ajánló · fantasy · Főnix könyvműhely · könyvhét · projekt · prológus

3+1 ok, amiért megéri beszerezni D. B. Jackson: Időjárók című könyvét

Ha Ünnepi Könyvhét, akkor ünnepélyes könyvvásárlás következik el minden könyvmoly életében. Ugyanis senki sem tud ellenállni a csodás könyvek forgatagának, még kevésbé a kedvezményeknek. De elérkezik a dilemma: mit is vegyünk meg a rengeteg kötet közül? Mi most mondunk nektek 3+1 okot, miért is legyen az egyik új beszerzésetek az Időjárók című könyv.

Mert időutazásról szól!

Mióta létezik sci-fi és fantasy irodalom – kis túlzással -, az időutazás is állandó témája a köteteknek. Hogy miért is? Mert imádjuk. Minden formáját, legyen szó Hermione időnyerőjéről vagy az új Bosszúállók filmről. D. B. Jackson kötete megmutatja nekünk, milyen is a mágikus időutazás, aminek nagyon komoly ára van: amennyit visszalépünk, annyit évet vesztünk el az életünkből. Egyedi és új ötletet vitt az író az időutazás kánonjába.

giphy (1)
forrás: giphy.com

Két idősíkon pörögnek az események

A könyv szerzője nem csupán annyit láttat velünk, amit sok más időutazással foglalkozó kötet vagy film: mi lesz ha visszamegyünk a múltba? Esetleg a történet végén megtudjuk, hogyan változott meg a jövő. Jackson azonban párhuzamosan meséli el a múltbéli cselekményt a megváltozott jelenével, oly módon, ami egészen emberközeli és mégis mágikus.

Összetett, komplex világban játszódik

A könyv mágiarendszere elsőre talán bonyolultnak is tűnhet, de az író szereti kis adagokban meglepni az olvasóit egy-egy mágikus lénnyel, vagy eszközzel. Hiszen a kötet nem csupán az időutazásról szól, mivel a mágikus tehetséggel megáldott embereknek három fajtája van: Átlépő, aki az időben tud utazni, egy speciális eszköz a kronofor segítségével; feszítő, aki a valóság fonalait szétfeszítve tud utazni a térben egy szextáns segítségével; áthatoló, aki apertúra használatával képes áthatolni fán és kövön, de megmunkált anyagokon (pl.: fém) nem. De nem csak a mágikus elemek összetettek, de az egész világ: a nagyhatalmi játszmák és intrikák hálózzák be ezt a varázslatos szigetvilágot, amit megalkotott az író. Fordulatokra is számíthatunk

Nem a borító a fontos, de… ez csodaszép!

Sokan nem szeretik, ha egy főhőst ábrázolnak a könyvborítón – köztük én sem. De ha annyira jól sikerül megragadni a szereplő egészét, hogy szinte kimászik a lapokról, akkor örülsz, hogy a borítón is ott virít, teljes életnagyságban, pontosan olyannak, amilyennek lennie kell.  A tervező grafikus munkája igényes és gyönyörű, a kastély árnyékában álló, kronofort szorongató férfi kisugárzása pontosan olyan, amilyen az egész történeté: egyszerre sötét és varázslatos.

idu0151ju00e1ru00f3k


D. B. Jackson- Időjárók (Szigetvölgy ciklus 1.) 

Fülszöveg: A tizenöt éves Tobias Doljant arra képezték ki, hogy az időben utazzon. Szolgálatra hívják a daerjeni uralkodó udvartartásába, ahol IV. Mearlan arra kéri, utazzon vissza tizennégy évet az időben, és akadályozza meg azt a régóta dúló háborút, ami romlást hozott egész Szigetvölgyre. Tobias elvállalja a feladatot, noha az utazás velejárója, hogy megkétszerezi az életkorát. Ám a fiú érkezésekor olyan eseményekkel szembesül, melyekre a legkevésbé sem számított – és ebben a múltban neki kell felépítenie a jövőt…
Kiadja:Főnix Astra, 2019 516 oldal

Reméljük kellőképpen meggyőztünk arról, hogy egy egyedi, izgalmas fantasyt foghatsz a kezedbe, ha megveszed az Időjárók című kötetet. Mi imádtuk!

regi_bio_2019

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s