ajánló · Halloween

Halloweeni könyvajánló bloggereinktől

halloweenhet

Ugyan a halloweeni időszaknak már vége, azért még a projektünk tart. Szeretnénk pár izgalmas, az ünnep hangulatát előidéző könyvet ajánlani Nektek.

So-So: Rézkirályság. Csak. Mert. Iszonyat. Jó. Ez több mondatnak számít? Komolyabbra fordítva a szót, azért, mert friss és ropogós, mint a kenyér, ha időben mész a pékségbe. Továbbá csodaszép, érdekes és fordulatos. Bár, nem halloweeni a hangulata, de kellően erős, egzotikus atmoszférát teremt ahhoz, hogy ne legyen könnyen felejthető.

A Rézkirályságról és előzményéről, a Bronzvárosról projektünk is volt, így ha felkeltette érdeklődésed nézz szét a projektoldalakon!

covers_557064.jpgFülszöveg:

S. ​A. Chakraborty folytatja a Bronzvárosban megkezdett elsöprő kalandot. Megteremt egy olyan világot, ahol a dzsinnek egyetlen csettintéssel lángokat idéznek, a vizeket pedig áthatja az ősi mágia; ahol a vér ugyanolyan veszélyes lehet, mint bármelyik bűbáj, és egy eszes kairói szélhámos átformálja egy királyság sorsát.

Nahri élete mindörökre megváltozott abban a pillanatban, amikor az egyik svindlije közben véletlenül megidézte Dárát, a félelmetes, rejtélyes dzsinnt. A lány kairói otthonából elragadva bekerült Dévábád fényűző királyi udvarába, ahol sebesen ráébredt, hogy a szélhámosi tehetsége nélkül nem sokáig marad életben.

A csatát követően, mely során Dára odaveszett Ali herceg kezétől, Dévábád bezárkózott. Nahri kénytelen új utat törni magának, méghozzá a szívét elrabló testőr védelme és a barátjának tekintett herceg bölcsessége nélkül. Ám miközben elfogadja az örökségét és a vele járó hatalmat, tudja, hogy igazából aranyketrecbe zárták: a király az egykor az ő családjának kijáró trónusról tartja szemmel, és egyetlen ballépés a törzse végét jelentheti.

Mindeközben Alit száműzték, amiért szembe mert szállni az apjával. Orgyilkosoktól üldöztetve hányódik ősei földjének könyörtelen rézszín homokján, és kénytelen azokra a félelmetes képességekre támaszkodni, amikkel a máridok – a kiszámíthatatlan vízszellemek – ajándékozták meg. De mindez azzal fenyeget, hogy feltárja a családja egy rég eltemetett titkát.

Az új évszázad közeledtével a dzsinnek ünneplésre gyűlnek Dévábád égig érő bronzfalai közt, ezalatt egy láthatatlan fenyegetés fortyog a sivár északon. Ez az erő egyenesen a város kapujára zúdítaná tűzviharát… és egy olyan harcos segítségét keresi, aki a világok között ragadt, és meghasonlott az elkerülhetetlen erőszakos kötelessége és a talán kiérdemelhetetlen béke között.

Arwen: The Price Guide to the Occult Leslye Waltontól. Boszorkányos könyv, a hangulata tökéletes erre az időszakra. Kellően borzongató, de nem horror, így a félősebbek is simán olvashatják.

A könyv magyarul még nem jelent meg, ezért a fülszöveg angolul olvasható. Leslye Waltonnak eddig egy könyve jelent meg hazánkban, a Gabo Kiadónál Ava ​Lavender különös és szépséges bánata címmel.

covers_515876Fülszöveg: 

The ​Blackburn women are cursed. Ever since the extraordinary witch Rona Blackburn landed on Anathema Island centuries ago and was shunned by the eight „original” settlers, Blackburn witches have been doomed to carry out a brief whirlwind affair with a descendant of the Original Eight. The vengeful curse, however, had unintended side effects: it diluted the Blackburns’ supernatural powers. That’s perfectly all right with seventeen-year-old Nor Blackburn. All she wants is a quiet, unremarkable life—her powers are blissfully unexceptional, her love life pretty much nonexistent. Nor hopes the curse has played itself out through enough generations that she’ll finally be spared the drama. But when a mysterious book comes out promising to cast any spell for the right price, Nor senses a dark storm headed straight for Anathema—and straight for her.

In her second novel, Leslye Walton spins a dark, mesmerizing tale of a girl stumbling along the path toward self-acceptance and first love, even as the Price Guide’s malevolent author—Nor’s own mother—looms and threatens to strangle any hope for happiness.

