ajánló · Borítómánia · Extra tartalom · projekt · prológus · YA

Borítómánia – időutazó kiadás

Az idő homokja projektunk keretén belül itt az ideje annak, hogy ajánljunk nektek pár izgalmas olvasnivalót. A következőkben látható kötetek mind az időutazásról szólnak, valamilyen fontos szerepet biztosan kap az időben való ugrándozás a cselekmény szempontjából. Azonban az is közös ezekben a könyvekben, hogy lenyűgözően szép borítóval rendelkeznek. Sőt, néhány kötet esetében különféle kiadások borítóit is megmutatjuk nektek, hiszen olyan izgalmas, hogy melyik kiadó vagy ország hogyan interpretálta, formálta saját képére a történet egyfajta képviselőjét, a könyv borítóját.

Sandra Regnier – Sárkányok gyermeke trilógia

sárkányos (1)Hazánkban a Maxim Kiadó gondozásában jelent meg mindhárom kötet, Az elfek öröksége, A sötét jóslat, és A sárkányok titka. Az első három borító az eredeti, német megjelenés – nem rossz, de semmi extra. Viszont a magyar kiadás csodaszép és kreatív, mindhárom könyv esetében ugyanaz a tematika: sötét háttér, előtte valamilyen tárgy, amely jellemzi a történetet. A betűtípus is odaillő – tulajdonképpen az az egyetlen, ami emlékeztet a német kiadásra. A kötetek egyébként nem csak külsejében megnyerők, egy igazán különleges, ifjúsági sorozat ez, nem mindennapi főszereplővel. Poppy gondolatait az első kötetről ITT olvashatjátok.

Az első kötet fülszöveg: Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi. Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben..

Elan Mastai – Felbolydult napjaink

felbolydult

E könyv esetén az angol, illetve amerikai kiadású borítókat mutatjuk meg nektek, amelyek egy kivételével szinte tökéletes ellentétei egymásnak. A magyar kiadású borító nagyon jól szemlélteti a múlt és a jelen közti különbséget, azaz leginkább a párhuzamos idősíkok ellentétét. Hiszen a kötet maga egy rosszul elsült időutazást mesél el, amelyben a főszereplőnk egy tökéletes utópisztikus jelen helyett egy elbaltázott (realisztikus) jelenbe tér vissza. A borítók között egyébként felfedezhettek egy “kakukktojást” is, az orosz borító az. Annyira kreatív, hogy nem hagyhattuk ki a bemutatóból – egy időgépet ábrázol.

Fülszöveg: Tudod, hogyan képzelték el az 50-es években a jövőt az emberek? Nos, minden annak megfelelően alakult! Tom Barren 2016-jában az emberiség egy techno-utópisztikus paradicsomban él, ahol repülő autók, mozgó járdák és holdbázisok vannak, soha nem romlik meg az avokádó, és soha nem alakult ki a punk rock… mert nem volt rá szükség. 
Csakhogy Tom valahogy mégsem találja a helyét ebben a káprázatos, idealista világban, pláne nem azután, hogy a feje tetejére áll az élete. Egy elhamarkodott döntés azonban nemcsak a mindennapjait változtatja meg, hanem az univerzum szövetét is. Időutazása nem a tervek szerint végződik, és így a mi 2016-unkba, vagyis abba a világba téved, melyet mi valósnak hiszünk. Tom számára a mi megszokott valóságunk viszont csak egy disztópikus szemétdomb. 
Amikor felfedezi, hogy ebben a világban egy csodás család, irigylésre méltó karrier és – talán, csak talán – igazi lelki társ is vár rá, döntést kell hoznia. Helyreállítja a történelem folyamát, és feltámasztja utópisztikus univerzumát, vagy megpróbál új életet kezdeni a mi zavaros, megjósolhatatlan valóságunkban? A választ keresve Tom országok, földrészek és idővonalak között barangol, hogy végül rájöjjön, kicsoda ő valójában, és milyennek kell lennie a jövőjének – a mi jövőnknek.

A Felbolydult napjaink azokról a változatainkról szól, melyeket levetünk magunkról, majd idővel beléjük növünk. Történet a barátságról, a családról, a váratlan utakról, a fel nem fedezett ösvényekről és a sokféle formában testet öltő szeretetről. Egy lenyűgöző tehetségű szerző humoros és szívet melengető bemutatkozó regénye szellemes meglátásokkal, zseniális ötletekkel és elképesztő frissességgel.

Kerstin Gier – Időtlen szerelem trilógia

kerstin.png

A könnyed, romantikus young adult (és egyben az időutazás) szerelmeseinek ajánljuk Kerstin Gier Időtlen szerelem című trilógiáját. Nem mellesleg csodaszép a borítója: a magyar kiadás egy az egyben az eredeti, német borítót vette át. Pedig nagyon különlegesre sikerült az amerikai borító is, amit a felső sorban láthattok.

