Agave kiadó · író · írói profil · Extra tartalom · fantasy · projekt · prológus

Jenn Lyons írói profilja

Jenn Lyons

jennylyonsJenn Lyons amerikai írónő, jelenleg Atlantában (Georgia) él férjével Michael Lyons-al – aki egyébként szintén író -, és három macskájukkal, valamint végtelen mennyiségű kávéval. Lyons kisasszony már általános iskolában is igazi geek volt: imádta a Dungeons & Dragons-t, emellett kiolvasta az egész iskolai könyvtárat: bizony, A-tól Z-ig. Gyerekként rengeteg időt töltött a helyi könyvesboltok és könyvtárak oltalmazó falai között. Később – mivel sajnos az írónő rájött, hogy Batman feleségének lenni nem volt egy valódi, felnőtt munka – illusztrátori és grafikusi pályára lépett, és a következő húsz évben ezzel foglalkozott. Majd gyökeres fordulatot vett a karrierje és videójáték producerként helyezkedett el. Ma is ezzel foglalkozik, bár mostanság a könyveire fókuszál főként.

Az írás, olvasás és a grafikák valamint a videójátékok mellett megszállottan imádja a szemiotikát, a mitológiát, az okkult miszticizmust és a tudományokat. Jenn mikor épp nem az írással vagy munkájával van elfoglalva akkor megtalálható a helyi kávézók egyikében, ahol Joss Whendon életművét vitatja meg éppen.

Az írónőről további érdekességeket ITT olvashattok.

Sárkányok Kórusa

Bár Jenn első történetét már húsz évvel ezelőtt megírta – ami az írónő szerint egyenesen pocsék lett -, első, magyarul megjelenő kötete, a Királyok veszte volt egyben legelső kiadott könyve is. A Királyok veszte a Sárkányok kórusa könyvsorozat első kötete, méltó kezdete egy igazi, epikus fantasy sorozatnak.

            covers_534714covers_578636covers_579096

A könyvsorozat az írónő saját szavaival élve meglepő módon tényleg sárkányokról szól, emellett istenekről, démonokról, próféciákról, rengeteg mágiáról, és szerencsétlen flótásokról, akik az események közepében vannak. Ám ez csak a felszín, a kötetek szólnak továbbá arról is, hogy az állami rendszerek miként sérülnek és degenerálódnak a tekintélyelvűség felé, ha nem harcolnak ellene az emberek, illetve, hogy az emberek mit hajlandóak megtenni a hatalom megőrzése érdekében. A történet tehát nem csupán egy szórakoztató epikus fantasy, de komoly társadalmi kérdéseket is boncolgat: pedig az írónő saját bevallása szerint csupán egy szórakoztató történtet szeretett volna elmesélni, amikor nekiállta írni a könyveket, nem gondolta, hogy ez lesz a vége.

A Királyok veszte fülszövege:

királyok veszte borítóNincs ​mit tenni, ha hív a végzet…

Egy dalnok inasaként Kihrin legendás tettek meséin nőtt fel. Közben tolvajként azért küzd, hogy elég pénzt gyűjtsön, és kijusson a Főváros nyomornegyedéből. Egyszer azonban rossz házat foszt ki, felfigyel rá egy démon, és az élete gyökeresen megváltozik.

Kihrin szorult helyzete magára vonja az egyik uralkodóház figyelmét, akik azt állítják, hogy ő a züllött hercegük rég elveszett fia, és maguk közé fogadják. Az ifjú, akinek az élete ezzel korántsem vesz örömteli fordulatot, belekeveredik új családja kegyetlen törekvéseinek hálójába, és hamar rájön, hogy rég elveszett hercegnek lenni egyáltalán nem olyan, mint a mesékben.

A helyzet csak tovább romlik, amikor Kihrin megszökik kincsekkel teli börtönéből. Megtudja ugyanis, hogy ő áll egy ősi, rettenetes jóslat középpontjában, és az istenektől a démonokig, a sárkányoktól a mágusokig minden oldal a saját céljai érdekében akarja felhasználni őt. Kihrin kénytelen szembesülni azzal, hogy a gyerekkorában hallott régi mesék elég sok mindenről hazudtak. Főképp arról, hogy a történet végén mindig a hős győzedelmeskedik.

De Kihrin talán nem is hős, hiszen nem az a végzete, hogy megmentse a világot. Hanem az, hogy elpusztítsa.

A kötet értékelését Zhatria tollából ITT olvashatjátok, kedvcsináló idézeteket a kötetből pedig ITT.

dragon.gif

Az 5 kötetesre tervezett könyvsorozatnak egyelőre az első két része olvasható, az első, a  Királyok veszte magyarul is, a második kötet azonban még csak angolul. A második rész a The ​Name of All Things címet kapta, a harmadik, jövő év augusztusában megjelenő történet a The ​Memory of Souls címet viseli. Itt mindhárom kötet fülszövegét olvasható.

Források:

regi_bio_2019

 

Jenn Lyons írói profilja” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s