booktag · Extra tartalom

Mákháború Book Tag

A héten R. F. Kuang Mákháború címet viselő fantasy regényével foglalkozunk itt a Prológuson, a hétvégére pedig egy saját készítésű book taggel jövünk, amit a könyv világa inspirált. Szokásos módon, nyugodtan vigyétek és töltsétek ki ti is, csak jelöljétek meg a forrást a bejegyzésetekben!

Mákvirág/Ópium – egy könyv, ami függőséget okozott

bookishZsebi: Jelenleg pont a Mákháború teszi ezt velem. Ezelőtt pedig a Bronzváros volt, amire nagyon rákattantam. Meg Alwyn Hamilton A homok lánya trilógiája és Schwab néni minden könyve, de főleg az Egy sötétebb trilógia. Ja, a Nevermoor és a Tél jegyesei sem maradhat ki a felsorolásból.

Timi: Sherry Gammon – Szerethetetlen. Bárhol, bármikor képes vagyok elolvasni ezt a könyvet. Soha nem unom meg.

Lorelei: Amie Kaufman – Jay Kristoff: Illuminae Gyönyörűen megszerkesztett, nagyon fordulatos, kegyetlen és izgalmas regény, ami még visszaszámlálással is sarkall az olvasásra.

Hiedelemvilág – egy könyv, amiben szerepe van a vallásnak/babonának

Arwen: A Narnia krónikáira tudok gondolni, az írója, C. S. Lewis vallásos ember hírében állt, és a könyveibe is beleszőtte.

hocuspocus

Zsebi: Az arany iránytű. Ha még nem olvastad tedd meg, még mielőtt kijönne a sorozat! Nem vagyok nagy rajongója az olyan könyveknek, ahol nagy szerepe van a vallásnak és a babonáknak, de Pullman trilógiája zseniális.

RavenS: Neil Gaiman Elveszett próféciák könyvére azt hiszem bátran rá lehet mondani, hogy nagy szerepe van benne a vallásnak és a babonáknak, tekintve, hogy egy angyal és egy démon szövetkezik, hogy megállítsák a világvégét, aztán meg véletlenül elhagyják az Antikrisztust. (Amúgy zseniális, tessék elolvasni meg megnézni!)

Harcművészet: melyik könyvet utáltad annyira, hogy földhöz akartad vágni?

hulk_loki gif

Cersei: Most a Kisasszonyokat dobnám a Gyehennába. Nem haladok vele, 6 órámba fájt 5 oldalt elolvasni.

Lorelei: Stephanie Garber: Legendary. Bár lehet inkább az írónőt akartam volna földhöz vágni a frusztráltságtól.

RavenS: Cassandra Clare-től A herceget. És nem csak akartam, földhöz is vágtam. Esküszöm, agyilag leépültem attól a könyvtől.

Trifekta – Egy trilógia, amely legyőzhetetlen számodra

Zsebi: Egy sötétebb mágia trilógia V. E. Schwabtól. Meséltem már, hogy megvan a UK kiadás, az USA collectors változat, mellé pedig már csak a 2. rész hiányzik a francia kiadásokból?

Arwen: Ha szőrszálhasogató akarok lenni, nem trilógia, de A Gyűrűk Ura mindig fontos lesz számomra.fangirling

Timi: Rengeteg, de tényleg rengeteg trilógiát olvastam életem során. De ami úgy érzem örök kedvenc marad az Sherry Gammon Port Fare trilógiája.

Orvoslás – egy könyv, amely a legnagyobb fájdalmakat is begyógyítja

Lorelei: Bármi Colleen Hoovertől, de leginkább az It Ends With Us. Az írónő mindig egy érzelmi hullámvasútra repít el, így egyszerre vagyok képes nevetni és sírni a szereplőkkel, de amikor becsukom ezt a regényt, mindig olyan érzésem van, mintha jól kiadhattam volna magamból, ami bánt.

Arwen: Agatha Christie könyvei elég jó búfeledők.

Cersei: A vaskirály, mert ez az első könyv, amit újraolvasok.

Stratégia – egy könyv, ahol nem láttad előre a végkifejletet

say-what-gif-4Zsebi: Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban. Ritkán lep meg könyv végkifejlete, de itt szó szerint leesett az állam.

Lorelei: Anthony Doerr – A láthatatlan fény: Borzasztóan rettegtem a főhősökért, az viszont egyáltalán nem volt biztos a számomra, hogy mi lesz a sorsuk. Történelmi vonatkozású regényeknél ezt gyakran érzem, pláne világháborúsoknál.

RavenS: Legutóbbi ilyen élményem Blake Crouch Hamis emlékek című könyvével volt. Úgy éreztem, szép lassan letekeredik a fejem a nyakamról, ahogy próbálom követni a cselekményt.

Kedzsu – kedvenc könyves próbatételed

Cersei: A Hamis hercegben a hercegi próbák. Nem véletlenül az nyer, aki nyer, muhaha. Olvasd! Most!

Timi: A Magisztérium sorozat összes probatetelet imádtam. De nyilván nem mondom el mik azok mert az erősen spoileres lenne. 😀

Arwen: Morrigan Crow próbáit nagyon kedveltem, főleg a bátorságpróbát (abban voltak boszorkányok, ha jól emlékszem.)


Nos, ennyi lett volna a Mákháború book tag, de érdekelnének minket a ti válaszaitok is! Osszátok meg velünk Facebookon, vagy itt, a kommentekben!
bizbasz_bio_2019_v2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s