ajánló · Évösszegző · Extra tartalom · filmajánló · YA

Együtt moziztunk – avagy ezeket láttuk 2018-ban

Nem titkoltuk sohasem, hogy szeretünk mozizni, és hogy rá vagyunk kattanva az adaptációkra. Összegyűjtöttük azokat a filmeket most nektek, amelyeket együtt néztünk meg. Oké, ez így nem teljesen pontos, természetesen mindenki sajnos nem tudott ott lenni. Szóval, mutatjuk, miket láttunk, miket érdemes megnéznetek.

Fekete Párduc

Szagoltunk már jobbat is, és ízleltünk édesebbet, láttunk már csodásabbat. Sajnos a Fekete Párduc nem lett kedvenc. Személy szerint én unatkoztam alatta, bár tagadhatatlan, hogy túl lehetett élni. Zsebi, RavenS és So-So még a humoros megjegyzéseikből is kihagyott, így az élmény is a felére csökkent. A Párduc egyszer nézős, a történet feledhető, a színészi játék középszerű, s ha minden igaz, NEM ez volt számunkra az év filmje.

Értékelés: 5/10

T’Challa apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon. Amikor azonban egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T’Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.

Bosszúvágy

Annak ellenére, hogy a film akcióthrillerként van fémjelezve, szerencsére gazdagították némi humorral is, és nem sikerült átesni a ló túloldalára. Az internetes mémek bevonása is hozzájárult ahhoz, hogy közelebb hozzák a mai emberekhez a filmet. Külön kiemelném a párhuzamot, ami a műtétre való felkészülés és a fegyver megtöltése között húzódott, egyszerűen zseniális volt. Ugyanígy jól sikerült a casting is, talán Kersey lányát éreztem kicsit gyengébbnek, de a filmen ez nagyon keveset rontott. Sőt, elismerésem a magyar szinkronért is, sikerült a hangokat a karakterekhez igazítani.

A Bosszúvágy azért már kárpótolt minket, a Párduc után mindenesetre felüdülés volt Bruce Willis szaladgálása a képernyőn.

Értékelés: 8/10

Értékelést is írtunk róla.

A helyszín most Chicago, a bűnözőkkel teli város. Paul Kersey feleségével brutálisan leszámolnak, lányukat pedig bántalmazzák. Ezt követően válik kapucnis igazságosztóvá, aki azon fáradozik, hogy megtalálja azokat a személyeket, akik bántották szeretteit. Közben több bűnössel is elbánik, s bár a rendőrség csak találgat, hogy ki a rejtélyes jótevő. Vajon jogunk van-e egy durva és aljas bűncselekmény után a saját kezünkbe venni az igazságszolgáltatást, vagy aki gyilkosokat kezd gyilkolni, az ugyanúgy bűnös-e.

Éjjeli napfény

Azt hiszem, abban értettünk egyet, hogy mindenki szerencsétlen apát sajnálta. Próbálkozásnak nem volt rossz, de körülbelül ennyi. A humor feldobta egy kicsit, de a se veled, se nélküled kissé betette a kaput.

Értékelés: 5/10

Katie, a 17 éves lány gyerekkora óta elszigetelten él a házukban, ugyanis egy nagyon ritka betegségben szenved: a legcsekélyebb napfény is végzetes a számára. Amikor találkozik Charlie-val, megismeri a szerelem érzését, azonban apja nem nézi jó szemmel a bimbózó kapcsolatot.

A Grincs

Egy igazán cuki és különleges animációs filmmel zártuk az évet, az örök klasszikust választottuk, és nem Kevint.
A Grincs nem akarja ugyanazt megvalósítani, mint a film, amiért én személy szerint igazán hálás voltam, így a szerelmi sztori ment is a kukába. Ehelyett kaptunk egy teljesen korrekt mesét, amely szerintem sokak számára élvezhető. Ezt a véleményt támasztja alá az is, hogy nem csak gyerekek ültek a moziban, hanem szinte minden korosztály képviseltette magát. Ennek függvényében büszkén állapítottam meg, hogy ez a kis mese mindenkinek, és mindenkihez képes szólni, és a nézőnek szíve joga eldönteni, hogy miről.

Értékelés: 8/10

Értékelést is írtunk róla.

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. 
A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. 
Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. 
Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével…. 
Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét?


Biztosan moziztunk még együtt ezeken kívül is, de hirtelen ezek jutottak eszembe. Ti láttátok valamelyiket? Mi a véleményetek róluk? Írjátok meg nekünk Facebook oldalunkon!


cersei_bio

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s