Érdekességek · író · írói profil · projekt · prológus

Lucy Strange írói profilja

Lucy Strange

lucystrangeLucy Stange angol írónő, aki színészként, énekesként és mesemondóként is dolgozott, mielőtt középiskolai angoltanár (és persze író) lett. Jelenleg vidéken, az isten háta mögött, egy faházban él Kentben, élettársával és kisfiával, valamint Moo névre hallgató cicájukkal.

Sok más íróhoz hasonlóan Lucy már gyermekkorában szerelmes volt a történetekbe, a könyvekbe, és rendkívül élénk fantáziával rendelkezett. Már fiatalon imádott szavakkal játszani, verseket és történeteket írni, színészkedni és énekelni is nagyon szeretett és szeret a mai napig.

Munkássága

Az írónő eddig két kötetet adott ki, mindkettő middle grade kategóriába sorolható. A fülemüleerdő titka (The Secret of the Nightingale Wood) című, első kötetét 7 nyelven is kiadták. Érdekesség azonban, hogy a borítón kizárólag a német kiadó változtatott, a többi ország ragaszkodott az eredeti verzióhoz. Nem meglepő, hiszen csodaszépre sikerült az eredeti kiadás, szerintem kár volt változtatni rajta.

Az írónő legújabb kötetét, A világítótorony legendája (Our Castle by the Sea) c. könyv  történetét egy festmény inspirálta, amelyet Eric Ravilious festett az Eastbourne közelében fekvő Belle Tout világítótorony kilátásáról. (Csak semmi reklám, de érdemes megnézni a tornyot, szerintem nagyon szép, ITT láthattok róla képeket). A könyv egyébként egyelőre csak angol, és magyar nyelven olvasható – a magyar kiadás ismét megtartotta az eredeti borítót. Az írónő két megjelent kötetének fülszövegét lentebb olvashatjátok.

A fülemüleerdő titka

covers_455835Eragadóan szövevényes történet barátságról, tündérmesékről és családi titkokról. 
1919-et írunk. Mama beteg. Papa külföldön kap munkát. Jane dadus túl elfoglalt, hogy odafigyeljen Henriettára, és az árnyakra amiket lát – vagy látni vél – az új házukban, Remény-lakban. Teljesen egyedül, néhány mese társaságában Henry felfedezi, hogy Remény-lak tele van különös titkokkal: elfeledett padlás, kísérteties alakok, rejtélyes tűz, ami a kert mögötti fák között pislákol. 
Egy éjjel kimerészkedik a Fülemüle-erdő sötétjébe. Vajon mit talál, ami az egész életét megváltoztatja?
„Ahogy keresztülsétáltam a kerten, az árnyékom megnyúlt előttem a rejtélyes erdő felé. Sötéten állt, mint egy viharfelhő, ami leesett az égből.”

A világítótorony legendája

41473923A világítótoronyban felnövő Pet világa tengeri viharok, titkos alagutak és egy titokzatos vízszörnyről szőtt legenda köré épül. De most, hogy Anglia háborúban áll, a fennsík egyszeriben csaták helyszíne lesz, és a családja szétszakad. Ez a könyv egy kicsi, bátor lányról szól, akire senki sem figyel oda, és aki riadtan bújik el, ha egy repülőgép elszáll fölötte. Egy lányról, aki részese lesz a legendáknak.

Érdekességek

  • Lucy 11 éves korától kezdve a kedvenc írója Agatha Christie – a mai napig imádja a detektívekről szóló könyveket
  • A fülemüleerdő titka című könyvét Dubaiban kezdte el írni, egy versenyre nevezett be vele. Összességében 3 évnyi munka volt vele, mire ki tudta adni a kötetet.
  • Még a címe sem ez volt eredetileg: Moth and the Nightingtale címmel látott napvilágot először a történet (Pille és a fülemüle a magyar fordítást követve)
  • Mindkét kötete hangoskönyv verzióját ő mondta fel eredeti nyelven.
  • Az írónő legrosszabb szokása az, hogy egyszerre próbál több dolgot is csinálni, azaz leginkább MINDENT akar egyszerre csinálni.

Források:

A bejegyzés 2019.04.08-án készült.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s