Agave kiadó · ajánló · Extra tartalom · projekt · prológus

4 ok, hogy olvasd a Királyok vesztét

A héten az Agave Könyvek jóvoltából megjelent Királyok veszte volt fő kiszemeltünk. Megtudhattatok már pár érdekességet az írónőról, olvashattatok értékeléseket és még egy interjúval is készültünk számotokra, amit hamarosan meg is osztunk oldalunkon. Azonban, ha még ez sem lenne elég, hogy kézhez ragadjátok ezt az önvédelmi fegyverként is simán helytálló féltéglát, akkor most négy bloggerünktől négy különböző indokot olvashattok, hogy miért vegyétek kézbe Jenn Lyons remekművét.

Zsebi –  Könyv a könyvben
Hihetetlenül különleges formátumban tárul elénk a történet: Thurvishar D’Lorus az uralkodó tájékoztatására megírja könyv formátumban, hogy mi is vezetett a Főváros felégetéséhez. A történetben egy mágikus kavicsnak köszönhetően Karom és Kihrin szemén és emlékein keresztül tudjuk meg, hogy pontosan mi is történt, a sztorit pedig maga Thurvishar látta el lábjegyzetekkel.

Cersei –  Mindenki hülye és mindenki hazudik

Szóval ha te, kedves Olvasó, esetleg hülyének éreznéd magad a történet olvasása közben, akkor nyugodj meg, minden rendben van, ez ugyanis bele van kódolva a történetbe. Azonban ezen érzéseid közepette rá fogsz jönni, hogy több szereplővel is rokonlélek vagy, ugyanis ők is elég hülyék néhány jelenethez, pár fejezethez. Ott van például Kihrin, akit előszeretettel vezetnek meg és csapnak be. Mert ha valaki nem hülye, az biztosan hazudik. Alshena meg amolyan kettő az egyben: kicsit hülye, és nagyon hazudik. Jaj, nyomás olvasni!

Zhatria – Nem egy egyszerű könyv
Én azért szerettem bele, mert nem egy sima young adult fantasy, amit 1 nap alatt végig pörgetsz és utána azt mondod, ok hát ez cuki volt! Persze az ilyen könyveket is nagyon szeretem, de néha valami másra vágyik az ember a sok hasonló után. Ez a regény garantálja, hogy:

  • minimum egy hétig olvasod,
  • nem tudod végig pörgetni (mert annyira összetett, hogy itt tényleg oda kell figyelned),
  • elgondolkoztat,
  • nem fekete-fehérek a szereplők,
  • nem szépít az írónő.

Szóval kaptunk végre egy igazi dark fantasyt, amit hiányoltam az utóbbi években a piacról.

Liliane – A feltárulkozó világ

A világfelépítése bonyolult, amit a lábjegyzetek és az azokban, illetve a regény szövegében szereplő információk mennyisége sem tesz könnyű olvasmánnyá. A leírása sodor magával és hiába kapunk kb laponként egy új istent, egy új nevet, egy új tényt, egy új bármit, nem megy a bonyolultsága az olvasás kárára. Ajánlom, ha komoly agymunkát akarsz végezni közben, mert itt nem lehet csak hátradőlni és átfutni a sorokon, oda kell figyelni minden infóra és ez (is) fantasztikus benne.

Oh, és ne felejtsük: vannak benne sárkányok is!


zsebi_bio_2019

4 ok, hogy olvasd a Királyok vesztét” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s