Extra tartalom · idézetek · történelem

Top 5 +1 idézet A Romanovok utolsó napjaiból

Ezen a héten kis csapatunk a telek földjének, Oroszországnak a tiszteletére gyűlt össze és oszt meg érdekességeket, értékeléseket. Az egyik könyv, amivel foglalkozunk A Romanovok utolsó napjai, amelyből kigyűjtöttünk pár idézetet:

„Egy uralkodó nem engedheti meg magának a láthatatlanságot.”

 

„Apa arra kér, mondjam el mindazoknak, akik hűek maradtak hozzá, miként azoknak is, akikre esetleg hatással bírnak, hogy ne álljanak bosszút érte, mert ő mindenkinek megbocsátott, és imádkozik értük; hogy maguk se keressék a bosszút; hogy ne feledjék a világban most lakozó gonosz még egyre erősödik, de nem a gonoszság győzi majd le a gonoszt, hanem egyedül a szeretet. /Olga nagyhercegnő/

 

„Egy tizenhetedik századi prófécia szerint a Romanov-dinasztia egy Alekszej nevű trónörökössel ér véget.

 

„Az ő, meggyőződésük szerint irántuk elkötelezett, hűséges, istenfélő közemberekből álló idealizált Oroszországuk valójában soha nem létezett: absztrakció volt.

 

„Amikor valamilyen drákói intézkedés elrendeléséről volt szó, Lenin gyáva volt. Mindig rendkívül óvatosan járt el, s az ilyen utasítások kiadására kedvelt módszere a kódolt távirat volt (és ragaszkodott hozzá, hogy az eredetit, sőt a táviratszalagot is, amelyen az üzenetet küldték, semmisítsék meg).

 

„Olyan, mintha Leninnek a Romanovok sorsában játszott  szerepét a feljegyzésekből festékszóró pisztollyal tüntették volna el.

liliane_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s