ajánló · Extra tartalom

Gyönyörű helyek a tél és a karácsony szerelmeseinek

Jómagam is azon emberek sorát gyarapítom, akik imádják a telet és minden éven a fehér karácsonyért szurkolnak, remélem, idén végre beérik a sok éves küzdelmem gyümölcse. Tehát, szerelmemnek többnyire úgy hódolok, hogy gyönyörű, téli helyeket nézek sóvárogva, hogy még jobban belefacsarjon a lelkembe a hazai, lucskos karácsony. Nos, bizonyára rengetegen vagytok még hasonló cipőben, de hátha nektek több pénzetek van, és eljuttok valamelyik helyre, amit most mutatok nektek. Jó szemezgetést! Ti egyébként otthon töltitek a karácsonyt vagy jobb szerettek elutazni valahová ilyenkor?

Hallstatt

Már nagyon régóta szerelmem ez az ausztriai kisváros. Tudom, hogy turisták tömegei mennek oda és tipikus “instagram-place”, de akkor is gyönyörű. Ha ránézek, egyből átjár a karácsony és a tél érzése. Azt hiszem, szavakkal nem is nagyon lehet leírni azt a hangulatot, amit a városka áraszt magából. Azt át kell élni, de mivel erre sem nekem, sem sokaknak nincs lehetősége, beszéljenek helyettem a képek.

hallstatt

Woodstock

Jöjjön egy újabb kisváros, bár ez már egy kicsit messzebb van. A városka az Egyesült Államokban található, hasonlóan Hallstatthoz, a hely szinte egy a természettel. Számomra a régi, romantikus amerikai karácsonyi filmek helyszíneit idézi. Ódon épületek, történelmet idéző házak, végtelen erőd és vastag hótakaró. Egy igazi téli csodaország. Egyébként valószínűleg ez a kisváros is többnyire a turizmusból él, hiszen ahogy utánanéztem a szálláslehetőségeknek, rengeteg panziót találtam a magyar átlagkeresethez viszonyítva elég húzós áron.

gallery-1448912903-gettyimages-121857172

Erdély

Számomra a legtökéletesebb, legidillibb hely egyenlő a romantika eszményképével. Azaz a hegyekkel, a fenyvesekkel, a háborítatlan természettel. Erdélyben mindez megvan és mióta az eszemet tudom, el akarok oda jutni. Nem csak nyáron, télen is, hiszen valami eszméletlen szép ott olyankor a természet. Különleges és varázslatos atmoszféra lengi körül már csak a képeket is, egyből elfog a vágy, hogy hóembert építsek, hógolyózzak, szánkózzak, aztán miközben a meleg kandalló mellett szárítom magam, elkortyolgassak egy meleg teát és olvassak hozzá egy jó könyvet.

erdély

Karácsonyi vásárok

Az ausztriai és a németországi karácsonyi vásárok világszerte híreske. A legtöbb turistát a bécsi és a müncheni vásár vonzz, de néha érdemes kitekinteni a kisebb falvakba is, sőt, esetleg tovább menni. Mondjuk Svájcig, ahol az egyik leggyönyörűbb helyen van karácsonyi vásár. A Blausee partján egy festői, romantikus város szűk utcáiban barangolva, mintha egy másik világba cseppennénk. Oké, azért a bécsi vásár sem kutya. Ott már több alkalommal is voltam és mindig imádtam. Igazán különleges.

7573299-v4-stc8386-kopie

Ti hová utaznátok el szívesen télen? Van olyan hely, ami igazi téli csodaország számotokra?


fanni_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s