Extra tartalom · idézetek · Menő Könyvek · miniprojekt · novella · projekt · prológus

Kedvenc “Hazudós” idézeteink

A vasárnapi és hétfői napokon a hazugságoké a főszerep a Prológuson. Már megtudhattátok tőlünk, hogyan ismerhetitek fel a hazugságokat, most pedig a miniprojekt főszereplője kerül a rivaldafénybe, a Hazudós című könyvből hoztuk el most nektek kedvenc idézeteinket.

“Legyenek hálásak a mai kornak, a modern oktatásnak+ Mi megtanítjuk önöknek a hazugságot! De nem ám a füllentést, a lódítást, az elhallgatást, a csúsztatást, a mesebeszédet… Hanem mások saját érdekből történő, kőkemény, tudatos félrevezetését! Igen, Önök le fognak érettségizni hazugságból!”

“És mennyivel megfelelőbb, mennyivel egyértelműbb lehetett a világ, amikor a lányokat bállal vezették be a társaságba! Amikor lehetett azelőttről és azutánról beszélni – amikor volt különbség a kettő között. Tisztában volt vele, hogy ezek a bálok voltaképpen meseszép vásárok voltak, vérmes eladókkal és válogatós vevőkkel, és elutasította ezt a rendszert, De mégis.”

“Annyira jól elvoltak ők ketten, mindenki hasra volt esve, hogy hű meg há, micsoda szerelem, ezerből egy ha ilyen, és valóban, bámulatos egy szerelem, csak éppen nem fért közéjük senki. Én legalábbis így éreztem. És én csak szerettem volna valamilyen lenni. Észrevehető. Mit rontottam el?”

“ÉS akkor rájöttem a titkára. És olyan egyszerű volt! A nagyi titka annyi, hogy elhiteti, csak te érsz valamit. És elhiszed, mert amúgy kicsi vagy és szar. Mint mindenki más.”

“Márti mamája viszont az aláíráson kívül mindig fűzött az intőkhöz egy-egy vicces megjegyzést is, mintha csak a fészbukon kommentelgetne valami mémet. A legutóbbihoz – Gyermeke irodalomórán regényt olvasott, ezért megintem! – például azt írta, hogy “itthon is ezt csinálja, ha unatkozik”.

“Aztán megkérdeztem, hogy szokott-e divatlapokat olvasni. Nem, mondja ő erre, mostanában nincs ideje, egy társadalmi szervezetnél dolgozik teljes állásban és túlórában, ne is kérdezzem, mennyiért, mert ebbena körben, tudja jól, ez nem összeg, úgyhogy inkább nem is olvas ilyen drága újságokat, különben is, a hajléktalanok vagy  leszbikusok vagy a kóbor kutyák, már nem emlékszem melyik, sokkal fontosabbak.”

“Mire aznap délután Anyám eljött, hogy hazavigyen, már a fél középső csoport sugárban hányt a mosdóban. Úgy éreztem, hogy ha marokszám osztogatom a C-vitamint, akkor engem biztosan jobban fognak szeretni, mint a Kerepesi Tomit. Tévedtem.”

“A családi legendárium úgy tartja, hogy az első hazugságom még azelőtt esett meg, hogy egyáltalán beszélni tudtam volna”.

“Felébredsz, és rám mosolyogsz. Fogalmad sincs, hogy életed talán legkeservesebb reggele következik. Visszamosolygok rád, még nem jött el az ideje, hogy megtudd.”

” Vidéken még csak nem is hallottak a pszichológiáról, az anyám például. Meg se értené, miről van szó. Ez is benne van Freudban – mondta, – Hogy vidéken nem értik? – kérdeztem. – Nem – mondta, csak az, hogy nem értik, legfeljebb kevesen.”

“De ha nincsenek szellemek, akkor mi volt az a zaj a büfében?
– Talán Ferenczi tanárnő ma este tényleg meghalt, és visszajött kávézni – duzzogott tovább Szellő.
-Azért a kávéért még az élők sem járnak vissza – rázta ki a hideg Dorogit, miközben a túlságosan is vizes löttyre gondolt”

Nektek melyik idézet tetszett a legjobban? Van saját kedvencetek? Írjátok meg nekünk!

regi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s