ajánló · Érdekességek · Bookline · Extra tartalom · Körkérdés · projekt · prológus

PSZICHOLÓGIA – Leteszteltük a Prológus csapatát

Hogy mit csináltunk?
Nos, ez az egész úgy kezdődött, hogy végre a kezembe foghattam a Bookline Mindent a pszichológiáról című könyvét. Nem számítottam arra, hogy maga a könyv nem csak az általános (ha szabad ilyet mondanom) pszichológiával foglalkozik, hanem munka, reklám, csoport, politika és sok más terület kérdésköre is terítékre kerül benne.  Ezeket a részeket kezdtem el először olvasgatni és akkor beugrott… Teszteljük le saját magunkat, mint csoport!

 

Akkor lássuk, hogy milyen kérdésekkel kínoztam meg a csapatot:

Ez nem volt más, mint a Belbin-teszt, mely azt vizsgálja, hogy egy ember egy adott csoportban milyen szerepben a legjobb, hol tud legsikeresebb lenni. 7 kérdésben kellett kérdésenként 10 pontot szétosztani a megadott válaszok között, annak függvényében, hogy azok mennyire voltak jellemzőek rájuk. Végül egy értékelő táblázat segítségével összegeztem, hogy a 8 csoportszerep közül a kitöltők melyikre mennyi pontot kaptak, és főként, hogy melyik pontszámuk volt a legmagasabb.

A 8 szerep pedig a következő:
– Vállalatépítő
– Elnök
– Serkentő
– Ötletgyártó
– Forrásfeltáró
– Helyzetértékelő
– Csapatjátékos
– Megvalósító

De a lényeg mégiscsak az, hogy ki melyik, nem? 
A nagybetűs szavak azok, amelyek az adott embernél a legmagasabb pontszámot érték el. Ha ebből kettő van, az azt jelenti, hogy azonos a két megadott érték. a // között szereplők pedig a második legmagasabb pontértékű csoportok.

– Zsebi: FORRÁSFELTÁRÓ /ötletgyártó, vállalatépítő/
– RavenS:  ÖTLETGYÁRTÓ /serkentő/
– Cersei:  FORRÁSFELTÁRÓ /serkentő/
– Uszáma: CSAPATJÁTÉKOS /vállalatépítő/
– Arwen: MEGVALÓSÍTÓ / ÖTLETGYÁRTÓ
– Zhatria: SERKENTŐ /forrásfeltáró, csapatjátékos/
– Liliane: CSAPATJÁTÉKOS /megvalósító/
– Poppy:  MEGVALÓSÍTÓ /serkentő/
– Fanni: VÁLLALATÉPÍTŐ / SERKENTŐ
– Timi: MEGVALÓSÍTÓ /csapatjátékos/
– So-So: forrásfeltáró, ötletgyártó, serkentő, csapatjátékos (na igen, erről még majd beszélünk… eddig is tudtam, hogy nem vagyok teljesen normális :D)

Ha végifutjátok a listát, láthatjátok, hogy két szerepkörbe nem tartozik senki, nem csak hogy fő, de másodlagos szinten sem. Ez a kettő pedig az elnök és a helyzetértékelő. Nézzük először, hogy mit tudnak ők:
ELNÖK: Az elnök egy irányító, úgymond “főnöki” szerepkör, hasonlóan a serkentőhöz, de sok fontos tulajdonságban eltérnek. Alapvetően egy nyugodt, magabiztos karakter, aki reálisan értékeli mind az embereket, mind a problémákat, feladatokat. Célorientált és tekintéllyel rendelkezik. Nem igazán kreatív. Érdekesség, hogy legjobban a közepesen intelligens elnökök teljesítettek egy csoportban. Aki ez alatt volt, az nem értette meg megfelelően a javaslatokat és problémákat, aki pedig túl intelligens, az kevésbé kommunikált a csapatával, és leginkább saját feje után ment .
HELYZETÉRTÉKELŐ: Megfontolt és józan ítélőképességgel rendelkezik. Nem túl motivált és lelkes, de minden problémát és lehetőséget alaposan átgondol, elemez. Nem az érzelmei vezérlik, kívülről kritikus, száraz embernek tűnhet, de fontos szerepe van nagy horderejű komplex döntések meghozatalában.
(Konklúzió: Hiányzik a csapatunkból a realisztikus döntéshozó, egyikünk se képes pusztán logikai alapon irányítani a csoportot/projekteket. Érzelmes  bagázs vagyunk úgy néz ki. Ezt így természetesen nem szabadna értékelni, de kíváncsiságból megnéztem ki kapta a legmagasabb elnöki (9) pontot -> Zsebi, Zhatria, Fanni, és helyzetértékelői pontot (9) -> RavenS )

Képtalálat a következőre: „belbin”
FORRÁS: dotnetsharing.wordpress.com

Most pedig nézzük miből is gazdálkodunk:

