Borítómánia · Extra tartalom · projekt · prológus

Borítómánia – tavaszi, virágos kiadás

Ha tavasz, akkor többségünknek elsőre a virágok jutnak eszükbe, hiszen ilyenkor a kopár fák helyett végre virágzó csodákban gyönyörködhetünk. Hiszen végre ki lehet menni a szabadba! Bármennyire is imádunk bekuckózni télen egy teával, forrócsokival vagy kávéval egy jó könyv mellett, a szabadban olvasásnak is megvan a maga varázsa. Ha pedig egy virágzó fa közelébe tudunk letelepedni, az még nagyobb élmény, hiszen az illatok elvarázsolnak. A következőkben a szabadtéri – vagy bármilyen – olvasáshoz hozzuk meg a kedveteket, ezért olyan könyvszépségeket mutatunk meg nektek, amiken a tavasz szimbóluma, azaz a virágok kapnak főszerepet.

vir2

A fenti kollázson személyes kedvencem a Julia Quinn által írt könyv, amelynek egyébként második része is csodaszép. A Misty című kötet pedig bemutatja nekünk, hogy a virágos motívummal több mindent lehet kezdeni, mint gondolnánk. A kollázsból kicsit kilóg a Sempre című kötet, amely kellemes, tavaszi hangulat helyett inkább fenyegetést áraszt – szépen szemlélteti mindez azt, hogy a virágok nem csupán jót jelenthetnek. A rózsa például kifejezetten baljósan van ábrázolva a legtöbb borítón amelyen megjelenik, ami nem feltétlenül egy romantikus álomregényt sejtet.

vir3

Hölgyek és virágok – ez is lehetne akár a fenti kollázs címe. Mindegyik borító más és más, azonban közös bennük, hogy egy női alakot ábrázolnak. A Kegyetlen szépség kirí ezek közül, még a többinél is különlegesebbre sikerült, a rózsa-lépcső-lány (és szoknyája) motívum hármasával egy csupa csavart, izgalmakat rejtő könyvet vár tőle az ember.

virág1

Kedvelt motívum a könyvborítók terén a virágokat sötét háttérrel párosítani, ami szerintem nagyon figyelemfelkeltő. A legtöbb ilyen borító az egyszerű de nagyszerű elvet követve nem is nagyon cicomázza túl a többi felületet , legtöbbször csak egy-egy szál virág látható ilyenkor a képen, ahogy a fentiekből is látszik.

virág4

Személyes kedvencem a Wintersong és a Shadowsong az összes virágos borító közül. Egyszerűen tökéletesre sikerültek, ráadásul a könyveknek nem csak a borítója lenyűgöző. Nagyon ötletes továbbá a virágokból kirakott szív motívum is – alapvetően mindkettő kedvelt borítóelem, de így összepárosítva rendkívül esztétikus.

Összességében kijelenthető, hogy angol nyelven tömérdek virágos borítójú könyv látott napvilágot, azonban magyarul jelentősen kevesebb, annak ellenére, hogy akármilyen műfajnál megállja a helyét az ábrázolástól függően. Ti szeretitek a virágos borítójú könyveket? Írjátok meg nekünk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s