ajánló · Extra tartalom · Menő Könyvek · projekt

4+1 retelling ajánló

A hétvégén a Menő Könyvek újdonságával foglalkoztunk, a Fénytörésekkel, melynek különlegessége, hogy a Disney híres meséjét, a Mulant helyezi új alapokra. Mivel csapaton belül többen is rajongói vagyunk a retellingeknek, az újramesélt történeteknek, ezért összeszedtük néhány kedvencünket.

1. Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség

Különleges helyet foglal el ez a könyv a szívünkben, hiszen az egyik első projektünk között találkoztunk vele, azonban nem ez a fő oka annak, hogy miért is ajánljuk, illetve szeretjük a történetet. A Szépség és a Szörnyeteg, és a fantasy történetek iránt rajongók számára tökéletes választás lehet Rosamund Hodge könyve. Mi egy nap alatt elolvastuk, mert szó szerint nem tudtuk letenni a könyvet. Szórakoztató párbeszédek, görög mitológiai utalások és egy rejtélyes démon…

covers_411080
Megrendelem

Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leonidas ​lányát nyolc éven át képezték arra, hogy megölje a zsarnokot, megmentve ezzel a Királyságot, bár feláldozva saját életét.
De egy dologra nem készítették fel: arra, hogy mit tegyen, ha végzetes szerelembe esne.

Nüxet gyerekkorától kezdve arra képzik, hogy végezzen a Királyság zsarnok uralkodójával, a félelmetes és halhatatlan démonnal. De amikor tizenhét évesen beköltözik a város fölé magasodó kastélyba, rájön, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek képzelte: főképp nem a vonzó és szemtelenül szellemes férje. Nüx tudja, hogy mi a kötelessége, és hogy bármi áron meg kell mentenie a népét, de lassan be kell ismernie, hogy menthetetlenül beleszeretett az esküdt ellenségébe… Vajon ez elég indok arra, hogy feladja a küldetését, és átadja magát ennek a szörnyetegnek?

Ebben a varázslatosan megírt történetben a Szépség és a szörnyeteg tündérmesei bája találkozik az Üvegtrón-sorozat dühös szenvedélyével.

2. Edith Pattou: Északfi

A Szépség és a Szörnyeteg meséjénél maradva, mégis egy kicsit másabb vonalat felvéve ajánljuk nektek az Északfit. A történet  több népmesei elemet is felvesz, megtalálható benne a már említetten kívül a Hókirálynő meséje és az északi mondavilág is, de leginkább a Jegesmedvekirály története. Magával ragadó atmoszférája és Rose igazán varázslatos története minket nagyon hamar levett a lábunkról. A könyvet – a történet mellett – Barcza Dániel gyönyörű illusztrációi színesítik.

északfi
Megrendelem

Fülszöveg:

A babona szerint a gyermekek, akik észak felé fordulva jönnek a világra, felnőve messze kóborolnak az otthonuktól. Rose édesanyja retteg, mert északi lányára magányos, jeges halál vár, ha követi a sorsát. Rose erről mit sem tud, így amikor egy hatalmas fehér medve bukkan fel a házukban, és magával akarja vinni őt, vele tart.

A medve egy rejtélyes kastélyba viszi Rose-t, ahol a lány szobájában éjszakáról éjszakára egy néma idegen bukkan fel. Ahogy a kíváncsisága úrrá lesz rajta, Rose szörnyű bajt okoz, így hosszú útra kell indulnia, hogy megmenthesse a szerelmét és betölthesse valódi sorsát.

Az Északfi ismerős és megindító, mint a Szépség és a Szörnyeteg meséje, mégis frissen eredeti. Egyszerre érzelmes, izgalmas és emlékezetes, magával ragadó, nagy ívű történet.

