Extra tartalom · filmajánló · projekt · prológus

Halloweeni filmajánló félős nyusziknak

Tavalyi projekthetünk keretében RavenS összegyűjtött öt könyvet, amit a félősebb egyének is nyugodtan kézbe vehetnek Halloween tájékán. Most pedig filmekből hoztam egy csokrot! Hisz valószínűleg sokatok szeretne kicsit halloweeni hangulatba jönni, de azért nem minden áron. Nem rajonghat mindenki a horrorokért, nemde? Ha ti is ebben a cipőben jártok, mutatok öt olyan filmet, ami tökéletes lehet a boszorkányok és szellemek éjszakájára.

Karácsonyi lidércnyomás

karacsonyi-lidercnyomas-it-s-jack-i34920Az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.

A magyar cím ne tévesszen meg, van ebben bőven halloweeni hangulat! Tim Burton a kedvenc rendezőim/íróim/producereim közé tartozik, és igazából csak az ő filmjeiből létre tudtam volna hozni egy listát, de visszafogtam magam, és most csak ezt az egyet mutatom be.

Hókusz pókusz

covers_6951Az egykor boszorkányként megégetett Sanderson nővérek a XX. század végének egyik Halloween éjszakáján újra életre kelnek. A megelevenedett, szeleburdi boszorkányok, Winifred, Sarah és Mary ott folytatják tovább, ahol 300 éve abbahagyták. Kezdetben megidézőjük, a kis Max Dennison és kishúga lesz a boszik zaklatásának elsődleges célpontja, mígnem feltűnik a színen a gyönyörű Allison és három kisgyermeke, akik földöntúli képességükkel megtörhetik a 300 éves hölgyek varázsát.

Ha szereted a boszorkányos sztorikat, mindenképp adj esélyt ennek a klasszikusnak mondható filmnek! Viszonylag régi, ezért vannak benne gagyibb hatások, de ettől eltekintve nagyon szórakoztató és kellemesen borzongató.

Átkozott boszorkányok

511Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian (Nicole Kidman) bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek.

Egy újabb boszorkányos film! A történet maga nem nyűgözött annyira le, a színésznők viszont csodásak voltak.

Casper

MV5BZThhYTlhMDUtMDhjZi00MTljLTkwMDYtOGU3ZjVlMWE4NDk4XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_Nincs emberfia, aki be merne lépni az elhagyatott kastélyba! A környéken ugyanis mindenki tudja, hogy az ódon épületben kísértetek tanyáznak. Az új tulajdonos számára azonban a megoldás kézenfekvő: ki kell űzni a kísérteteket. Casper, a vidám kis szellem eddig holtra unta magát. Tévézgetés közben nem is sejti, hogy hamarosan számos látogatója lesz, úgy mint ördögűzők, szellemírtók, építési vállalkozók. De csak egyvalaki akad, aki legény a talpán, egy tizenéves kislány. Először ő is sikít, mint a többi, aztán elájul, mint a többi. De ami ezután következik, az Casper és goromba bácsikái legmerészebb álmait is felülmúlja.

Ha gyerkőc is van a képben, akkor ezt ajánlom. Nagyon családbarát és aranyos mese.

Coraline és a titkos ajtó

coraline-es-a-titkos-ajto-kiskep-rekameseiA tizenkét éves Coraline vidékre költözik a családjával. Miközben a szülei egy kertészkatalógus készítésével vannak elfoglalva, a kislány nehezen találja helyét az új környezetben. Egyik nap azonban különös felfedezést tesz, rábukkan egy titkos ajtóra, amely mögött a saját életének egy másik változatába csöppen. Ezt az életét azonban sokkal jobbnak, érdekesebbnek találja. Csak egy dolog furcsa, mindenkinek gombszeme van. A nagyszerű kaland egyre veszélyesebbé válik, amikor a „másik” szülei ott akarják tartani örökre. Coraline minden bátorságára szüksége van, hogy kiszabaduljon ebből a világból.

Utoljára hagytam a nagyágyút. Nos, aki ismeri Neil Gaiman munkásságát, tudja, hogy ez márpedig egy ijesztő gyerekmese. Évekig kerültem, mert úgy olvastam, hogy rémisztőbb, mint a könyv. Aztán végre megnéztem, és valóban félelmetes, főleg az elején, de hozzá lehet szokni. Mondjuk tizenöt év alatt nem ajánlanám…

Nos, én ezeket gondoltam. Ha ti tudtok még nem ijesztő, Halloweenre alkalmas filmet, kérlek osszátok meg velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s