ajánló · Extra tartalom · filmajánló · projekt · prológus

Filmajánló Karácsony Edition

xmasiscoming

Karácsony környékén tél lévén az emberek szívesebben tartózkodnak a meleg lakásban, és hát sok mindennel el lehet ütni az időt például olvasással, de ha éppen olyan programot szeretnénk, amit közösen csinálhatunk a családdal tökéletes választás lehet a filmnézés. Mostani bejegyzésünkben összeszedtünk néhány karácsonyi filmet, amiket bátran ajánlunk mindenkinek. 🙂

1. Reszkessetek betörők!

44073_2

Forrás

 

 

Bemelegítésként kezdjünk egy klasszikussal, amit mindenki ismer, és talán már a pokolba kívánja, hiszen minden egyes karácsonykor levetítik az összes részét. Ha valaki esetleg nem tudná miről is szól a film, annak egy kis ismertető: Főszereplőnk Kevin, akit a szülei otthon felejtenek, amikor is elutaznak az ünnepekre. A kisfiú egyedül marad, ám egy pillanatig sem unatkozik, főleg akkor válnak izgalmassá a dolgok, amikor megpróbálják kirabolni a házukat.

 

 

 

 

2. A Grincs

1541-a-grincs

Forrás

 

 

December 6-án kezdték el játszani a mozikban, ezt a filmet. A történet Grincsről szól, aki el akarja lopni a karácsonyt, hiszen utálja ezt az ünnepet. Ördögi tervet eszek ki, hogy megakadályozza az ünneplést, ám nem számol a kis kik lánnyal Cindy-Louval, aki talán meg tudja akadályozni Grincs tervét.

 

 

 

 

3.  Karácsonyi ének

26912_40

Forrás

 

Szintén egy animációs filmről beszélhetünk, amely Charles Dickens regénye alapján készült. Főszereplőnk Ebenezer Scrooge egy kapzsi és szívtelen ember, aki utálja az ünnepeket , semmi más nem érdekli a pénzen kívül. Ám ez a karácsony más, mint az eddigiek, hiszen éjjel meglátogatják őt a múlt, jelen és jövő szellemei. Ezek a szellemek megmutatják neki, hogy milyen rossz életet élt eddig, és azzal is szembesítik, hogy hamarosan meg fog halni. Ezáltal adnak neki egy lehetőséget, hogy megváltoztassa életét, ezzel megmentve magát a haláltól.

 

 

 

 

4. Polar Expressz

p8008-w780_xlBXOiQOofq1d5Pb6jATwl96VBT

Forrás

 

 

Főhősünk egy 10 éves fiú, aki nem hisz a Mikulásban, ám amikor éjjel megjelenik a házuk előtt egy fekete, csillogó vonat, a Polar Expressz, ami a fiúért jött megváltozik a nézőpontja. A vonat azért jött, hogy a  Mikulás személyesen adhassa át neki az ajándékát a többi kiválasztott gyermekkel együtt.

 

 

 

5. The Princess Switch

Screenshot_4

Forrás

 

 

A film ugyan még csak magyar felirattal érhető el, de ha vannak olyanok, akiket szintén nem zavar ez, azoknak bátran ajánlom. A történet kissé elcsépelt, hiszen találkozik két külön társadalmi rangban élő lány, akik totálisan egyformák és hopp megszületik a gondolat, hogy bizony helyet cserélnek. Sokszor találkozhatunk ilyen történetekkel, ám ezúttal karácsonyi köntösbe bújtatva tálalják.

 

 

 

 

 

Nektek van kedvenc karácsonyi filmetek, amiket szívesen néztek a családdal, vagy éppen egyedül?

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s