Extra tartalom · miniprojekt

Könyvmolyok hazugságai

hazudosminiprojivegleges

Valószínűleg Te, aki olvasod-e bejegyzést szintén könyvmoly vagy és bizony vannak olyan tipikus füllentések, amik gyakran elhagyják a szánkat.

Még egy utolsó oldal/fejezet/rész, és abbahagyom!

A leggyakrabban hallott, illetve általam kimondott mondat. Ha csinálnom kellene valamit, vagy aludni készülök stb. helyzetekben gyakran előfordul, hogy olvasok egy nagyon izgalmas könyvet és bizony nehéz félbehagyni, ilyenkor jön ez a bizonyos mondat, ami soha nem válik igazzá… Az egy oldalból minimum 20 lesz, az egy fejezetből minimum 5 és így tovább, egészen addig amíg vége nem lesz a regénynek.

Csak szétnézek a könyvesboltban nem veszek semmit, hiszen egy csomó olvasatlan könyv hever a polcomon

Ha egy könyvmoly száját elhagyja ez a mondat a környezetében lévő családtagok, ismerősök kétkedve húzzák fel a szemöldöküket, és gúnyosan mosolyognak, hiszen tudják, hogy ez nem igaz. A könyvesboltba lépve elénk tárul a mennyország, és bizony mindenki szeretné hazavinni egy darabját, így persze, hogy nem tudsz kijönni üres kézzel, de azért megpróbálja az ember. Ugyanez a helyzet a Könyvfesztivállal, és a Könyvhéttel is.

Elolvasom az összes olvasatlan könyvem, és csak utána veszek újat

Ez hasonlít az előbbi pontra, itt is elég hamar megbukik az elhatározásunk, hiszen mindig van valami új könyv, vagy egy régi ami elkerülte eddig a figyelmünket, amit be kell szerezni, és azonnal el kell olvasni. Olyan is van, hogy megvesszük az adott könyvet, de nem olvassuk el, ekkor pedig nem hogy csökkentjük az olvasatlan regények számát, hanem épp ellenkezőleg, növeljük azt.

Nem kezdek el egy sorozatot, amíg az összes része ki nem jön magyarul

Sokan járunk úgy, hogy elkezdünk olvasni egy trilógiát, sorozatot, aztán valamiért nem adják ki a többi részét. Ilyenkor, ha valaki tud angolul nagy előnyben van viszont, aki nem az elbúcsúzhat attól, hogy megtudja mi történt a kedvenc szereplőivel. Általában ha egyszer-kétszer előfordul ilyen eset, az ember megfogadja, hogy soha többet nem kezd bele úgy sorozatba, hogy benne van a pakliban, hogy nem sikerül befejezni. Persze nyilván jön egy olyan, aminek nem lehet ellenállni és az elhatározást elfújja a szél.

“Ne haragudj, de nem tudok menni, nagyooon fontos, és halaszthatatlan dolgom van.”

Remélem nem én vagyok az egyetlen, akivel előfordult, hogy bizony szívesebben maradt otthon egy izgalmas könyv társaságában, minthogy elmenjen egy olyan helyre, vagy olyan személlyel, amihez/akihez nem volt kedve. Azt persze nem mondhatjuk, hogy bocs inkább a könyv, mint te, ezért valami más fontosabb, de nem létező dologgal mentjük ki magunkat a meghívás, program alól.

Ti milyen könyvmoly “hazugsággal” egészítenétek ki a listát?

timi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s