ajánló · fantasy

Fantasy Féltéglák a Köbön – hosszú sorozatok, amiket megéri elkezdeni

Jelenleg többen is abban a helyzetben vagyunk, hogy több a szabadidőnk, mint amivel tudnánk mit kezdeni. A könyvmoly lét szerencsére azonnali megoldást kínál az unalomra, és bár szívás otthon ülni kényszerből, legalább van mit olvasnunk. Íme néhány hosszabb lélegzetvételű trilógia és sorozat, amibe érdemes belevágni, ha épp valami igazi féltéglára vágynál.

Christopher Paolini – Örökség ciklus

>>> Rendeld meg itt! <<<

Kezdjük is mindjárt egy veterán YA fantasyvel, ami akkor volt nagy dobás, amikor még megvolt a babaházam. Tökéletes választás a műfajjal ismerkedőknek és sárkányrajongóknak, különösen a szépséges új kiadással, ami nemrég a boltokba került. 4 vaskos köteten át követhetjük Eragon és Saphira kalandjait Alagesia földjén keresztbe és kasul, miközben minden erőnkkel megpróbáljuk elfelejteni, hogy a film adaptáció valaha is létezett.

Jenn Lyons: Királyok veszte

királyok veszte borító

>>> Rendeld meg itt! <<<

Maradunk a sárkányoknál, azonban felnőttesebb vizekre evezünk. Jenn Lyons féltéglája nem is olyan rég tűnt fel a színen, így még csak az első rész elérhető, de a Királyok veszte még így is megér egy misét! Ez a szövevényes, több szálon futó regény alaposan megdolgoztatja az agytekervényeket. (Psszt! Most féláron elérhető az Agave akciójában!)

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

>>>Rendeld meg itt! <<<

Az Outlandert valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, ahogy Claire és Jamie Frasert sem, de azért nem mehetünk el mellettük szó nélkül. Hiszen ha már féltéglák, ez a sorozat nemcsak brutálisan hosszú, de az egyes kötetek is az 1000-es oldalszám körül forognak. Történelem, romantika, skótok, kiltek egy kis időutazással fűszerezve. És ha kivégezted a könyveket, jöhet a sorozat!

Libba Bray: The Diviners – A látók

>>> Rendeld meg itt! <<<

Ha már történelem, a The Diviners egyenesen a 20-as évek Amerikájába repít minket, ahol a flapperekhez egy kis paranormális is társul. Libba Bray YA sorozatából magyarul még csak két rész látott napvilágot, ám mindkettő 500 oldal felett van, és tekintve, hogy egy sorozatgyilkost hajkurász egy rakat tinédzser, kalandban nincs hiány.

Mark Lawrence: Az Ős Könyve trilógia

>>> Rendeld meg itt! <<<

Orgyilkos apácák. Kell többet mondanom? Mark Lawrence nem újonc a high fantasyk területén, legújabb trilógiája pedig nem kis falat: 700 oldal körül kereng mindhárom rész. Nona Grey pedig kellően badass ahhoz, hogy lekösse a figyelmünket a négy fal között.


Nos, ennyi lett volna a mi kis ajánlónk, természetesen a teljesség igénye nélkül. Ti olvastátok már valamelyiket? Na és mi mást tennétek hozzá a listához? Írjátok meg nekünk Facebookon, vagy itt a kommentekben!

bizbasz_bio_2019_v2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s