idézetek · projekt · Top10

Top 10 kedvenc Viszály idézetünk

Nem ám csak úgy indítjuk az új évet, hiszen első tematikus projektünk középpontjában nem mások állnak, mint a főgonoszok MUHAHA. Imádjuk őket, utáljuk őket, imádjuk utálni őket, és melyik könyv passzolna jobban ehhez a témához, mint V. E. Schwabtól a Viszály! Így aztán el is hoztuk nektek a top 10 kedvenc idézetünket – természetesen spoilermentesen – hátha nektek is meghozza a kedvet az olvasáshoz!

viszaly

1. – Cellatársak voltunk – felelte Victor. – Rengeteg igazán rossz ember van a börtönökben, Syd, és nagyon kevés jó. Mitch volt az egyikük.
Puff.
Puff.
– Te a rosszak közé tartozol? – kérdezte Sydney. Tengerkék szemét pislogás nélkül meresztette Victorra. Nem volt benne biztos, hogy a válasznak lesz bármi tényleges jelentősége, de mégis úgy érezte, hogy tudnia kell.
– Egyesek oda sorolnának – felelte Victor.

2. Mind halhatatlanok vagyunk, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője.

3.  – Azt kérdezted tőlem, hogy akarok-e valaha hinni valamiben. Akarok. Ebben akarok hinni. Hinni akarok benne, hogy a világ több, mint amit látunk belőle – Victor kiloccsantott egy csepp whiskey-t a poharából. – Hogy mi magunk többek lehetünk. A francba is, hősökké válhatunk!

4. – Ha senki sem ért az általában azt jelenti, hogy tévedsz.

5. Számtalan ember volt szörnyűséges, és számtalan szörnyeteg ismerte meg a módját, hogyan viselkedjen emberként.

6.  A sorsfordító pillanatok nem mindig nyilvánvalóak. Nem üvöltik, hogy SZAKADÉK, és tízből kilenc esetben nincs kötél, amely alatt át kellene bújni, nincs határ, amelyet át kellene lépni, nincs vérszerződés, nincs drága papírra nyomott hivatalos levél. Ezek a pillanatok nem nyúlnak hosszúra, kihangsúlyozva mély jelentésüket.

vicious

7. De ha belőlem hiányzik valami, akkor belőled is. Az élet a kompromisszumokról szól. Vagy azt hitted, csak azért, mert Isten kezébe helyezted a sorsod, Ő majd visszaad mindent, ami voltál, és még többet is?

8. Elit hősnek nevezték az újságban. 
Röhejes szónak találta. Nem csak azért, mert nevetséges volt, hanem mert következett belőle egy kérdés. Ha Eli valóban hős, és Victornak kell szembeszállnia vele, akkor ő micsoda, gonosztevő?

9. – Tehát amikor elcsodálkozol valamin – folytatta Eli –, az nem azt jelenti, hogy egy részed hinni akar benne? Én úgy gondolom, az életben több dolgot szeretnénk igazolni, mint amennyit cáfolni. Hinni akarunk.

10. – Te vagy a hős – mondta a lány Eli szemébe nézve –, legalábbis a saját történetedben biztosan.


Nos, ezek a mi kedvenc idézeteink, de kíváncsiak vagyunk a ti véleményeitekre is! Olvastátok már a Viszályt? Ha igen, hogy tetszett? Írjátok meg nekünk facebookon, vagy itt, a kommentekben!

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s