booktag · Extra tartalom

Tavaszi Book Tag

tavasziszar

Mai bejegyzésünkben egy kis tavaszias Book Tag-et hoztunk el nektek. Ha kedvet kaptatok hozzá bátran töltsétek ki ti is és küldjétek el nekünk Facebookon vagy kommentben, de azért a forrást ne felejtsétek el megjelölni. 😉

Tavasz: Egy könyv, amiről ez az évszak jut eszedbe

RavenS: A fiúknak, akiket valaha szerettem Jenny Hantól, de meg ne kérdezd miért. xD

Liliane: Endo Suszaku: Némaság. Főleg azért, mert tavaly ilyenkor olvastam kb és annyira megmaradt az erős hangulata, hogy még mostanában is eszembe jut és valószínűleg ez már örök tavaszi regény marad nekem. Bár nem éppen évszakhoz illő könyv…

Poppy: Köd és harag udvara. Ott aztán megtestesült tavasz van egy egész udvarban, mikor olvastam épp tél volt, szóval nagyon vártam már a tavaszt miatta.

Lorelei: J.Goldenlane: Napnak fénye
A borító első benyomásra egyértelműen a tavaszt juttatja az eszembe. A színek annyira hívogatóak és a már felébredt természetet juttatja az eszembe.

Mancs: Hmm.. Talán az Egy nap talán, mert annyira romantikus, friss és könnyed, tele zenével, abszolút illik az én tavaszi hangulatomhoz.

Szellő: Egy könyv, amely olyan könnyed, mint egy tavaszi szellő

RavenS: Kerstin Gier: Rubinvörös. Habos-babos lányregény, ami nem ment az agyamra, igazi fehér holló.

Liliane: Kiera Cass Párválasztója. Igaz, kell hozzá idegrendszer is időnként, de azt nem tagadom, hogy könnyed regény.

Poppy: Nem igazán olvasok könnyed könyveket, ez főleg a romantikus lelkeknek jöhet be, én pedig a vérengzős dolgokat bírom inkább, szóval nem is nagyon jut eszembe erre semmi 😀

Lorelei: Ez furcsa választás lesz, de Neil Gaiman Északi mitológiája. Hiába tűzdeltek a sorok komoly dilemmákkal és brutális kérdésekkel, a rövid történeteknek és a szerethető karaktereknek köszönhetően olyan gyorsan végigszaladtam rajta, mintha csak egy tavaszi szellő lapozta volna helyettem a könyvet.

Mancs: Habár nyári témájú, de könnyedségben nálam a Strand, papucs, szerelem a befutó. Semmi megterhelő vagy elgondolkodtató epizód nincs benne, csupa móka és kacagás az egész történet!

Napsugár: Egy történet/szereplő, ami/aki eszedbe jutva megmelengeti a szívedet

RavenS: Wesley Ayers Az Archívumból egy igazi kis cukorbogár, egyem a szívét.

Liliane: Sarah Andersen: Macskapásztor könyvéből a cica és a főszereplő, akiknek kalandjait olvasva szoktam enyhíteni a vizsgaidőszak stresszét.

Poppy: Gansey a Hollófiúk sorozatból. Annyira imádtam azokat a könyveket, és igazából minden egyes szereplőjét, de elsőre Gansey volt, aki beugrott a napsugár szót olvasva – már látom is magam előtt ahogy hanyagul nekitámaszkodik a narancssárga Camarojának az Aglionby egyenruhájában! Azt hiszem, nemsokára megérett a könyvsorozat egy újraolvasásra nálam.

Lorelei: Anthony Doerr: A láthatatlan fény című könyvben több ilyen szereplő is akad. Például a főhős apukája aki makettet épített a városról a vak lányának, hogy tudjon tájékozódni. A háború közepén!

Mancs: Julian Marrero, életem szerelme.

Ibolya: Egy lila színű borító

Lila borítók

RavenS: Rin Chupeco: The Bone Witch

Liliane: Philip K. Dick: VALIS vagy Neil Gaiman: Coraline, ez a kettő jutott hirtelen eszembe, bár ez utóbbi inkább csak lilás, a fekete dominál benne.

Poppy: Kerstin Gier – Fellegszálló című borítója csodaszépre sikerült. És még lila is.

Lorelei: Végül is van benne lila is: Blue Lily, Lily Blue Maggie Stiefvatertől. Liliom is, lila is, tavasz is, kell ennél több?

Mancs: Nevermooor! Imádnivaló történet, imádnivaló borító alatt.

Rügy/hajtás: Egy könyv, ami annyira kezdetleges, hogy szíved szerint visszaküldenéd az írónak, hogy ezen még dolgozzon picit

RavenS: Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont. Maga a stílus nagyon tetszik, és a világ is fantasztikus, de a három főszereplő elbírt volna egy kis kakaót, nagyon egysíkúak. Látszik, hogy ez volt az írónő első könyve.

Liliane:  Jill Hathaway: Slide ​– Mások szemével. Olyan, mintha a szerző csak a vázlatot adta volna ki… ráférne még egy kis fejlesztés.

Poppy: Egyértelműen Alice Broadway – Ink című kötete. Ez a könyv nemhogy rügy, de inkább egy meggyalázott gyönyörű hajtás, amelyet nem hagytak kibontakozni, cserébe viszont kátránnyal leöntötték, hátha jó lesz. Nem lett. Pedig imádtam az alapsztorit és a világfelépítést, és nagyon mérges vagyok, hogy bugyuta hülyeségekkel elrontotta az írója ezt a csodásnak ígérkező könyvet. Nagyjából ugyanezt tudom mondani Sara Holland – Everless című kötetére is.

Lorelei: Alice Broadway: Ink.
A karakterek mélysége és világ felépítése is legalább annyira kezdetleges mint az én bevásárlólistám, pedig lenne benne potenciál. Tessék körülnézni, mit éri meg megvenni és hol 😀

Mancs: Rácz Tibi összes. :))))

Virágok: Egy kedvenc virágos borító

Virágos borítókRavenS: S. Jae Jones: Wintersong. Legalábbis az eredeti borítón egy fehér rózsa virít és gyönyörűszép. Meg amúgy a könyv is jó 😀

Liliane: Hát nem tudom ez ér-e… Alaya Dawn Johnson: Nyárherceg c. könyvén virágos a tetoválás és eléggé tetszik a borító…

Poppy: Julia Heaberlin – Véres ​margaréták. Ez nagyon nehéz döntés volt, hiszen annyi gyönyörű virágos borító van, mégis ez jutott először eszembe, tehát emellett maradtam. Bár bevallom, maga a kötet még beszerzés alatt, de már ezerszer csodáltam meg online a borítóját, előbb-utóbb pedig úgyis a polcomon fog díszelegni a drága.

Lorelei: Kár, hogy korábban már ellőttem J.Goldenlane Napnak fényét. Help! Legyen a Heartless Marissa Meyertől mert nincsen rózsa tövis nélkül!

timi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s