ajánló · Értékelés · könyvmolyképző · miniprojekt · projekt · prológus

Colleen Hoover: Ugly Love

covers_491507Fülszöveg: Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved.

Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát:
Ne kérdezz a múltról!
Ne várj semmit a jövőtől!
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz.

Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története.
Vesd bele magad!

Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm, az ő könyvei nálam a letehetetlen kategóriába tartoznak, tipikusan a „csak még egy oldalt” elvet vallom, ha CoHO bármelyik írása a kezembe kerül. Habár olvasás előtt elég vegyes kritikákat hallottam az Ugly Love-ról, sejtettem, hogy nem fogok az írónőben csalódni, hiszen élek-halok a romantikus könyveiért. Szerintem mindent elárul a véleményemről, hogy egymás után rögtön kétszer is elolvastam a történetet.

A borító nekem nagyon tetszik, kellően letisztult ezzel a kékes színvilággal. Szerintem a magyar CoHo-kötetek közül ez lett a legszebb, illetve az eredetire is nagyon hasonlít. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen borítókkal jelent meg az Ugly Love világszerte, akkor ajánlom figyelmetekbe Poppy posztját: Ugly Love borítómánia

A történetben Tate a bátyjához költözik ideiglenesen San Francisco-ba, azonban a beköltözése napján Corbin éppen dolgozik, így kénytelen egyedül felhordani a cuccait a 18. emeleti lakásba. Azonban ez sem megy olyan egyszerűen, mivel bátyja lakása előtt egy részeg srácot talál, akiről később kiderül, hogy testvérének legjobb barátja, a szintén pilóta Miles Archer. Rögtön kialakul Tate és Miles között kölcsönös fizikai vonzalom, azonban megegyeznek abban, hogy „kapcsolatukba” semmilyen érzelmet nem kevernek bele. A lánynak tanulmányai és munkája mellett nem lenne ideje rá, Miles pedig a múltja miatt nem áll rá készen. Természetesen hamar kiderül számukra, hogy nem olyan könnyű tartaniuk magukat a megállapodásukhoz, mint ahogy azt elsőre gondolták.

A történet két szálon fut, a „jelen” eseményeit Tate szemszögéből ismerhetjük meg, míg Miles nézőpontjából pedig a srác múltjába nyerhetünk bepillantást. Ahogy haladunk előre a történetben, szépen betekintést nyerünk abba, hogy a lány számára egyre nehezebbé válik az érzelemmentesség. Miles két szabályát, miszerint „Ne kérdezz a múltról!” és „Ne várj semmit a jövőtől!” is egyre nehezebb betartania. Ennek kapcsán merült fel bennem olvasás közben az a kérdés, hogy vajon jó döntés volt-e belemennie egy ilyen megállapodásba, hiszen nagyon nehéz egy (bármilyen) kapcsolatot érzelmek nélkül kezelni.

„Nem hiszek a döntetlenben. Az csak egy kibúvó azoknak, akik félnek veszíteni.”

A főszereplőket nagyon megszerettem, Tate és Miles is hamar belopta magát a szívembe. Mindketten olyan karakterek, akik mennek a saját igazuk után, makacsok, emiatt pedig sokszor hibáznak, de pont emiatt kedvelhetőek. A mellékszereplők közül Corbin vált a kedvencemmé, a kapcsolata Tate-tel példamutató lehet minden testvérpár számára. Félti és védelmezi húgát, hogy ne érje csalódás. Természetesen muszáj megemlítenem a Kapitányt is, akihez Tate bármikor fordulhatott, ha tanácsra vagy csak egy olyan emberre volt szüksége, akiben megbízhat. A háttérből figyelte az eseményeket, nekem olvasás közben a bölcs nagypapa karaktere jutott róla eszembe.

Szerintem az írónő nehéz és a mai világra jellemző problémát vetít elénk.  Manapság nagyon nehéz kapcsolatokat kialakítani, illetve megbízni valakiben. Sokan választják ehelyett az érzelmek nélküliséget, hiszen biztonságosabb egy általuk felépített burokban élni.

„Néha nem is magunk miatt kell nehéz dolgokat megtennünk, hanem azok miatt, akiket még magunknál is jobban szeretünk.”

Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus regényeket és/vagy CoHo-rajongó. Egyszerű, hétköznapi a nyelvezete, emiatt viszonylag gyorsan és könnyen olvasható. Egyetem vagy munka után tökéletes program lehet esti kikapcsolódásnak. Ha esetleg még nem olvastátok, pótoljátok minél hamarabb!

Köszönöm szépen a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s