Érdekességek

Kőgazdag ázsiaiak a valóságban

Kaevin Kwan a Kőgazdag ázsiaiak című regényében az ázsiai gazdag, sznob világot humoros, szatirikus formában mutatja be romantikával átszőve. Sokak kedvencévé vált a kisit realista, kicsit oda-oda pörkölgetős, kicsit romantikus és meglehetősen szórakoztató alkotás. Ha megkapó volt számodra a szerző által lefestett világ, vagy érdekel a távol-keleti kultúra, akkor tarts velem, hiszen utánajártam napjaink leggazdagabb ázsiai embereinek. Turkáljunk hát, jó falusi nénik módjára más emberek pénztárcájában, aztán sírjunk egy kicsit…

Li Ka-shing

likashing

A hongkongi, 87 éves férfi Ázsia egyik legbefolyásosabb embere. Több nagyvállalat vezetője, Anglia legnagyobb külföldi befektetője, a 16. leggazdagabb ember a világon egy 2009-es becslés szerint. Vagyona körülbelül 19,5 billió dollárra becsülhető. Az alázatos kezdet ellenére jelenleg Ázsia ötödik legvagyonosabb embere. Miután apja elhunyt tuberkulózisban, 16 évesen otthagyta az iskolát és dolgozni állt, hogy támogassa családját anyagilag. Hat évvel később nyitotta meg első saját vállalkozását, melyet remek befektetői érzékkel vezet. A vállalat üzleti birodalomként működik, foglalkoznak ingatlanokkal, telekommunikációval, valamint az energiaszektorban is tevékenykednek.

Mukesh Ambani

mukesh.jpg

Az 58 éves, indiai férfi vagyona 25 billió dollár körül mozog. Petrolkémiával, olajjal és gázzal foglalkozik. Apja halála után vette át a családi cég vezetését 2002-ben. India leggazdagabb embere, van például egy olyan háza, melynek felépítése 1 billió dollárba került. Hazáját potenciálisnak tekinti gazdasági növekedés szempontjából, véleménye szerint 2030-ra az ország gazdasága megsokszorozódik, tekintve, hogy jelenleg India GDP-je elég magas.

Wang Jianlin

wang.jpg

Wang a leggazdagabb ember Ázsiában, azaz a legnépesebb kontinensen a Földön. 61 éves, vagyona nagyjából 30 billió dollár. 1970-től ’86-ig szolgált a hadseregben, mielőtt belépett volna az üzleti életbe. A szerencséjét a filmipar hozta meg, jelenleg ő Ázsia legnagyobb bevételű film-színházának üzemeltetője. Miközben a filmiparban tört egyre feljebb, 20%-os részesedést szerzett egy spanyol futballkulbban, az Atlético Madridnál. Úgy gondolja, hogy a jövőbeli nagy pénzek a kultúriparban rejlenek. A kínai üzletember már 2016-ban megvette a Legendary Entertainmentet, mely többek között a Jurassic World-öt és a The dark Knight-ot is rendezte. Ezen vállalat megszerzése újabb kaput nyitott neki, mely ezúttal Hollywoodra néz. Azt nyilatkozta, hogy ez számára óriási előrelépés azon céljának elérésében, hogy egy napon ő irányítsa a világ legnagyobb filmvállalatát.


fanni_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s