írói profil · Extra tartalom · kossuth · projekt

Ransom Riggs írói profilja

Élete

130726Ransom Riggs egy marylandi farmon született 1979. február 3-án és Florida északi részén nőtt fel. Elmondása szerint gyermekkorában farmer szeretett volna lenni, mert így vezethetett volna traktorokat, ami menő dolog! Ám az élet nem erre a pályára szánta. Floridában, egy álmos falvacskában nem volt, ami szórakoztassa, így történeteket talált ki és barátaival filmeket forgatott a hátsó udvarukban. Ezt a két területet kívánta a későbbiek során tanulni és ez sikerült is neki és írási készségeit a Kenyon College intézményben fejlesztette, illetve fokozatot szerzett az Észak-Karolinai Egyetemen – itt pedig a filmezés módszereit hallgatta. Jelenleg Los Angelesben él feleségével, Tahereh Mafival.

Munkássága

Először, 2009-ben, egy ismeretterjesztő könyvet írt Sherlock Holmesról (The Sherlock Holmes Handbook), ezután, rá két évvel érkezett az első Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei regény, majd 2012-ben a Talking Pictures, egy válogatás azokkal az antik fotókkal a főszerepben, amelyek többek között megihlették a sorozatot. A széria többi része az alábbi sorrendben követte egymást természetesen az eredeti megjelenés éveit tekintve: Üresek városa – 2014, Lelkek könyvtára – 2015, Napok térképe – 2018. A kiegészítő kötet, A különlegesek regéi 2016-os megjelenésű és benne a szerző a különlegesek ősi regéit és történeteit meséli el, művészi grafikákkal illusztrált formában.

A szerző a videóban mesél a gyűjtött képeiről és egy kicsit bepillantást nyerhetünk a Talking Pictures műbe illetve ízelítőt kaphatunk arról, milyen élmény olvasni a köteteket:

…a képek olyanok, mint a régi hangfelvételek…

Az írás mellett szenvedélye a filmek iránt nem múlt el, egy ideig youtube-on is aktív volt. Nagy szenvedélye továbbá az utazás és a fényképezés és fotóit oldalán megosztotta a nagyvilággal. Egyik blogja a mentalfloss oldalán található, ahol a Strange Geographies  sorozat elérhető az érdeklődők számára, de más cikkek között is böngészhet az arra tévedő olvasó.

Érdekességek

 • Ransom Riggs kétszer nősült, az első feleségéről nincs információnk.
 • Rövid könyvtrailereket is készített, ez a videó például az ő keze munkáját dicséri.
 • Mielőtt ellátogat valahova, minden útikönyvet és információt elolvas az országról.
 • A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei rész nem is létezne Pasadena nélkül. A Rose Bowl területén árult 25 – 50 centes képek indították be a fantáziáját és általuk képzelte el milyen is lenne az, ha egy fiú odatévedve, felfedezné a képeken szereplő személyek sorsát és azokkal együtt egy másik világot…
 • Az instagram fiókja a mai napig aktív.
 • Szeret olyan helyekre utazni, amelyek térképeken nehezen kiszúrhatók.
 • Kiskorában baseball kártyákat gyűjtött, manapság régi fényképeket. Változnak az idők…
 • Félmillió fotót végignézett már, mire megtalálta a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei tökéletes képét.
 • Forgatókönyvíráson is rajtakapták már.
 • Kettő graphic novel készült a Vándorsólyomból és az Üresek városából, Cassandra Jean közreműködésével.
 • A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei filmben megcserélték Emma és Olive különleges képességeit, amelyek máshogy szerepelnek a regényekben.

Források:

liliane_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s