Extra tartalom

Elfeledett regények “újrahasznosítása”

Bizonyára sokatoknál halomra csücsülnek otthon a megörökölt, ezer éves könyvek, amikről pontosan tudjátok, hogy sosem fogjátok elolvasni őket. Vagy, ha már olvastátok, még egyszer nem szívesen tennétek. De azért eladni sem akarjátok őket, annál értékesebbek a számotokra. Nos, ha nem félsz ollót és ragasztót ragadni, hogy a régi könyveidből valami újat alkoss, amire szívesen nézel rá, akkor kérlek olvasd tovább ezt a cikket. Ha viszont még azt is szentségtörésnek véled, hogy valaki csúnyán néz egy regényre, mert még nem itta meg a reggeli kávéját, akkor nyomj gyorsan az X-re, mert olyan “szörnyűségeseket” fogok leírni, mint: vágd szét, ragaszd össze és fesd le!

Ültess bele!

A szívem csücske ez az ötlet, és már rettentő régóta meg szeretném csinálni, de még keresem hozzá a megfelelő könyvet. Szerintem valahol egy rettentő szép gesztus, hogy a “halott fába”, a papírba élő növényt ültet az ember. Oké, lehet, hogy csak én vagyok túl szentimentalista, de akkor is egy szívet melengető látvány. Tehát egyfelől baromi jól néz ki, másfelől nagyon egyszerű elkészíteni. Ugyan elég sok ragasztót és türelmet igényel, de igazi kis üde színfoltja lehet a lakásnak, ha az ember beleöli a kellő energiát.

ültess

Tárolj és írj!

Az ötletet Miss Red Fox oldalán találtam (link ITT), természetesen azonnal megtetszett, hiszen rettentő aranyos a kis szütyőke és a notesz párosa. Nem kell más hozzá, mint egy kissé rozoga állapotban lévő könyv, tű és cérna. Egy női lelkületű könyvmolynak azonnal megakad rajta a szeme, hiszen vintage, aranyos picike és hát könyvből van. Kell ennél jobb mód arra, hogy újrahasznosítsuk egy elfeledett, nagymamától örökölt kincsünket?

miss red fox - 12giftswithlove 01 - Altes Buch - Old book - DIY Upcycling - Geschenkverpackung - Gift Wrapping - Notebook - Envelope - Umschlag - Notizbuch.JPG
A kép Miss Red Fox oldaláról származik

Hordd!

Nyilván mindenki tudja, hogy, ha kivág egy darabocskát a könyv lapjából, és ékszerlapra ragasztja, majd domború üveget tesz rá, akkor nagyon különleges ékszert kap. Lerágott csont, nem ragoznám tovább, mutatok helyette inkább egy másik alternatívát, ami szintén lapokból van, de talán még az előbb említettnél is egyszerűbb, hiszen sem lánc, sem medálalap, sem üveg nem szükséges hozzá. Egy egyszerű karperec, ami meglehetősen mutatós. Csupán néhány papírcsíkot kell hozzá felcsavarni, és, mintha gyöngyök lennének, felfűzni.

DIY-Book-Bangles
Ha bővebben érdekel titeket, hogyan lehet elkészíteni, linket ITT találtok. 🙂 

Hagyd, hogy illatozzon!

A növényeket mindenki szereti, de nem mindenki tudja megtartani őket. Én is lelkes gyilkosa vagyok szerencsétleneknek, pedig mindennel próbálkoztam már. A mi utolsó mentsvárunk a műnövény, de ha már könyvmolyok vagyunk, akkor miért ne lehetne papírból a növénykénk? Imádom azokat a műnövényeket, aminek a virágát regények lapjaiból formázták meg, bár tudom magamról, hogy én magam soha nem lennék képes ilyesmit csinálni, hiába van viszonylag jó kézügyességem, és hiába szeretek ilyenekkel bögyörögni. Egyszerűen nem tudok rájönni a technikájára, de egy szerencséje van a hozzám hasonlóknak és nekem is. Van egy magyar hölgy az interneten, aki ilyeneket árul! Érdemes ránézni az oldalára, hátha találtok olyat, ami tetszik nektek. Linket ITT találtok.

Ti csináltatok már valaha bármit régi könyvekből? Ha igen, küldjétek el nekünk! 😀


fanni_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s