Érdekességek · író · írói profil · Menő Könyvek · miniprojekt · prológus · YA · YouTube

Connie Glynn írói profilja

Élete

connieglynnConnie (Constance) Glynn angol írónő, youtuber, énekes, cosplayer. 1994. március 16-án született Angliában, azaz mindössze 25 éves, és már világsikereket ért el. Jelenleg Londonban él két lakótársával. Családi hátteréről és magánéletéről nem sokat tudni, azt azonban megosztotta a világgal, hogy van egy Lawrence névre hallgató bátyja, akit imád, ahogy az egész családját is. Connie egyébként filmművészet szakon végzett az University of Sussex-en.

Az írónő főként a YouTube csatornájáról vált ismertté, Noodlerella nevű csatornáján található videói több százezres nézettséggel rendelkeznek (mára Connie Glynn néven fut a csatorna). Connie a videóiban megmutatja a dolgokat, amiket imád: énekel, szinkronizál, sminkel, beöltözik bizonyos szereplőknek, beauty tippeket ad; filmeket, rajzfilmeket és könyveket kritizál – igazán sokszínű a csatorna, érdemes bekukkantani hozzá.

D39pgeHWsAEr3ow.jpgSokszínűsége megmutatkozik közösségi oldalai sokaságában is, van egy művészettel foglalkozó Instagramja is. Az írónő alapvetően elég aktív – és nem mellékesen hatalmas követőtömeggel rendelkezik – a közösségi oldalakon, érdemes követni Instagramon és Twitteren is, ha többet akarsz megtudni az írónő mindennapjairól.

Connie szinkronhangként is kipróbálta magát, és bár nagy álma, hogy egyszer Disney hercegnő hangját kölcsönözze, egyelőre a Trollok című animációs film egyik karakterét szinkronizálta.

Írói munkássága

Az írónő első történetét már hat évesen megírta, amit édesanyja vetett papírra egy írógép segítségével. Azóta Connie folyamatosan dolgozik valamilyen sztorin, ha nem épp írja, akkor eljátssza: drámát is tanult középiskolás korában.

Könyveihez a legnagyobb inspirációt édesanyja adja, akit nagy mesemondóként jellemez az írónő. Eddig két megjelent kötettel büszkélkedhet Glynn kisasszony, mindkettő a Rosewoodi Krónikák könyvsorozat része. Az első könyve, a Beépített hercegnő 2017-ben látott napvilágot, és e kötetével íróként is berobbant a köztudatba – a történetet azóta 10 különböző országban is kiadták.

Beépített hercegnő

covers_513646Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen – jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen – ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek – ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik… 

A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál – a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!

Princess in Practice

c2

A második kötetben Lottie és Ellia visszatérnek az első év drámai eseményei után a Rosewoodba és békés félévről álmodoznak. Természetesen nem így lesz: furcsa dolgok történnek az iskolában, valaki megmérgezi a gyerekeket. Vajon köze van az ügynek a titkos Leviathan társasághoz? A két lány természetesen a rejtély nyomába ered.

Lottie and Ellie are back! 
Head back to Rosewood Hall with your two favourite princesses in the sequel to Undercover Princess!
As they return to Rosewood after the dramatic events of their first year, Lottie and Ellie are hoping for a peaceful term.
But strange things are happening at Rosewood. Pupils are being poisoned. 
Is the threat of secret organisation Leviathan growing closer?
Lottie and Ellie are determined to find the culprit; but danger could be closer than they think…
Praise for Undercover Princess:
‘With a fake princess, a rogue royal and fairytale twists aplenty, this is the start of a fun new series’ – The Sun
‘Once Upon A Time fans will love this new book’ – Buzzfeed 
‘The book is a great example of friendship and bravery’ – First News 
‘A fun blend of school story, adventure and mystery’ – Week Junior

The Lost Princess

A harmadik kötetről a címén és megjelenési idején (2019  szeptember) kívül sokat még nem tudunk, de izgatottan várjuk!

Érdekességek

 • Az írónő retteg a darazsaktól és méhektől – még sosem csípte meg egy sem!
 • 11 évesen olvasta el élete első mangáját, azóta is megszállottan imádja őket.
 • Az írónő operaéneklést tanult éveken keresztül.
 • Connie hatalmas kitűzőgyűjteménnyel rendelkezik, ITT meg is mutatja nektek.
 • Az első kötet amit teljesen egyedül olvasott el, és egyből bele is szeretett az a Midnight című könyv volt, Jaqueline Wilson tollából (magyarul is megjelent a kötet Tündérek ​és titkok címmel)
 • 4 éves korában egy németországi nyaralás kellős közepén derült ki, hogy Addison-kórban szenved. (A betegségről tudj meg többet ITT.)
 • Az anyanyelve után a legjobban japánul tud az írónő, bár saját bevallása szerint borzalmas a nyelvérzéke.
 • Kedvenc állata a kutya, egyszerűen odavan őket.
 • Imád utazgatni, a hosszú repülőutak a kedvencei: mindenki által legitimált semmittevés, 8-12 óráig!
 • Abszolút kedvenc színe a rózsaszín és a zöld
 • Kedvenc Disney karaktere Bambi, kedvenc Disney hercegnője pedig Hamupipőke.

Források


regi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s