Agave kiadó · Érdekességek · Extra tartalom · projekt · prológus

Csillagtalan tenger: “Három út létezik”

csillagtalan-tengerA projekthetünk elején már kitölthettetek egy tesztet arról, hogy Ti vajon kik lennétek a Csillagtalan tenger világában, milyen szerepet töltenétek be (ha esetleg lemaradtatok róla, itt kitölthetitek). Most pedig összegyűjtöttem számotokra olyan fontos információkat, amelyek érdekesek lehetnek a történet lényegi részét képező három lehetséges útról (természetesen spoiler nélkül). Remélem érdekesnek találjátok majd!

„Három út létezik. Ez az egyik.”

Az első út az őrzőé. Azé, aki mindent tud, ami épp történik a világban, de főként a Csillagtalan tenger kikötőjében. Az őrző a tettek embere. A kiválasztott, akiben látják azt a különleges elhivatottságot, akik meghalnának azért, amiben hisznek.

„Értik, hogy őrzőnek lenni azt jelenti: mindig készen állnak a halálra.”

Ha valaki őrzővé szeretne válni, három éven keresztül kell teljesítenie a kiképzés próbáit. Önként senki nem válhat őrzővé, több hónapon, akár éveken át figyelnek valakit, hogy eldöntsék, alkalmas lenne-e erre az útra. Ezután következnek a próbatételek, ami után válhatnak esetleges jelöltekké. A kiválasztottak három évnyi kiképzés után kapnak egy tojást, amire muszáj vigyázniuk, hogy fél év múlva is ép állapotban legyen. Ha sérülésmentes, a rangidős őrző összetöri, a próbaidős őrző tenyere pedig tele lesz aranyszínű porral. Ez a por teljesen sosem tűnik el, életük végéig látszódni fog tenyerükön. Ezután következik a beavatásuk, megmutatják nekik a Csillagtalan tenger partját és a Kikötőt is. Ezek után a következő kérdést kapják:

„Feláldoznád ezért az életed?”

Nagyon kevesen felelnek nemmel erre a kérdésre, ha valaki mégis, rá halál vár. Ha igennel válaszolnak, a próbaidős őrző mellkasára egy különleges, számára tervezett kardot tetoválnak. Minden kard más, senki nem kap egyformát. Kívülről semmi szokatlan nem látszódik az őrzőkön, nem viselnek megkülönböztető ruhát vagy jelzést, csak a mellkasukon a kardot, ők viszont tisztában vannak azzal, hogy mit védenek, mit szolgálnak.

A második út: a gazda

Néhány szóbeszéd szerint a kezdetek kezdetén egy gazda volt, viszont ahogy egyre több történet keletkezett, a gazdák száma is megnőtt. Már az őrzők és a kulcsok előtt szükség volt rájuk, viszont azóta léteznek, mint a méhek. Régebben egy kulcs létezett, ennek a kulcsnak a másolatai lógtak a gazdák nyakában. A hagyomány szerint a mellkasukon viselt kulcs motívuma innen ered, hiszen mozgás közben meglátszódott a nyoma bőrükön. Feladatuk időről időre változott, történeteket válogattak, és szobákat is őriztek. Azonban ahogy egyre többre lett szükség, elkezdtek ajtókat és kulcsokat is készíteni. A gazdák különböző helyszíneken mozognak, nem is tudnak egymás létezéséről sem.

Hogyan lehet gazdává válni? Míg régebben egy csecsemőt születésétől fogva erre neveltek (feltétel volt, hogy a Kikötőben kellett hozzá élni), azonban ez megváltozott. Önkéntes alapon, három lépésben működik. A próbatétel végén egy éven keresztül kell elsajátítaniuk egy történetet, amit később elő is kell adniuk.

„Azért válhat belőlük gazda, mert értik, miért vagyunk itt.”

A harmadik lehetséges út a szolgálattevőké.

A szolgálattevők útja igen érdekes. Azzal, hogy elfogadják sorsukat és belépnek a szolgálattevők közé, lemondanak arról, hogy a jövőben elmondják a saját történetüket. Inkább arra koncentrálnak, hogy a világ többi történetére figyeljenek.

„Kimondatlan esküt tesznek, hogy többé nem mondják el a saját történeteiket.”

A szolgálattevők kezdetben idejük nagy részét elmélkedéssel töltik. Habár ez általában egy csendes elfoglaltság, sokan rájönnek, hogy a szobájukban senki nem hallja őket, így tulajdonképpen bátran gondolkodhatnak hangosan, akár énekelhetnek is. Általában azok, akik teljesen némán töltik ezt az időt, visszatérnek a felszínre, szinte elfelejtve ezt az időszakot. Akik viszont kitartanak, várják, hogy megtörténjen a beavatás. El kell fogadniuk egy fémlapot, ami egy méhet ábrázol.  A szertartás során ezt a motívumot beleégetik a próbaidős szolgálattevő mellkasába, illetve a nyelvükről is le kell mondaniuk.

Te melyik utat választanád? Az őrzőét, a szolgálattevőét vagy a gazdáét? Ha nem tudnál választani, a tesztünk segít! 😉

Ha kedvet kaptál a regényhez, az alábbi linken megrendelheted 25% kedvezménnyel: http://bit.ly/Csillagtalantour


fanni_fischer_bio2019

Csillagtalan tenger: “Három út létezik”” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s