Agave kiadó · ajánló · Extra tartalom · fantasy · projekt · prológus

5 ok, hogy Te is elolvasd a Mákháborút!

Ugyan hamarosan véget ér a projekthetünk, mely R. F. Kuang Mákháború c. könyvére fókuszál, még tartogatunk bejegyzéseket számotokra: érkezünk pár értékeléssel és az extra tartalmak sem maradhatnak el. Először is, íme öt ok, hogy szerintünk miért kellene elolvasnotok a könyvet!

  • A világfelépítés 

Kétségtelenül erős eleme a könyvnek a világ, amit az írónő elénk tár. Részletesen megismerjük Nikara történelmét már az első kötetben is, viszont még így is csak a felszínt kapargatjuk. R. F. Kuang saját családja múltját vette alapul, a második kínai-japán háború tapasztalatait és nagyon sok olyan tragédiát, amely Kelet-Ázsiát sújtotta az évszázadok során. Ha egy jól felépített, komplex világban játszódó történetre vágysz, a Mákháború a Te könyved!

  • Badass női főszereplő 

Bár nagyon szeretjük az olyan köteteket is, amik női főszereplője kimerül egy megmentésre váró hercegnőben, vagy egy szerelmes tinédzserben, azonban még ennél is jobb, ha egy talpraesett, kemény lány oldalán küzdhetünk. A Mákháború főhőse, Zsin a lehető legmesszebb van a szerelmes tinitől, vagy a hercegnőtől: egy ízig-vérig tűzben edzett lány. A legaljáról kell felküzdenie magát, de sosem adja fel, foggal-körömmel harcol saját magáért és hazájáért. Nem csupán leleményes, talpraesett, de igen okos, az, pedig hogy mindemellett egy tehetséges sámán is, már csak hab a tortán. 

  • Egy fantasy, ami nem szépít

Ez egy igazi dark fantasy. Nem szépít, nem ad reményt, hogy majd minden jobb lesz. Ez a könyv a háború igazi arcát szolgáltatja nekünk egy mágiával átszőtt világon keresztül. Itt nem csak a kegyetlenségre és az erőszakra gondolok, mert ezt más könyv is megadja. Végig követhetjük, hogy hogyan veszítheti el valaki az emberségét, hogyan törhetnek meg valakit úgy, hogy utána már csak a bosszú vezérelje. Az író remekül ábrázolja egy háború sújtotta világ arcát, pszichológiáját. Nincs jó döntés, és a végén mindent felemészt a tűz. 

  • Minimális romantika

Azoknak ajánlom akik már megcsömörlöttek a “három pasiba is szerelmes vagyok, jajj mit tegyek”, illetve “meghal egy szereplő de aztán csodálatos módon mégse” típusú könyvektől. Ez a könyv felráz és végre valami újat hoz. Plusz, ami a legüdítőbb, hogy végre szerelmi picsogásoktól mentes történetet olvashattam! 🙂

  • Az istenek világa érdekes

A könyv komoly kérdéseket jár körbe az istenekkel, na meg a vallásokkal kapcsolatban és ha érdekel a mitológia, akkor ez a könyv is fog és megismerhetsz pár új gondolatot általa. Zsin és a mestere közötti párbeszédek és eszmecserék adják a kötet üde színfoltját és bár sok hasonló történet kerül napvilágra, köztük is különleges élmény a Mákháború többek között a benne szereplő gondolatok és a megelevenedő istenek, na meg az őket a földre hívó sámánok miatt.

  • +1: a borító és a könyv maga

A könyv kialakítása lehetővé teszi, hogy egy igazi mákmezőn találd magad (ha kinyitod a könyvet és leteszed, csak nézz rá a védőborító adta keretre), a bódulatot pedig maga a történet szolgáltatja hozzá.


zsebi_bio_2019

sara_bio

liliane_bio

regi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s