Érdekességek · Extra tartalom · projekt · prológus

11 jel, hogy a legjobb barátod igazából a frenemyd!

A barátságok bonyolultak lehetnek, főleg, ha a legjobb barátod igazából nem is a barátod. A kapcsolatainknak jó érzéssel kell megtöltenie a lelkünket, viszont ha Te kezdesz másképp érezni, akkor talán ideje átgondolni azokat.

A ‘frenemy’ kifejezés a friend és az enemy szavak elegye, amely tökéletesen utal arra, amit jelent: egy ellenséget, akiről azt hisszük, hogy a barátunk. Egyszerűbben megfogalmazva: ha a barátság egy nyáj lenne, akkor a frenemy egy birkának öltözött farkas volna.

Mivel a frenemykre nincsen tökéletes körözési leírás, mi most a teljesség igénye nélkül felsorakoztatunk néhány árulkodó jelet arra, hogy milyen, amikor farkasod van!

cf54561c-5df6-4c14-b2d2-7f4afcd7127b

1.Pletykálkodik a hátad mögött… Rólad!

A frenemyk nem feltétlen mondják a szemedbe, ha előnytelenül áll a legújabb crop topod, viszont ha mások megemlítik neki, nem kell kétszer mondani, hogy kifejtse, mennyire egyetért és a kukába való az a bűnronda felső!

2. A Te sikered nem siker, az ő sikere viszont annál inkább!

Egy igaz barát majd kiugrik a bőréből, ha valami nagy dolgot sikerül véghez vinned. Sőt, akkor is, ha valami nagyon kicsit. Ha a barátod nem jelenik meg soha, egyetlen olyan eseményen sem, ami Téged ünnepel, akkor őszinte részvétem, frenemyd van.

3. Nem restek emlékeztetni Téged az életed negatív pillanataira!

Mást sem csinálnak! Egy frenemy folyton arról beszél, hogy mit csinálsz rosszul és miért nem fog soha sikerülni, bármit is eltervezel. Bazi idegesítő, ugye?

9a101b32-6cc2-4dcd-8849-a833d0f096ce

4. Az a fránya versengés!

Némi kis verseny még akár jót is tehet egy kapcsolatnak, viszont ha azt látod, hogy mindig, mindenben ő az első, a beszélgetésekben pedig igyekszik felülkerekedni és ez rossz érzéssel tölt el, akkor bizony frenemyd van.

5. Passzív agresszívak

Nyilván nem mondja a szemedbe, hogy csúnya a crop topod, na de közösségben előszeretettel fog viccelődni vele és előhozakodni olyan megjegyzésekkel, amik Neked fájnak és legszívesebben elsüllyednél miattuk. Óvakodj ettől az embertől!

6. Kiről szól minden beszélgetés? Na kiről? Pontosan, róluk!

Nem, nem Rólad. Az eszedbe se jusson. Egy frenemy általában szelf-centrikus, így a Te tanulmányaidról sosem fogtok beszélgetni, ellenben Te fel tudnád sorolni az összes tárgyának kreditértékét és oktatóját abc sorrendben.

adb8e3ef-70d8-4163-944d-e8cc5c96540a

7. Nincs Rád idejük!

Attól még, hogy Te este nyolcra koncertjegyet vettél, ők aznap este kilenckor még a zuhany alatt fogják énekelgetni a Mamma Mia!-t. És ami a legrosszabb, hogy nekik ez természetes, míg neked egy újabb nélkülük töltött este.

8. Kihasználnak, vigyázz!

A vendégszeretet és az osztozkodás a barátságok részét képezik, a frenemyk viszont nagyon könnyen kihasználhatják a kedvességed. Egy percre nem figyelsz, és máris üres a hűtő!

9. Kiegészítőnek érzed magad? Erről beszélek!

A frenemyk mindig nagyon népszerűnek tűnnek, mert sok-sok “barátot” tartanak maguk körül, azonban ti csupán kiegészítőként, B tervként szolgáltok, ha esetleg egy parti, ahová mindannyian mentek, unalmas lenne. Ha talál valaki izgalmasabbat, abban a pillanatban váltok számára levegővé. Te és a másik 150 kiegészítőbarátnő.

dcfeec35-6f5a-48d8-98c1-1b509abab969

10. Dráma, dráma, dráma…

Egy barátság sem létezhet konfliktusok nélkül, na de egy frenemy, őket a dráma élteti. Számukra semmi sem jó addig, amíg nincs benne valami rossz.

11. Ha a frenemy Pinokkió lenne…

… akkor a hatezer kilométeres orrukról könnyedén felismerhetnénk őket. A frenemyk sokat hazudnak, méghozzá annak érdekében, hogy az ő életük sokkal, de sokkal izgalmasabbnak, értékesebbnek és kalandokkal telibbnek tűnjön, mint a Tiéd.

Habár nem vicc, a frenemy egy pszichológiailag létező jelenség, azonban azt gondolom, nagyon egyszerű “elbánni” velük. Hiszen egy ilyen kapcsolatban senki sem érezné jól magát, ösztönös reakciónk, hogy távolságot kezdünk tartani és szépen lassan elengedjük azokat az embereket, akik ártanak nekünk.

Ezután a cikk után egyből nagyon hálás lettem az én legjobb barátnőmért, megyek is, és megköszönöm neki, hogy van! Tegyétek ezt Ti is!


mancs_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s