ajánló · Extra tartalom

Regények, amik több figyelmet érdemelnének

Vannak olyan könyvek, amik rettentő népszerűek, pedig nem olyan jók. Ezzel szemben rengeteg olyan könyv is van, ami viszont nagyszerű, viszont lényegesen kevesebb figyelmet kap, ezért esetenként, ha több kötetes sorozatról van szó, végig sem fordítják az egészet. Erre tipikus példa Laini Taylor Füst és csont leánya sorozata, aminek a harmadik kötetének magyar nyelvű fordítása érdeklődés hiányában elmaradt, pedig külföldön hatalmas sikernek örvend a sorozat, és tekintve, hogy egy hasonló kaliberű regény, például A végzet ereklyéi sorozat (oké, én ezt egyáltalán nem szerettem, de műfajban és témában egészen hasonló a kettő)  mekkora népszerűségnek örvend, értetlenül állok a helyzet előtt. Szomorú eset, és legalább millió másik ilyen van még. Vagy, ha nem is ennyire drasztikus, akkor éveket kell várni a következő kötetre. Az ilyenekből születnek a borzalmas fan-fordítások, amiket inkább mindenki letagad. Az is, aki írta, és az is, aki olvasta.

Napernyő protektorátus

Az egyik kedvenc sorozatom, aminek éppen a napokban fejeztem be a harmadik részét. És igen, újra tudatosult bennem, hogy már csak egy kötet érhető el belőle magyarul, pedig legalább egy éve be lett jelentve az utolsó rész kiadása. Ennél nagyobb problémám ne legyen, de akkor is szörnyű. Ráadásul a legbosszantóbb az egészben az, hogy ugyan ez a sorozat lezárult, de van egy újabb, szorosan ehhez köthető, amit valószínűleg soha nem foghatok a kezemben úgy, hogy magyarok bennük a betűk. Nos, a Napernyő protektorátus az egyik legszórakoztatóbb regény, amit valaha olvastam. Imádom az írónő minden sorát, a karaktereit, a stílusát, cakum pakk az egész könyvet. Valamiért itthon korántsem lett olyannyira népszerű, mint kellene neki. Úgyhogy, ha eddig nem ismerted, de érdekelne egy pörgős steampunk vámpírokkal, farkaseberekkel, lélek nélkül rohangászó hölgyekkel, végtelen humorral és mértéktelen teával megspékelve, akkor bizony most menj a legközelebbi könyvesboltba és szerezd be az első kötetét! A szórakozást garantálom.

parasolprotectorate1

Battle Royale

Ki ne ismerné Suzanne Collins világhírű sorozatát, Az éhezők viadalát? Konkrétan a fél könyves társadalom ódákat zeng róla, pedig (igen, mindig van egy pedig és egy hurrogó, aki a legpopulárisabb regényeket is lehurrogja. Ez lennék jelen helyzetben én.) van egy regény, ami klasszisokkal jobb és kvázi a fentebb említett regény alapja. Nem szeretek spekulálni, de erős a plagizálás gyanúja Suzanne Collinst illetően. A Battle Royale 1999-ben jelent meg Takami Koshun jóvoltából. Egy olyan szörnyű világot tárt az olvasói elé, ami még a legerősebb lelkületűeket is elborzasztja. Az osztálytársaidat kell megölnöd a túlélésed érdekében. Azokat az embereket, akiket nap mint nap láttál, akiket a barátaidnak hittél, akikben talán meg is bíztál. És közben felemészt a bűntudat, valamint a rettegés. A gondolatok, hogy vajon tényleg képesek lennének megölni téged az osztálytársaid? Izgalmas és fordulatos cselekményvezetés, olyan lélekrajzzal és érzelmi túlfűtöttséggel, amit csak kevés szerző tud produkálni.

battle

Az elveszett boszorkány

Egy modern magyar népmese, aminek nem csak a története csodálatos. Tele van gyönyörű illusztrációkkal is a kötet, ami már önmagában is megérné, hogy megvegyük. Egy végtelenül aranyos mese felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, amely elgondolkodtat és megdobogtatja a szívedet. Egy illusztrált regény, ami ráadásul magyar is, mégsem ért el különösebben nagy népszerűséget az olvasók körében. Erre mondják, hogy pech, de sosem késő megváltani a világot! Ha nem ismerted eddig ezt a kötetet, akkor gyorsan guglizz rá, mert megér egy próbát, ha gyerekkorodban te is imádtad a Magyar népmeséket.

elveszett.PNG

Ez az a három regény a sokból, amelyeket jelenleg a legjobban szeretnék népszerűsíteni, hiszen mindegyik megérdemelten lehetne a magyar olvasók kedvence. De ne csak én koptassam a klaviatúrát! Ajánljatok ti is olyan regényeket, amik szerintetek nem értek el akkora népszerűséget, de kellett volna nekik!


fanni_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s