Érdekességek · Új megjelenések · exkluzív · Extra tartalom · projekt

Exkluzív! A. M. Aranth: Propheta 1. részlet – Prológus

Nem is olyan régen lerántottuk a leplet a Prophetáról, most pedig elkaptuk az írót és kicsikartunk belőle pár fejezetnyi részletet, hogy kevésbé legyen kínzó a várakozás. Az első részletben a Prológust olvashatjátok, amit a címével ellentétben eskü nem mi írtunk! 🙂

* A részlet ezen verziója még változhat a megjelenésig!*

Prológus

Szellem

Az utolsó szó jogán elmondanék valamit.

Van, aki azt mondja, nincs szabad akarat. A dolgok megtörténnek, így is, úgy is – lehet, hogy pont azzal idézed elő az elkerülhetetlennek tűnő eseményeket, hogy kapálózol ellenük. Megint mások szerint mi formáljuk a sorsunkat, minden cselekedetünkről szabadon határozunk minden egyes alkalommal. És olyan is van, aki szerint létezik szabadság, de a múltunk, meg az eddigi cselekedeteink és tapasztalataink befolyásolnak, és e befolyás miatt ténylegesen soha nem vagyunk szabadok.

És hogy én mit gondolok?

Azt, hogy mindenki bassza meg.

Nem létezik szabadság, csak erő. Aki a legerősebb, az dönti el, mi lesz.

Nézem a kardurat. Büszkén áll, egyenes derékkal. Kezét a gomb fölött tartja.

Arca nyugodt, de a szívverése elárulja, hiába igyekszik szabályozni. Kezében annak a lánynak a nevetséges könyve, mert Truth Dunn, igen, a csenevész, buta kis Truth Dunn döntötte el, mi lesz. Ő volt a legerősebb.

Most valahol ő is ugyanígy áll, miközben nézi őt egy másik olyan lény, mint amilyen én is vagyok. Truth valószínűleg még csak fel sem fogja, hogy győzött, annyira ostoba. Talán sír, hogy meg kell ölnie az ő imádott Kaledjét, ha élni akar. Nem tudja, hogy senki sem olyan erős ezen a tetves bolygón, mint ő.

És ezért haragszom. Nem kéne, de ez van. Hogy lehet, hogy még mindig nem fogta fel? Az istenek asztalához ültették, de attól még nem lett díszvendég a vacsorán.

Rájövök, hogy még mindig lépéselőnyben vagyok. Van még időm. El tudok intézni egy-két dolgot. De a legfontosabb: nálam az aduász. Egyedül én ismerem ennek a történetnek az összes szereplőjét.

És tudom, mit fog tenni az a bizonyos, aki most Truth Dunnt bámulja árgus szemmel.

Amikor bevillan a fény, már tudom, hogy igazam volt.

Hé, Truthie. Kinyírhattad a karduramat. Ellenem fordíthattad a többi idiótát. Az ujjad köré csavarhattad Kaledet. De nem győztél le. Ó, egyáltalán nem. Kéz a gombon. Lenyomja.

A gyomromban az antianyag-tároló Amadeus-cella erőtere összezárul, és mielőtt megszűnök létezni, utolsó gondolatom a nevetés. Mert már most győztem.

Mindenki bassza meg, veled az élen, Tru.

Olvasd el az 1. fejezetet is!


Hamarosan érkezünk az 1. fejezettel is!

zsebi_bio_2019

Exkluzív! A. M. Aranth: Propheta 1. részlet – Prológus” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s