ajánló · Extra tartalom

Havas táj, meleg tea, téli playlist!

Hideg idő? Pipa. Jó könyv? Pipa. Meleg tea? Pipa. Jó zene? Még kérdéses… Én magam is azon emberek sorát gyarapítom, akik imádnak zenét hallgatni olvasás közben. Néha a könyv hangulatához, néha viszont a kinti időjáráshoz viszonyítom, hogy mégis milyen stílusú zenére vágyom. Így karácsony közeledtével pont stílusos is összeállítani egy rendhagyó playlistet, hiszen elég sokan lehetnek úgy, mint én, azaz: máglyára az összes mainstream karácsonyi zenével! Kezdve a Last Christmassal. Oké, ezeknek a daloknak is megvan a maga szépsége, de… hát igen, mindig van egy de. Tehát, ha unod már, hogy téli zene csak karácsonyi lehet és azon belül is nagyjából öt dal váltakozik folyamatosan, akkor ez a te cikked lesz! Music on!

1, Egy kis metál, hogy feldobjuk a megszokottat

Nincs karácsony Last Christmas nélkül, ez köztudott, lassan már benne lesz minden ország alaptörvényében, DE azt senki nem szabhatja meg, milyen feldolgozásban hallgassuk. Akik egy kicsit is szeretik a rock-metál irányzatot, valószínűleg ismerik a Frog Leap Studiost és zseniális munkáit. Nem egy, tipikusan karácsonyi nótát írt át a csávó. Így még én is szívesen meghallgatom. Ugyan nem kifejezetten áraszt karácsonyi hangulatot, de a zene mindenképp remek és ugyan ki ne akarná borzolni kicsit a család idegeit? 😀

2, Winter is coming!

Ha tél, akkor a Trónok harcának mindenképpen elő kell kerülnie és, ha már van belőle egy jó kis sorozat, miért ne hallgathatnánk annak a zenéit tél beköszöntével? Imádom őket, az összes nagyon hangulatos és igen, a legtöbbről azonnal a tél jut az ember eszébe. Még azoknak is tetszhet, akik sem a sorozattal, sem a könyvekkel nem pajtiznak, hiszen nem kell feltétlen háttértudás ahhoz, hogy egy zenét élvezz.

3, Skandináv muzsika

Kik tudnának legjobban téli hangulatot teremteni, ha nem azok, akik szinte állandó jelleggel abban élnek? Pár éve hallottam először skandináv zenét és azóta szerelmese vagyok. Gyönyörű és hangulatos. A téli időszakban egy kicsit mindig több skandináv zenét hallgatok, mert azonnal téli hangulatom lesz tőle. Ugyan zeneajánló, de egy könyvet is ajánlanék, ha már így a skandinávoknál kalandozunk Az Északfi az, amit kötelező téli olvasmánnyá tennék mindenki számára, hiszen ugyanúgy, mint a zene, telet költöztet az ember lelkébe. A rengeteg imádott előadóm közül végül azt a hölgyet mutatom meg nektek, akinek hála én is rabja lettem ennek a műfajnak. A videóklippet is érdemes hozzá nézni, nagyon különleges.

4, A téli mesék varázsa

A mesék betétdalaiért is odavagyok, úgyhogy ilyentájt mindig előkerülnek nálam az örök klasszikusok zenéi, no meg persze néhány frissebb darab is. Az egyik személyes kedvencem az Anastasia című mese Volt egy régi december című dala. Ezt szinte minden télen rongyosra hallgatom. A sokak által imádott Legyen hó sem maradhat ki ebből a felsorolásból, viszont abból nem a magyarért, de nem is az angolért, hanem a japán és a kínai verzióért vagyok oda.

Nektek van olyan, kifejezetten téli zene, amit nagyon szerettek? Osszátok meg velünk kommentben! 😀


fanni_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s