Évösszegző · Extra tartalom · lista · projekt

Könyvek, amiket megvettem, de a polcomon porosodnak − 2020-as tervek

Sziasztok!

Először is szeretnék Nektek bemutatkozni, hiszen tőlem még nem olvashattatok személyesebb jellegű posztot. Én lennék a Prológus legújabb és egyben legfiatalabb tagja. Májusban érettségiztem, ősszel pedig egyetemista lettem. Sajnos a végzős évvel járó rengeteg program és kötelezettség nem tett jót az olvasási szokásaimnak, nagyon keveset olvastam őszig. Foghatnám időhiányra, de inkább csak lusta voltam egy-egy fárasztóbb nap után egy újabb regénybe belekezdeni. Ennek ellenére azonban lelkes könyvmolyként rengeteg könyvet vásároltam és kaptam év közben, amik sajnos azóta is a polcomon állnak. Van közöttük klasszikus, idegen nyelvű és romantikus regény is. A 2020-as listámon mindenképpen ezek a könyvek is helyet kapnak majd, hiszen nem szeretném, ha egy év múlva is még olvasatlanul porosodnának a polcomon.

Lássuk tehát a listát:

 1. Anna Rosina Fischer: Songbird
 2. Dragomán György: Oroszlánkórus
 3. Federico Moccia: A felhők fölött 3 méterrel
 4. Graemen Simsion: The Rosie Project
 5. Darcey Bell: A Simple Favour
 6. Margaret Mitchell: Elfújta a szél
 7. Elizabeth Gilbert: Eat Pray Love
 8. Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
 9. Thilo Bode: Die Essensfälscher
 10. Steven J. Barrer, MD: Exercise will hurt you
 11. Kathryn Taylor: Daringham Hall

Őszintén megmondom, hogy a poszt megírása előtt jóval több könyvre tippeltem volna, 20-30 közé saccoltam először. Ahhoz képest nem is olyan tragikus a helyzet… Feltűnő lehet, hogy ezek között több német és angol nyelvű könyv is megtalálható. Ha külföldön járok, mindig lelkesen vásárolok idegen nyelvű regényeket, azonban sajnos az elolvasásra már nem ez a jellemző, a legtöbb sajnos azóta is a polcomon áll.  Jövőre ezeket szeretném végigolvasni, hiszen nyelvgyakorlásnak is kiváló, az egyetemen szaknyelvet tanulok, a hétköznapi szókincsem pedig passzívvá vált. Ezen kívül pedig még az Elfújta a szél az, amit mindenképpen el szeretnék végre kezdeni, hiszen a 2019-es évem egyik nagy küzdelme volt megszerezni. Antikváriumról antikváriumra jártam, hónapokig kerestem, végül pedig anyukámnak sikerült megszereznie egy ismerősétől.

Kívánok Nektek nagyon boldog új évet, és ha van kedvetek, összegezzétek Ti is azokat a könyveket, amik a polcaitokon porosodnak!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s