3. Marissa Meyer: Cinder

A Szépség és a Szörnyeteg után áttérünk a Hamupipőkére. Marissa Meyer konkrétan egy kiborgot csinált belőle, helyszínnek pedig Új Pekinget választotta. Érdekes felütés, ugye? A történet izgalmas, szórakoztató és végig pörög. Az biztos, hogy számunkra az egyik legjobb Hamupipőke feldolgozás. Ráadásul, ha nem szeretitek az egy kötetes történeteket, akkor van egy jó hírük, ugyanis a sorozat további részében csatlakozik a csapathoz Aranyhaj (Cress), Piroska és a Farkas (Scarlet), na meg Hófehérke (Winter) és a – nem is olyan gonosz – Vadász is.

cinder
Megrendelem

Fülszöveg: 

Százhuszonhat ​évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra… Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van…
Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”.
Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke klasszikus meséjét kombinálja a Terminátor és a Star Wars elemeivel. Az eredmény egy fantasztikus, magával ragadó történet.

4. S. Jae-Jones: Alvilági dal

Amennyiben nem vagy híve a Disney klasszikusoknak, viszont a Goblin király történetét annál jobban szereted, akkor S. Jae-Jones könyve valószínűleg új kedvenceid közé fog tartozni. Jeges, sötét és közben romantikus, így egyaránt jó választás lehet a fantasyért és a romantikus regényekért rajongók számára is. Bloggereink közül még csak ketten olvasták, azonban mindketten ódákat zengtek az írónő stílusáról és a történetről.

covers_457113
Megrendelem

Fülszöveg:

Sötét, romantikus és felejthetetlen könyv a Szépség és szörnyeteg felnőtté vált rajongóinak.
Az év utolsó éjszakája. Beköszönt a tél, és a Goblinkirály kilovagol, hogy feleséget keressen magának…
Liesl a varázslatos és veszélyes Goblin királyról szóló legendákon nőtt fel, amelyek elragadták a lelkét, a szívét, és ihletet adtak, hogy zeneműveket komponáljon. Mára Liesl már tizennyolc éves, a családi fogadó körül segít, és a zene köré szőtt gyermekkori álmai és képzelgései semmivé lettek.
Ám amikor a Goblin király elrabolja a húgát, Liesl számára nincs más út, mint utána menni az Alvilágba, hogy megmentse. Megérkezve e különös, magával ragadó világba, amelyet egy rejtélyes férfi ural, hamarosan lehetetlennek látszó döntést kell hoznia. Az idő és az ősi törvények ellene dolgoznak, és Lieslnek meg kell tudnia, ki ő valójában, mielőtt a sorsa beteljesedne.
A zenével és varázslattal teli könyv egy olyan világba ragad magával, amit nem lehet könnyen elfelejteni.

+1. Jen Calonita: Ne ​érezz, ne kérdezz! (Várható megjelenés: május 25.)

Listánkról Elsa és Anna, a Jégvarázs két bátor leányzója sem maradhat le. Hamarosan megjelenik a Ne érezz, ne kérdezz! a Menő Könyvek jóvoltából, mely a Sorsfordító történetek legújabb tagja, és azt a kérdéskört boncolgatja, hogy mi lett volna, ha Elza és Anna nem is ismerik egymást? Jégvarázs és retelling rajongóknak egyenesen kötelező! 🙂

covers_600798
Előrendelem

Fülszöveg:

Mi lett volna, ha Elza és Anna nem is ismerik egymást?

Egy napon Elza lesz Arandelle királynője. Rengeteg felelősséggel és elvárással kell majd megbirkóznia, a megválaszolatlan kérdésekről nem is szólva. Vajon milyen vezető válik majd belőle? Mikor kell kérőt választania? És vajon miért él benne régóta mélyen elrejtve az érzés, hogy egy nagyon fontos része hiányzik?

Szülei váratlan halála után Elzának hamarabb kell választ találnia az életét övező számtalan kérdésre, mint remélte. A királyság egyetlen uralkodójaként magányosabbnak érzi magát, mint valaha. Amikor azonban titokzatos erők lépnek működésbe, Elza elvesztett gyermekkori emlékei kezdenek visszatérni – képek jelennek meg előtte egy hozzá nagyon hasonló kislányról. Hogy kitöltse a benne lakozó űrt, Elza embert próbáló utazásra indul jeges királyságán át, hogy visszafordítson egy szörnyű átkot …, és megtalálja Arandelle elveszett hercegnőjét.


zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s