Érdekességek · Extra tartalom · sorozatajánló · szuperhősök

5 dolog, amit nem tudtál a Lucifer sorozatról

A DC univerzum kiemelkedő alakjaival mind tisztában vagyunk, függetlenül attól, hogy láttunk-e már akár egy filmet is, ami a szuperhőseikkel foglalkozik. Superman, Batman, Wonder Woman, Zöld lámpás nevét mindenki ismeri, de vajon tudtátok-e, hogy Lucifer is a világuk része?

The-Sandman-163x250

A 2016-ban debütált sorozatban Lucifer, a Pokol Ura unja magát és boldogtalan, ezért lemond a trónjáról, királyságát saját klubjára, Los Angeles pezsgő és őrült világára váltja, és elkezd segíteni egy nyomozónőnek a bűnözők megbüntetésében, hogy 10 milliárd év után esetleg megváltást nyerjen. (forrás: Snitt.hu)

Lucifer eredetileg a The Sandman című képregénysorozatban volt mellékszereplő, de később saját spin-off kötetet kapott, mind a DC neve alatt publikálva.

Külföldön és hazánkban is nem meglepő módon számos rajongója van a sorozatnak, és mivel mi is közéjük tartozunk, a Képregények hetének keretein belül elhoztunk 5 olyan érdekességet a sorozatról, melyet talán ti is meglepőnek találtok.


lucifer5

Mint már korábban említettük, a sorozat a DC képregényeken alapul, amik az ördögre fókuszálnak, és ami akkor történik vele, amikor a bűnökkel teli élete során elkezdi a megváltást keresni. A sorozat hasonló alapokkal rendelkezik, de a képregényfanok talán kissé csalódottak lesznek, ugyanis a sorozat jelentősen különbözik az eredetitől. Bár vannak hasonlóságok, a forgatókönyvírók eléggé átformálták Lucifer történetét.

lucifer4

Mike Carey, a képregények írója azt mondta, a nagy David Bowie szolgált inspirációként Lucifer karakteréhez. Akár olvastad a képregényeket, akár nem, könnyű észrevenni a zenészre utaló hasonlóságokat. Ezzel szemben Tom Ellis, a Lucifert alakító színész úgy nyilatkozott, hogy miközben a karaktert alakította és látta őt fejlődni, ő Lucifert inkább egy Oscar Wilde– típusú emberként látja.
Mintegy adózásként az eredeti David Bowie inspirációnak, a sorozat írói mindig megtalálják a módját, hogy egy-két David Bowie dalt belecsempésszenek pár részbe évadonként.

lucifer3

Lucifer imád a klubjában énekelni és zongorázni, de felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon mennyit ad elő ebből Tom Ellis, és mennyi a felvett anyag. Nos, ez mind kétségtelenül Ellis. Mielőtt hivatásos színész lett, francia kürtön játszott. Bizonyára élvezi, amikor munkája során összehozhatja azt a két dolgot, amit tényleg élvez, a színészkedést és a zenét, és még meg is fizetik érte. Ellis is elismerte, hogy rajongója David Bowie-nak, akinek a zenéje jelentős szerepet játszik a sorozatban.

lucifer2

Ellis eszközölt néhány apró változtatást Lucifer karakterével kapcsolatban. Nem csak, hogy más inspirációs megvilágításból látja őt, hanem azt is eldöntötte, hogy nem áll jól neki az amerikai származás. Ellis úgy nyilatkozott, könnyű volt megváltoztatni a karakter akcentusát, mivel amikor amerikai akcentussal próbálták felvenni Ellis sorait, minden szörnyen hangzott. Felvágósnak és udvariatlannak tűnt, miközben a természetes brit akcentusa bájossá és elfogadhatóvá tette Lucifer durva modorát és nyers sorait.

mazekiien

És végül Mazikeen-ről is hoztunk néhány érdekességet, mivel a vadmacska temperamentumú, de jószívű démonnő szintén hordoz magában titkokat. Lilith lányával először a The Sandman negyedik részében találkozhattak az olvasók, ahol Lucifer társaként elhagyja vele együtt a Pokolt. Ara egyik fele gyönyörű és emberi, míg a másik fele eldeformálódott és csontvázszerű, ezt a démoni felét maszkkal takarja el. Ő Lucifer szeretője és legbiztosabb szövetségese, egyben a Liliam (Lilith gyermekeiből álló démonsereg) hadvezére is.


petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s