VÁLLALATÉPÍTŐ: Konzervatív, kötelességtudó, fegyelmezett tagja a csapatoknak.  Igazodik a követelményekhez és a korlátokhoz, törekszik a rendezettségre. A csapat érdekében dolgozik, mindig elvégzi a feladatát, melynek érdekében nagy energiabefektetésre is hajlandó. Sok ilyen ember nem alkot jó csapatot, mert általában rugalmatlanok és hiányzik belőlük a kreativitás. /FANNI, Zsebi/
SERKENTŐ:  Extrovertált, makacs személyiség. Nagy aktivitás jellemzi, ezért kimondottan alkalmas olyan csoportok vezetésére, akik előtte inkább “kivártak”. Hatékony munkára motivál, de rendkívül önfejű, ha a győzelem elérése a cél, melynek érdekében mindent megtesz. Az elnökkel szemben, mint másik vezető szerep, a serkentők erősen érzelemvezéreltek. /ZHATRIA, FANNI, RavenS, Cersei, Poppy, Soso/
ÖTLETGYÁRTÓ: Ők a legkreatívabbak, ötleteik általában belülről jönnek. Új megoldásokkal képes előjönni és gyakran a saját feladatát is módosítja, mert nem érdekli az adott probléma. Általában introvertált, és nagy működési teret biztosítva a leghasznosabb a csoportok számára. Hibája a felületesség és formaságok figyelmen kívül hagyása. /RAVENS, ARWEN, Zsebi, Soso/
FORRÁSFELTÁRÓ: Ők képviselik a kreatív kategória második csoportját az ötletgyártókon túl, de az ő inspirációjuk általában kívülről fakad, a környezet ötleteit, ingereit gyúrják egybe. Kifejezetten extrovertált, folyamatosan “vadászik” az új információkra, és nem riad vissza attól sem, hogy kapcsolatait használja. Könnyen elveszti érdeklődését egy-egy téma iránt. Csapatokba gyorsan be tud illeszkedni. /ZSEBI, CERSEI, Zhatria, Soso/
CSAPATJÁTÉKOS: Figyelmes a többi taggal, a súrlódások, belső problémák megoldására törekszik. Javítja a munkamorált, olajozottabbak lesznek a munkálatok és szorosabb az együttműködés. Ha vezető pozícióban van, rábeszéléssel motivál a munkára, de hátránya, hogy kritikus helyzetekben megbízhatatlan. /USZÁMA, LILIANE, Timi, Zhatria, Soso/
MEGVALÓSÍTÓ: A részletek embere, rendkívül precíz, és lelkiismeretes. Fontos számára a tökéletesség, és pont ezért nem hagyja befejezetlenül a feladatokat. Az egész csoport érdekeit nézi, és képes előre tervezni, figyel arra, hogy ne maradjon semmi el. Hibájuk is ezzel kapcsolatos, ugyanis képesek elveszni az apró részletekben és nagyobb problémák megoldása helyett ezeken aggódni. /ARWEN, POPPY, Liliane/

(Konklúzió: A csapatban tehát az alapot biztosító  vállalatépítő funkción túl, a serkentő féle vezetés érvényesül, azonos arányban találhatók meg az ötletek gyártásával foglalkozó kategóriák is és kellő arányban áll rendelkezésre a feladatok elvégzését és a csoport belső működését fenntartó ember is.)

Korábban említettem, hogy az én nevemhez és eredményeimhez még visszatérünk, természetesen nem azért, mert bármilyen sportversenyben jeleskedtem volna. Én nem először töltöttem ki a tesztet, viszont korábban egy abszolút más jellegű csoportban, de hasonló eredményeket sikerült produkálnom, azaz több azonos számértéket. Ami egyetlen egy dolgot jelent, hogy több szerepben is jól tudom érezni magam, attól függően mire van épp szükség.  Ennél a tesztnél fontos azt látni, hogy nem személyiségteszt. Szimplán annyit mond, hogy adott ember, adott csoporton belül milyen szerepekben, milyen szerepek kombinációjában érzi magát komfortosan, és hol kevésbé. Ez másik helyen, más emberekkel változhat, de természetesen ez sem drasztikus: értsd, nem lesz a nem kreatív konzervatív emberből egy ötletvulkán. Tehát mint láthatjátok a mi kis csapatunk nagyjából ilyen, fent bemutatott eloszlású a Prológuson belül.

A tesztet külső megfigyelő nélkül töltöttük ki, és egyikünk sem hivatalosan képzett az értékelésére, így ez pusztán némi kíváncsiságtól vezérelve, szórakozásból készült. Nem hivatalos elemzés.

szonja_bio

FORRÁSOK:

https://dotnetsharing.wordpress.com/
https://www.belbin.com/

Click to access belbin-vezetoi-csapatszerep-kerdoiv.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s