ajánló · Extra tartalom · sorozatajánló · szerelem

Nyomozós sorozatajánló

Ha krimi, akkor annak elengedhetetlen kelléke egy valamire való nyomozó, aki még szerethető is, természetesen az összes hibájával együtt, mert azok nélkül egysíkúvá válna. Mindegyiknek van valami rigolyája, és mi pont ezért szeretjük őket. Mutatjuk azokat a nyomozós sorozatokat, amelyeket már leteszteltünk, és állíthatjuk: bizony megéri őket elkezdeni.

1., Murdoch nyomozó rejtélyei

Képtalálat a következőre: „murdoch mysteries”

Nem véletlenül raktam az első helyre személyes kedvencemet, amelyben a mélyen katolikus William Murdoch szegődik a gyilkosok nyomába, és technikai újításaival igyekszik fülön csípni a legmegátalkodottabb gyilkosokat és pszichopatákat. Segítségére ebben a viszontagságokkal teli közel 200 részben nem más lesz, mint a boncnok, Julia Ogden, aki egy személyben testesít meg egy egész karrierregényt. Humorból nincs hiány, visszatérő szereplők is akadnak, a karakterek zseniálisak, és William valamint Julia párosa mindenképpen megérdemel egy esélyt. Igen, félve, de leírom, itt tényleg van kémia. Úgyhogy készüljetek, elvileg még az évben jön a 13. évad. Két és fél hónap alatt ledarálható ez a kosztümös alkotás.

2., Monk – Flúgos nyomozó

Képtalálat a következőre: „monk a flúgos nyomozó”

Címszereplőnk, Monk tényleg flúgos figura, szinte az összes dologra allergiás, minden babonában hisz, és akármilyen szituációra is kerüljön sor, ő biztosan kényelmetlenül érzi magát benne. Az ügyek, amelyeket felderít, azok jól kidolgozottak. Az epizód felénél már mindenki tudja, hogy ki a gyilkos, azonban az még érdekesebbé válik, hogy hogyan csinálta. Van itt kérem szépen múltbéli tragikus esemény is, amely kihatással van főhősünkre, ez pedig régen elvesztett kedvesének, Trudynak a halála. Érdemes belevágni a sorozatba már csak a kiváló asszisztensnők miatt is.

3., Cardinal

Képtalálat a következőre: „cardinal sorozat”

Ha valaki olyan sorozatot keres, ahol egy évad egy gyilkosságot göngyölít fel, akkor ez lesz a neki megfelelő. Hat részben nyomoz a két főszereplő egy eset után és göngyölíti fel az ügyet. Ahogyan az már lenni szokott, közben itt is történnek a héttéresemények, tehát nem csupán arról értesülünk, hogy mi történik a nyomozás alatt, de bepillantást nyerhetünk a szereplők magánéletébe is. A gyönyörű képek miatt érdemes ebbe is belenézni.

4., Conan, a nyomozó

Képtalálat a következőre: „detective conan”

Az animék szerelmeseinek ajánljuk ezt a néhány képtelenséggel előszeretettel élő sorozatot. De ha valaki ki tudja zárni, hogy egy normál méretű detektívzseni egy pirula hatására összezsugorodik a “jól lakott óvodás” méretre, akkor jól fog szórakozni. Rövid epizódok a régi városi animés stílusban. Különleges találmányok ismét előnyben. Ahogy mindenhol, itt is felüti a fejét néhány gagyibb rész, de ez nem újdonság.

5., Titkok szállodája

Kapcsolódó kép

Azért, mert a szappanoperákat sem hagyhatjuk ki, akkor meg pláne nem, ha még egy kis krimiszál is hozzájárul a sorozat sikeréhez. (Amúgy szerintem ez vígjáték, de lényegtelen.) A szálloda egyik dolgozójának hirtelen nyoma vész, ezért a testvére pincérnek jelentkezik a szállodába azzal a titkolt vagy nem titkolt szándékkal, hogy kiderítse, mi történt Christinával. Ahogyan történnek az események, felüti a fejét az Aranykéses gyilkos is, aki Hasfelmetsző Jack módjára gyilkolja a démoszt a szálloda környékén. Haláleset, gyilkosság, véletlen öngyilkosság, de a lényeg, hogy a szerelem az dúl szállodának, történjék bármi is, az utolsó epizódig van vendége. Az egyéni alakítások Isabel és Julio kivételével amúgy zseniálisak. (Andrés annyira életképtelen, hogy elhittem, hogy jó a színész.) Ayala nyomozó helyett, akinek a legnagyobb fegyvere a hangosan elordított “Heuréka!” már mindenki nyomoz, a rétestésztával élve, sokáig eredménytelenül…


cersei_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s