, és akkor meg pláne, ha többel is találkozni, ráadásul ilyen érdekesekkel. Ophélie például a tárgyak múltját tudja olvasni, illetve képes tükrökön keresztül közlekedni, a Délibábosok kiváló illuzionisták, a Sárkányok nemzetségének pedig mentális karmai vannak, amik képesek az elmét rendesen megszorongatni.


Nos, ezek a mi indokaink, reméljük, sikerült meghoznunk a kedveteket A tél jegyeseihez! Ti olvastátok már, vagy tervezitek? Írjátok meg nekünk facebookon, vagy itt a kommentekben!

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s