Érdekességek · exkluzív · Extra tartalom · könyvmolyképző · Kedvencek · projekt · prológus · romantikus · szerelem

Exkluzív! A Rókatündér karakterei és a Valentin-nap

Ugyan a múltheti magyar írós projektünkbe is simán beleillett volna a mostani bejegyzésünk, mégis inkább a romantikus projekthét keretein belül osztjuk meg Veletek a következő kis szösszenetet. Eszes Ritát kértük meg, hogy mesélje el nekünk, Rókatündér c. könyvének szereplői, hogyan vélekednek a Valentin-napról.

rokatunderHát, sziasztok! Azért hívtalak ma ide titeket, mert tartozom egy vallomással. Én írtam az Oszakában töltött éveteket, ezért én tehetek arról is, hogy olyan pocsékul alakult a Valentin-napotok. Csak a minap jöttem rá, hogy valószínűleg azért történt így, mert anno az enyém is elég emlékezetesre sikerült. Nem akarlak untatni vele titeket, de annyit elárulok, hogy a végén mérgemben megettem azt a hatalmas doboz trüffelt, amit nem adtam át, és utána két napig rosszul voltam. Szóval, bocsánatot kérek a történtekért. El tudnátok mondani, hogy leszámítva ezt az esetet, amikor mindenki mindenkivel szakításban volt, hogyan éreztek ezzel az ünnepel kapcsolatban?

(Hallgatnak mind, szerintem megdöbbentek. Midori és Akira csak összenéznek, mintha szavak nélkül beszélnék meg, hogy mit lépjenek, válaszoljanak-e. Rei viszont Tristan kezét szorongatja, próbálja visszatartani. Azt hiszem, a srác vagy elrohan vagy mindjárt rám borítja az asztalt. Eltelik pár perc, mire nagyjából megnyugszanak a kedélyek. És amikor beszélni kezdenek, mintha már ott sem lennék.)

Rei: – Szerintem a Valentin-nap csak egy újabb társadalmi nyomás a nőkön.  Nem csak értelmetlen, de felháborító is!

Tristan: – Komolyan, bébi? Komolyan a Valentin-napra is van egy összeesküvésed?

Akira: – Most melyik Valentin-napról beszélünk, az ázsiai vagy az európai verzióról?

(egyszerre)

Rei: – Az ázsiairól!

Tristan: – Az európairól!

Rei: – Tök mindegy! Az európai sem sokkal jobb, a nők ülnek az irodában, meg az iskolában és várják, hogy küldjön nekik valaki valamit, és ha nem kapnak semmit, akkor cikiben érzik magukat.

Tristan: – Tehát nálunk a nyomás kurvára, hogy a férfiakon van, hát most mondtad, hogy minden nő elvárja, hogy kapjon valamit!

Rei: – Én nem pont ezt mondtam, hanem…

Midori: – Én szeretem a Valentin-napot.

Rei: – Pff.

Tristan: – Hagyd már, hogy elmondja!

Midori: – Én csak arra gondolok, hogy nagyon sokáig vártam arra, hogy egyszer bonbont vihessek egy fiúnak, aki tetszik nekem. Szerintem ez egy bátor ünnep. Egyszer egy évben a lányok kezdeményeznek Japánban.

Tristan: – Tessék!

Akira: – Hozzáteszem, én nem kaptam meg tavaly a bonbonom…

Midori: – Szerintem te épp elég bonbont begyűjtöttél az előző években ahhoz, hogy ezt kiheverd. De azért sajnálom…

Akira: – Semmi baj.

Rei: – Jó, de az egyáltalán nem zavar, hogy nem kapsz érte semmit viszonzásul? Úgy értem, egy hónapot kell várnod, hogy megtudd, a pasi mit gondol a dologról. És akkor sem egyértelmű. Fogadok, hogy Akira szan mindenkinek vesz csokit White-dayre, akitől kap Valentin-napkor!

Akira: – Az bunkóság lenne, ha nem tenném.

Rei: – Megmondtam.

Akira: – Oké, de mindig úgy csináltam, hogy akiktől kaptam valamit, azoknak egyforma  köszönőajándékot vettem, aki pedig érdekelt, annak valami különlegeset. Amióta kapcsolatban vagyok, különben sem kapok másoktól csokikat.

Midori: – Mondjuk inkább, hogy kevesebbet kapsz. De azért mindig kapsz.

Rei: – És aztán szánalomcsokikat osztogatsz válaszul…

Midori: – Ez nem igaz! Nagyon szépen csinálja, és pont az a lényeg, hogy ne érezze magát szánalmasan az, aki megajándékozta. Szerintem ez teljesen rendben van, miért kéne az embernek rosszul érezni magát attól, hogy tetszik neki valaki? És a másik ezt miért ne tudná értékelni, akkor is, ha ő máshogy érez? Miért ne eshetne neki jól a gesztus, anélkül, hogy kinevetné érte? Pont arra való ez a nap, hogy meglépheted, amit egyébként nem mernél.

Rei: – Hű, de nagyon bátor lettél…

Tristan: – Szerintem ti nem is a Valentin-napról beszéltek… tök félrement nálatok ez a dolog, úgy, mint a karácsony…

Rei: – Jaj, mert te nyilván Valentin-nap szakértő vagy…

Tristan: – Hát, normálisabb a hozzáállásom, mint nektek. Lehet, hogy korábban nem tartottam, de pont azért, mert nem fogok csokival bohóckodni valakiknek, aki nem fontos nekem. Ha mindenkit megajándékoznék, aki bejön, hát szív konfettit szórhatnék az ablakból.

Akira: – Ez nem is rossz ötlet köszönőajándéknak…

Midori: – Jaj, ne! Ne figyelj rá! Én úgy szeretem, hogy ez egy ilyen hagyományos dolog az életünkben! Oké, hogy már nem kell bátornak lennem, de akkor is jó néha kicsit jobban befelé figyelni, az érzéseinkre, jobban, mint a többi napon. Szeretem, hogy megajándékozhatlak Valentin-napra, és szeretem, hogy utána várhatom a White-dayt.

Akira: – Én meg téged szeretlek.

Rei: – Blőőőő.

Tristan: – Most komolyan, te nő, nem tudnál örülni neki, hogy nem japán pasid van, és nem kell egy hónapot várnod?

Rei: – Vettél nekem csokit?

Tristan: – Hát. Meg egy csomó szart kitaláltam, amikre mind nem lesz idő, ha itt ülünk, és nézzük, ahogy ezek enyelegnek.

Rei: – Imádom, hogy ilyen romantikus vagy!

Tristan: – Tudom, azért csinálom.

(Amúgy Chanelt is elhívtam erre a beszélgetésre, de nem jött el. Azt mondta, ezen a napon mindig egy spa-ban töltekezik, egyedül, és a telefonját is kikapcsolja. Ha utólag kérdezik, kivel volt, csak sejtelmesen mosolyog. Állítólag, amíg ezt a napját nem adja oda senkinek, addig a nagypályások között játszhat.)


Reméljük szerettétek ezt a kis betekintőt a Rókatündér szereplőinek életébe. Tartsatok velünk, még sok hasonlót tartogatunk számotokra a projekt keretein belül! 🙂

timi_bio_2019

zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s