Az első kötet fülszövege: Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre – mint derült égből a villámcsapás – a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon!  Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!

Rysa Walker: Timebound ​– Időcsapda 

timebound.png

Újabb ifjúsági könyv kerül terítékre, az Időcsapda, ami Az időtlen szerelem sorozattal együtt a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából került a magyar könyvesboltok polcaira. Sajnos folytatása még nem érkezett, pedig eredeti nyelven már befejeződött a könyvsorozat, sőt, az általa kreált univerzumból több történet is napvilágot látott már. Egyelőre nekünk ezzel kell beérnünk, ha magyarul szeretnénk olvasni, de szerencsére a külsejében biztosan gyönyörködhetünk a könyv elolvasása után is. A magyar kiadás egyébként az amerikait vette át egy az egyben – amit nem bánunk, mert az az egyik legszebb. De azért  a különlegesebb kiadásokat is megmutatjuk nektek: a bal felső sarokban a török, alatta a vietnami, jobb oldalon pedig a portugál borító szerepel – ami a személyes kedvencem.

Fülszöveg: Amikor Kate Pierce-Keller nagymamájától egy különös kék medált kap ajándékba, majd az időutazásról kezd mesélni neki, Kate úgy érzi, az asszonynak elment az esze. Ám az egész hihetetlen história hirtelen szörnyen valóssá válik, amikor egy a múltban elkövetett gyilkosság veszélybe sodorja Kate evilági életét. 
Kate megtudja, hogy a gyilkosság egy még sötétebb terv része, és genetikai adottságát kihasználva visszamegy az időben, hogy kezdetét vegye egy évszázadokon átívelő macska-egér játék. 
Az események megváltoztatásáért azonban Kate-nek fizetnie kell – ha sikerrel jár, a fiú, akit szeret, a létezésére sem fog emlékezni. De ha bármennyire is jó szándékkal teszi, van joga megváltoztatni az egész világ sorsát?

Ryan Braudin – Invictus: Az idő gyermeke

 

 

Nem is olyan régen látott napvilágot Ryan Braudin kötete, az Invictus hazánkban, azóta viszont népes rajongótáborral rendelkezik. Egyik tagunk, Mancs például ódákat zengett róla, ITT olvashatjátok. De hogy a különféle borítókról is szót ejtsünk: a borítók különböző kiadásait böngészgetve feltűnő, hogy szinte mindegyik kiadó a Maxim Kiadó által is használt, eredeti borító mellett tette le a voksát, vagy maximum apróbb változtatásokat eszközölt rajta. A képen látható középső könyvborító a csehországi kiadás, ami jelentősen eltér az eredetitől, de nagyon egyedi, modern és különleges, a történet csavaros szálait is szemlélteti. A harmadik borítót az olaszok gondolták újra, felhőkarcoló elemei hasonlóak a cseh kiadáshoz, de mégis nagyon más, jóval elvontabb, azonban nekem ez is nagyon tetszik.

Fülszöveg: Lélegzetelállító ​kaland, mely dacol térrel és idővel.
Farway Gaius McCarthy az időn kívül született egy XXIV. századi időutazó anyától és egy ókori gladiátor apától, így egész léte dacol a természet törvényeivel. Álma, hogy ő is időutazó lehessen, de megbukik a záróvizsgán, így be kell érnie a kapitánysággal egy kalózhajón, amellyel a feketepiacra szánt kincseket rabolja össze a múltból. Vele tart legjobb barátja, a zseni és kocka mérnök, Gram, a színes hajú történész, Imogen – akik titkon szerelmesek egymásba –, és az orvos Priya, akitől pedig Farway lélegzete akad el minden pillanatban. Egyik bevetésükön, a süllyedő Titanicon találkoznak egy Eliot nevű titokzatos lánnyal, aki mintha mindig előttük járna egy lépéssel, és drámai titkokat őriz, amelyek az első perctől meghatározzák Far életét. Eliot, aki pontosan tudja azt, hogy a történelem nem olyan megváltoztathatatlan, mint amilyennek látszik, őrült vágtába kezd Farwayjel és legénységével az időn át, hogy helyrehozzanak bizonyos dolgokat, amíg még van rá lehetőség.

Számtalan csodaszép magyar, illetve külföldi időutazásról szóló kötet látott napvilágot, ez a téma igen felkapott mind  a sci-fi, mind a fantasy rajongók és írók körében. A hét folyamán még készülünk nektek egy könyvajánlóval, így ebben a bejegyzésben csak a csodaszép borítójú időutazós köteteket hoztuk el nektek.

Melyik borító tetszett nektek a legjobban? Olvastátok valamelyik könyvet? Írjátok meg nekünk!

regi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s