Poppy: Ha Halloween, akkor ijesztgetés. Ha ijesztő könyvek, akkor pedig a horror koronázatlan királyát is ajánlhatnám, de nem őt fogom! Hanem a fiát. Joe Hill – A szív alakú doboz tökéletes választás, ha borzongató szellemes történetre vágyik az ember, ez a kötet szerintem zseniális alkotás. Van benne minden, ami egy jó horrorhoz kell, ráadásul egyedi, utánozhatatlan stílusban. Mindenképp érdemes neki egy esélyt adni, és a Halloween környéke pont egy ilyen kötethez hozza meg az ember kedvét.

Poppy értékelését az alábbi linken olvashatjátok a könyvről.

covers_491506.jpgFülszöveg:

Judas ​Coyne-nak volt egy spéci gyűjteménye: egy régi akasztófakötél… egy boszorkány beismerő vallomása… egy mexikói halálpornó-video… Számtalan rajongója éppúgy ismerte a korosodó death-metal rocksztár hátborzongató ízlését, mint hírhedett ifjúkori ballépéseit. Ám a legrémületesebb, legvalószínűtlenebb darabra éppen most tesz szert, jóformán a szemünk előtt – egy internetes árverésen olyasmit kínálnak, aminek képtelenség ellenállni:

Árverésre bocsátom nevelőapám kísértetét…

Egy szó, mint száz: Jude ezer dollár fejében büszke tulajdonosa lesz egy halott ember öltönyének, melyben állítólag egy nyughatatlan szellem kísért. Jude-nak persze semmi oka félni ettől. Kísérti őt sok minden a múltból is – anya- és gyermekverő apa, kíméletlenül eldobott szeretők, elárult, cserbenhagyott muzsikustársak. Eggyel több mit számít?
Csakhogy amit a UPS egy szív alakú fekete dobozban leszállít neki, az nem közönséges, képzeletbeli szellem. Az a legvéresebb valóság.
Egyik pillanatról a másikra a legváltozatosabb helyeken kezd felbukkanni az öltöny korábbi tulajdonosa: a folyosón… a hálószobaajtó mögött… Jude imádott Mustangjának hátsó ülésén.. az ablakon túl… a tévékészülék képernyőjén… Mintha várna valamire (vagy valakire) – és egyik csontos keze egy láncon függő, fényes borotvát himbál…
A novelláiért több irodalmi díjjal is kitüntetett szerző első regénye a horror és a dark fantasy legújabb csillagának igen ígéretes karrierjét vetíti előre.

Cersei: Lisa Genova: Megmaradt Alice-nak. Azért ajánlom éppen ezt a kötetet, mert ha elolvassátok, meglátjátok, hogy létezik a rettegésnek egy sokkal magasabb foka is. Az, amikor saját magadtól, a saját cselekedeteidtől és az elméd leépülésétől kell rettegned, miközben már nem is emlékszel rá, hogy alzheimeres vagy…

A Megmaradt Alice-nek filmként is megnézhető, ha éppen nem lenne kedvetek olvasni, de szívesen megismernétek a történetet!

covers_220536.jpgFülszöveg:

A háromgyerekes, boldog házasságban élő harvardi professzorasszony, Alice a karrierje csúcsán van, amikor azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb. Az idő haladtával gondolatai is összekuszálódnak, memóriája egyre gyakrabban hagyja cserben. A diagnózis: Alzheimer-kór, korai stádiumban. A függetlenségére mindig büszke Alice összeszorított foggal igyekszik ugyanúgy élni az életét, mint korábban, és csak a jelennel foglalkozni, de a betegség lassan úrrá lesz rajta. Helyenként szívszorító, néhol felemelő, ugyanakkor ijesztő történet arról, milyen az, amikor valaki szó szerint elveszíti az eszét.

RavenS: Én büszkén vállalom, hogy bátran összecsinálom magam bármilyen horroron, így inkább az atmoszferikus sztorik felé tendálok, amikor Halloweenről van szó. Naomi Novik Rengeteg c. könyve szerintem tökéletes erre az időszakra, őszies tündérmesés hangulata miatt.

A Szláv szépségek projektünk keretein belül összegyűjtöttünk pár Rengeteg idézetet. A bejegyzést itt olvashatjátok el.

rengetegFülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.

Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.

Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.

