Extra tartalom · sorozatajánló

Kastélyok és királyságok – sorozatajánló

A héten kastélyokban forgolódunk és uralkodókkal múlatjuk az időt itt, a Prológus háza táján, így úgy döntöttünk, itt az ideje körülnézni a könyveken kívül is a témában. Ezúttal néhány olyan sorozatot hoztunk amelyek nem csak témába illenek, de oda is ragasztanak a képernyő elé!

Victoria

victoria
Évadok száma: 3
Kezdés éve: 2016
Műfaj: életrajzi, történelmi, dráma

A sorozat az angol Viktória királynő (Jenna Coleman) fiatal éveit követi végig, onnan kezdődően, hogy 18 évesen megkoronázzák. Eredetileg csak egy minisorozatnak indult, de a remek nézettségi mutatóknak köszönhetően megújították egy második, majd egy harmadik évadra. A sorozat nagyszerűen kombinálja a politikát, a drámát, és a romantikát, ráadásul mindezt gyönyörű kosztümökkel és történelmi hűséggel párosítja.

A fehér hercegnő

the-white-princess

Évadok száma: 1
Kezdés éve: 2017
Műfaj: dráma, adaptáció

Maradunk az angoloknál, de történelmi hűség már nem igazán mondható el A fehér hercegnőről. Ám nem is ez volt a cél a minisorozattal, hiszen Philippa Gregory regénye alapján készült, ami bár igaz eseményeken alapul, de fikció, ráadásul egy leheletnyi boszorkányság is keveredik a rózsák háborúja néven elhíresült történelmi események közé. Ettől függetlenül, igazán megéri azt a pár órát az életünkből, pláne hogy Michelle Fairley is feltűnik benne a Trónok harcából.

Tiempos de Guerra

tiemposdeguerra
Évadok száma: 1
Kezdés éve: 2017
Műfaj: történelmi

Kevesebb a kastély, de királyság azért még akad. A Tiempos de Guerra, avagy angol nevén Morocco: Love in Times of War egy spanyol sorozat, amit megvett a Netflix, így hazáján kívül is hódított. Az 1920-as Rif háború közepette a spanyol királynő kirendeli a jócsaládból való fiatal nőket, akik önkéntesnek jelentkeztek a frontra, hogy felállítsanak egy kórházat és ápolják a sebesülteket.

Medici

mediciÉvadok száma: 3
Kezdés éve: 2016
Műfaj: életrajzi, történelmi, dráma

Nem a konkrét uralkodói család, de akár azok is lehetnének: a Mediciek keze bőven elért város falain túlra. Amikor apja hirtelen halálát követően Cosimo Medicin a sor, hogy átvegye az őt megillető helyet a bank élén, hirtelen mélyvízben találja magát. Politikai cselszövések egész hálója rajzolódik ki a 15. századi Firenzében, Richard Maddennel a főszerepben (ha már Robb Stark úgy pórul járt.)

Trónok harca

got
Évadok száma: 8
Kezdés éve: 2011
Műfaj: fantasy

Igen, igen, tudjuk. Hacsak nem barlangban töltötted az elmúlt 10 évet, erősem kétlem, hogy be kell mutatni a Trónok harcát. Különösen most, hogy itt a várva-várt 8. évad, amiben kiderül, ki kerül végül a vastrónra. Mégis, ha kastélyok és királyságok, akkor lehetetlen NEM megemlíteni a HBO epikus sorozatát. Winter is coming, b*tches!


Nos, ennyi lett volna a tematikus sorozatajánlónk, reméljük, sikerült meghoznunk a kedveteket egyik-másik sorozathoz! Ti melyiket nézitek? Na és mit tennétek hozzá a listához? Írjátok meg nekünk facebookon, vagy itt, a kommentekben!

bizbasz_bio_2019_v2

 

Kastélyok és királyságok – sorozatajánló” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s