ajánló · Extra tartalom · Karácsony · projekt · prológus

Különleges könyvek karácsonyra

A hét végén elérkezik, amire sok gyerek és felnőtt tavaly óta várakozik: a karácsony. Ugyan én azt az elvet vallom, amit a Grincs is megtanult, miközben megpróbálta ellopni a karácsonyt Kikfalva lakóitól, azaz, hogy nem az ajándék a lényeg. Mégis szeretünk ajándékozni, meglepni szeretteinket valami aprósággal. Ajándék választáskor követhetjük a hagyományos, besétálok a könyvesboltba vagy megrendelem online módszert is, amikor kiválasztunk valami olyat, aminek örülne az, akinek vesszük vagy pedig gondolkozhatunk rajta egy kicsit, és kitalálhatunk valami olyat, ami sokkal személyre szabottabb vagy különlegesebb.

1. Képregények különleges kiadásban

Főleg akkor telitalálat, ha a személy, akinek az ajándékot szánjuk vevő a képregényekre, szereti őket. A Fumaxnak mostanában gyönyörű kiadásai jelentek meg, érdemes szétnézni náluk. Nekem kedvenceim a Lock&Key luxuskiadása, ami Stephen King fiának, Joe Hill-nek a nevéhez fűződik és Rob Rodin Lokija, ami pedig tökéletes lehet a Marvel filmek és a skandináv mitológia rajongóinak.

2. Illusztrált kiadások

Nincs is szebb, mint egy képekkel tarkított kiadású könyv. Manapság már egész sokat találni a hazai könyvesboltok polcain is. Ha tippre lenne szükségetek, tudjuk ajánlani az Északfit és a Harry Potter köteteket. Fiatalabbaknak (és a felnőtteknek is) biztosan elnyeri tetszését, a Kolibri Kiadó által újra kiadott Grincs is. Igazi klasszikus, a Kisherceggel együtt. A romantikusabb könyveket kedvelők számára Colleen Hoover – Vallomás c. könyve lehet jó választás, hiszen a történetben szereplő festmények a könyvben is megtalálhatóak. Kisebbek és gyermeklelkűek pedig a Jók és Rosszak iskoláját is szerethetik, ráadásul van hozzá egy kiegészítő kötet is, ami szintén illusztrációkkal gazdagított! Illetve érdemes körülnézni a Kolibri Kiadó kínálatában is, a Christmasaurust is tudjuk ajánlani Tom Fletcher tollából.

Az angolul is olvasóknak pedig a kedvencemet, Percy Jackson kalandjait tudom ajánlani. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mind a görög mitológia nevezetes alakjait bemutató két kötet, mind pedig A villámtolvaj gyönyörű szép rajzokkal van illusztrálva, megéri kézbe venni!

3. Aláírt példányok

Last minute ajándéknak nem éppen mondható. Decemberben ugyan rengeteg dedikálás van, de a karácsony előtti pár napban már nehezebb ilyen köteteket beszerezni. Viszont, ha idén nem is, talán a jövőre nézve jó tipp lehet, hogy ha szeretnétek egy kicsit feldobni az ajándék kötetet, akkor nézzetek el egy-egy szerző dedikálására! A Könyvmolyképző például minden decemberben megtartja a Csillagszóró Karácsony nevezetű rendezvényét, ahol rengeteg magyar íróval találkozhatunk.

Külföldi írók könyvei esetén pedig tudom ajánlani a Bookdepository oldalát, ahol van pár előre dedikált példány. Érdemes a kiadók honlapjait is nézegetni, mert ott is lehet hasonló szépségekre bukkanni, illetve UK területén élők számára varázslatos hely lehet a Foyles!

+1. Libri karácsonyi limitált kiadású könyvek

A Libri minden évben tart egy olyan akciót, hogy bizonyos összeg vásárlása felett, jelképes összegért megvásárolható az újra kiadott, általában illusztrált klasszikusuk. Az utóbbi években így lehetett megszerezni Charles Dickens Karácsonyi énekét, A Kisherceget, tavaly a Boldog Herceget Wilde-tól és idén Andersen meséit. Gyönyörű kiadásokról van szó, és 4-500 forintért vétek lenne őket ott hagyni! 🙂

IMG_5950.JPG

Ti milyen könyveket ajánlanátok?


zsebi_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s