Érdekességek · író · Extra tartalom

Rebecca F. Kuang – Érdekességek a Mákháborúról és annak írónőjéről

makhaboruprojekt

Mostani projektünk a Mákháború című regény köré épül, és kíváncsiak voltunk milyen is lehet az a személy, aki létrehozta ezt a könyvet. Meglátogattuk az oldalát, és számtalan interjút olvastunk róla, és elhoztunk néhány érdekességet, amikre esetleg ti is kíváncsiak lehettek. 🙂

pdMdw6tP_400x400
Forrás: https://twitter.com/kuangrf 

– 1996. május 29.-én született Kínában, de amikor 4 éves volt a családjával az Egyesült Államokba emigráltak.

– 19 évesen kezdte el írni a regényt, és mielőtt betöltötte volna a 22. életévét befejezte és sikeresen ki is adta az elkészült művet.

– Szereti a Narutot, a Trónok harcát, a Végjátékot és az Avatar: Az utolsó léghajlítót.

– Egy fegyelmezett kínai családban nőtt fel, ezért nem szeretné, ha az egyetlen bevételi forrása az írás lenne.

– A történethez a családja múltja adta az ihletet, a második kínai-japán háború tapasztalatai és az összes tragédia, amely száz éven át Kínát sújtotta.

– A kiadás után nem olvasta el a regény, mert attól félt, hogy talál benne valamit, ami nem tetszik neki, például egy rossz mondatot.

– A Mákháború borítóján eredetileg a fehér és a piros/vörös szín jelent volna meg, utalva a pipacsra, de az írónő felhívta a tervezők figyelmét, hogy Kínában a fehér és a piros nem igazán szerepel együtt. A piros a szerencse és az öröm színe, míg a fehér a halált és a gyászt jelképezi.

Legutóbb frissítve1
Forrás: https://www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/cover-story-poppy-war-epic-debut-inspired-20th-century-china/

– Rint valójában Mao Ce-tung ihlette, aki egy kínai forradalmár, politikus, költő, kommunista vezér, a Kínai Népköztársaság teljhatalmú vezetője annak megalapításától haláláig.

– Írás közben sok The Office (A Hivatal) részt megnézett. A 21. fejezet írása közben pedig gyakran hosszú sétákra ment, és K-Pop-ot hallgatott.

– Egészen a Mákháborúig egyetlen elkezdett történetét sem fejezte be.

– Sokat olvas, és indítani szeretne egy blogot Journey to the BEST! címmel, aminek elnevezése egy szójáték Journey to the West-re.

– A szülei is  könyvmolyok. Különösen az apukája, aki sok angol klasszikust mutatott meg neki, hogy fejlessze a nyelvtudását.

– Az anyukája úgy gondolta a sok olvasás akadályozza a tanulásban, ezért nem vitte el könyvtárba, nem vette meg neki az új Sci-fi és fantasy könyveket. Ezért titokban csempészte haza ezeket a könyveket, és hajnali kettőkor olvasta őket, nehogy az anyukája megtudja.

Forrás: https://www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/cover-story-poppy-war-epic-debut-inspired-20th-century-china/
http://booknest.eu/component/k2/blog/1143-interviewrfkuang
https://www.washingtoncitypaper.com/arts/books/blog/21014341/how-rebecca-f-kuangs-wrote-the-poppy-war
https://bookriot.com/2018/08/08/r-f-kuang-on-the-poppy-war/
https://locusmag.com/2019/07/r-f-kuang-distortions

timi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s