„A Rengetegben minden megvan, amit Novik írásaiban szeretek, és ráadásnak némi óvilági mágia és a sötét tündérmesék zamata.” Patrick Rothfuss, A szél neve szerzője

„Vad, pezsdítő és mélyen, sötéten mágikus. Azonnal a klasszikusok közt a helye.” Lev Grossman, A varázslók szerzője

Uszáma: 13 1/2. Nagyon szerettem annak idején olvasni, baromi izgalmas pszicho-thriller jó pár durva jelenettel. Akik szeretik az izgalmakat, nyomozást, azoknak biztosan tetszeni fog ez a sztori is.

covers_147798.jpgFülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit tennél, ha egy nap kiderülne, hogy minden, amit az eddigi életedről tudtál, hazugság? Hogy élnéd túl ép lélekkel, ha szörnyű gyilkosságok emléke és egy javítóintézet komor valósága jutna osztályrészedül a boldog és gondtalan gyermekévek helyett?

Dylan élete 11 éves korában borzalmas rémálommá változik. Egy tragédia és a múlt árnyai felnőtt koráig kísértenek, mígnem találkozik a szintén hányatott sorsú Pollyval és csodálatos kislányaival, és az élete új értelmet nyer. Pollyt azonban saját múltjának démonai és a titkolózások egyre bizalmatlanabbá teszik. Vajon képes ennyi szörnyűséget, titkot és félelmet túlélni egy kapcsolat? És vajon képes túlélni az igazságot?

A 13 1/2 Nevada Barr egyedülálló, megrázó pszichotrillere, amely megjelenését követően hamar felkerült a New York Times bestsellerlistájára.

Timi: Gondolkodtam valami ijesztő könyvön, de rá kellett jönnöm, hogy nem olvasok ilyeneket. 😀 Egyedül a Red Hill volt, ami talán ijesztő, de azt annyira nem ajánlanám. Így marad az, hogy egy kedvencet választok, amit bármikor szívesen elolvasok. 😀 On Sai Calderon, vagy kb bármelyik On Sai könyv (bár én sem olvastam még mindet, de úgy tervezem, hogy valamikor behozom a lemaradásom!).

On Sai rajongó vagy? Akkor nézz át a projekthetünkre, amely a könyveivel foglalkozott! 

calderonFülszöveg: 

Calderon ​kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?

Liliane: Grady Hendrix: Horrorstör – Sokan nem szerették ezt a könyvet, de én mégis tudom ajánlani, mert Halloweenkor egy szellemtörténet adott, itt pedig bővelkedünk bennük. Az alap tetszetős – egy elátkozott földre felhúzott bútoráruház – és amióta ilyen boltokban járok, mindig eszembe jut, hogy mi lenne, ha itt is az történne, mint a regényben…

Felkeltette Liliane az érdeklődésedet? Elolvashatod az értékelését itt.

covers_345082.jpgFülszöveg:

Valami furcsa történik az Ohio állambeli, clevelandi Orsk bútoráruházban. A munkatársak reggelente megrongált Kjërring könyvespolcokra, törött Glans vizespoharakra, és szétvert Liripip gardróbokra bukkannak. A bevétel mélyponton, a biztonsági kamerák felvételein nem látni semmit, az üzletvezetőkön pedig kezd elhatalmasodni a pánik.
Három alkalmazott önszántából kilenc órás, napnyugtától hajnalig tartó műszakot vállal, hogy a rejtély végére járjon. Ám éjjeli őrjáratuk során a Bemutatótér különös jelenései és zajai közepette minden képzeletet felülmúló borzalmakkal kell szembenézniük.
Grady Hendrix korábban olyan lapoknak írt, mint a Variety, a Slate, a New York Post, a Playboy, a Village Voice, a Strange Horizons, valamint szerepelt a The Mad Scientist’s Guide to World Domination című antológiában is. Hosszú éveken át telefonos ügyeletesként dolgozott egy parapszichológiai kutatóintézetnél. Jelenleg a manhattani Orsk munkatársa.

Zsebi: Jómagam a kisebbeknek ajánlanék egy igazán szórakoztató, mégis kalandos utazást Nevermoorba. Morrigan Crow története és hangulata is szuperül illik a halloweeni atmoszférába.

A Nevermoor-ra és a folytatására is volt projektünk, ha érdeklődnél, katt!

covers_508799.jpgFülszöveg:

Morrigan Crow elátkozott gyerek. Mivel épp Napszálltakor született, őt okolják minden bajért: ha megdöglik a konyhamacska, ha szívrohamot kap a kertész. Ám ami ennél is szörnyűbb, hogy a 11. születésnapján, pontban éjfélkor meg kell halnia.
Csakhogy épp mielőtt tizenkettőt ütne az óra, az ajtóban megjelenik egy különös férfi, és azt kérdezi: „Mondd csak, akarsz-e élni?” Jupiter kimenti a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia.
Az élete a tét: ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembenéznie a végzetével.

Reméljük sikerült pár új kedvencre találnotok! 🙂


zsebi_bio_2019

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s