Extra tartalom · filmajánló · projekt

5 gagyi horror, amit látnod kell

Összeszedtük a horrorfilmek legaljait, amelyekben megvan az a plusz, ami miatt mégis tudjuk őket szeretni. Sőt, akár még újra is nézzük őket, mert vágyunk arra, hogy újabb, korábban észre nem vett csodát tapasztaljunk meg bennük. Felkészültetek? Mutatjuk a legjobbakat.

1., Gonosz halott 3. – A sötétség serege

Ash az elátkozott erdőben végigszenvedett napok után – amelynek során saját maga ellen fordult jobbkezét kénytelen volt saját maga levágni – semmi másra nem vágyik, csak egy kis nyugalomra. Egy titokzatos könyv mágikus ereje azonban kocsijával és kézfeje helyére szerelt láncfűrészével együtt visszarepíti a középkorba. Nem marad túl sok ideje, hogy összeszedje magát, mivel egy századnyi lovas fogságába esik, egy várba hurcolják és másodpercek alatt halálra ítélik, majd egy kútba vetik. A sötét, nyirkos veremben azonban nincs egyedül – a kút rút, nyirkos, nedvedző, nyálkás szörnyetege már kinyújtotta felé a csápját. Most jön csak igazán jól a láncfűrész! Miután végzett a szörnyeteggel, szabadon távozhatna, ha tudná az időutazás módját. A vár varázslója szerint csak egy módon juthat vissza a saját korába: ha megszerzi a varázskönyvet, amelyet csontvázak sötét serege véd.

Ez egy vígjáték. Nem félelmetes, inkább az a sírva röhögős középkori kalamajka, ahol a skót dudás csonti teszi fel a koronát a filmre. Óvakodjatok a holtak seregétől és vigyázzatok a Necronomiconnal. 

2., Az apáca

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba.
Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba.
Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket.

20 perc után már mindenki tudja, hogy mi is történt a kolostorban. Ezen felül történet az nem nagyon van, ijesztőnek sem ijesztő, inkább a képi világ az, amit nézni kell.

3., Reeker – A halál szaga

Három srác: Jack, Nelson, Trip és a barátnőik: Grethen és Cookie, autóval nekivágnak egy remek kirándulásnak a kaliforniai sivatagban, ám a bajok nem kerülik el őket: Gretchen, már induláskor észleli, hogy csöpög az autó benzintartálya, később a jármű leáll egy teljesen elhagyatott motel közelében. A rádión és a telefonon keresztül nem lehet mást hallani, mint szaggatott vészkiáltásokat, kétségbeesett üzeneteket, melyek talán egy titokzatos, szörnyű katasztrófa előjelei. A megrémült fiatalok úgy döntenek, hogy itt maradnak. Rövidesen éktelen bűz veszi őket körül, és kegyetlenül megcsonkított, különös lények tűnnek fel. Egy vak diák segítségével megpróbálják átvészelni az éjszakát másnap hajnalig, a kietlen sivatagban, az élők és a holtak világa között…

Aki ezt képes végignézni úgy, hogy nem jön rá mi is ez az egész, az előtt megemelem a kalapom. Gagyi, a szereplők idegesítőek, és szurkolunk azért, hogy minél kevesebb hülye maradjon életben a végére. Hogy lehet valakinek az a neve, hogy Süti? Ja, hogy saját magát nevezte el… No comment.

4., Halottasház – A holtak feltámadnak 

A Doyle család egy kaliforniai kisvárosba költözik, ahol ravatalozót nyitnak. Nem sokkal a beköltözésük után derül ki, hogy létezik egy legenda a házról és az előző lakójáról. Néhány kíváncsi gyerek nyomozni kezd a sötét titok után, nem is sejtve, hogy az egész korántsem tréfa. A rettegés lesz úrrá a városon, amikor kiderül, hogy a ház melletti temetőben valóban gonosz szellemek kísértenek.

Borzalmasan gáz, hogy egyáltalán ez a film megjelenhetett, és hogy komolyan gondolták. 0 cselekmény, 0 értelem, a legnagyobb fegyver pedig a só. A legfélelmetesebb dolog a filmben a farkastorok. Rettegni nem ér. 

5., Jól áll neki a halál

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

Mery Streep miatt kötelező alkotás, de a kultikus Isabella Rosellini is feltűnik benne. Némi misztikummal fűszerezett baromság, ahová szintén készíteni kell a nevetőizmokat.

 


Nekünk ezek a horrorfilmek voltak azok, amelyek igazán vicces pillanatokat csempésztek a hétköznapjainkba, hétvégéinkbe. Ezek voltak azok, amelyeken inkább nevettünk, mintsem ijedeztünk rajtuk. Ha nem bírod a horrorfilmeket, akkor ezeket ajánljuk. Egész nyugodtan ehetsz is közben, garantáltan nem látod viszont a menüt, ahogyan lehet, hogy a filmet sem – mert annyira szörnyű emlékeket hagy benned.


cersei_bio_2019

5 gagyi horror, amit látnod kell” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s