Érdekességek · Extra tartalom · lények · projekt

Mitikus lények a valóságban

Sokszor nem kell felcsapnunk egy regényt ahhoz, hogy bámulatos élőlényekkel találkozzunk, hiszen a való világ is igazi kincseket rejt. Most elhoztunk nektek 5 aranyos állatot példaként.

dumbo

1. Dumbo-polip

A Dumbo-polipok, más néven Grimpoteuthisok, mélytengeri állatok, akik ~3000-4000m mélyen élnek. Kisméretűek, ami nagyjából 20cm-t takar. Egy pár uszony található a testük két oldalán, amiről a nevüket kapták. Csigákkal és kukacokkal táplálkoznak.

2.Szajgaszajga

A szajga vagy tatárantilop egy emlős, ami szinte a kihalás szélére került a vadászatok miatt. Eredetileg az eurázsai sztyeppéken volt őshonos a Kárpát-medencétől egészen Mongóliáig. A szajga antilop szarvát a tradicionális kínai orvoslásban használják és akár 150 dollárt is adhatnak érte. Éppen ez volt az egyik oka, amiért vadászták őket.

zsirafnyakugazella3.Zsiráfnyakú gazella

Nem, azt a kecses nyakat nem úgy Photoshoppoltuk oda. A hosszú nyak azt a célt szolgálja, hogy könnyebben elérjék a magasabb növényeket. Mindemellett a lábaik sem éppen rövidek, a veszély előli menekülést segítik. Érdekesség, hogy nem isznak vizet, ugyanis elég folyadékot nyernek ki az általuk elfogyasztott növényekből. Nagyon gyorsak és gyakran el tudnak menekülni a ragadozók elől.

4.Víziőzvizioz

Kiváló úszók akik kínai és koreai folyók és szigetek mentén honosak. Ám a kínai alfaj kiváltképp szokatlanul fest. Ennek oka hosszú agyarai, amik valójában megnyúlt szemfogak. Éppen ezért vámpírőznek is hívják őket.

 

axolotl5.Axolotl

Bár egyre több állatkereskedésben lehet kapni, a mexikói járóhalként is ismert állat kritikusan veszélyeztetett és 2010-ben a kihalás szélére került. A kutatók gyakran használják őket, ennek oka, hogy a végtagjaikat képesek újranöveszteni. Bár az azték diéta mindennapjait képezték, ma a megmentésük a cél.

Nektek van kedvenc “mitikus” állatotok?

Források:https://www.zmescience.com/other/feature-post/amazing-creatures-animals/#Dumbo_Octopus
https://greenglobaltravel.com/weird-animals-around-the-world/#WEIRD%20MAMMALS

lorelei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s