Agave kiadó · ajánló · filmajánló · projekt

Film- és sorozatajánló – Éhezők Viadala köntösben

Az Énekesmadarak és kígyók balladája projektünkről sem hiányozhat egy jó kis film- és sorozatajánló. Olyan alkotásokat válogattunk, amelyek valahogyan felidézik bennünk a jó öreg Éhezők Viadala-univerzum hangulatát, szabályait, világát, eseményeit… stb.

Már megjelent az eredeti trilógia előzménykötete is, keressétek az alábbi linken.

>>> ITT! <<<


1., A BŰN ÉJSZAKÁJA

Bár az életre-halálra küzdelem itt korlátozott, az embereknek csak 12 óra áll rendelkezésére ahhoz, hogy bűntelenül gyilkoljanak és rendezzék nézeteltéréseiket. A veszély és az izgalom ezúttal sem marad el. Az aréna a valódi Amerika.

ISMERTETŐ: A bűntől hemzsegő túlzsúfolt börtönökkel teli Amerikában a kormány bevezetett évente
egy 12 órás periódust, amikor minden bűncselekményt, köztük gyilkosságot is, szabadon
elkövethet bárki. A rendőrség nem hívható ez idő alatt és a kórházak sem nyújtanak segítséget a sérülteknek.
Ez az az éjszaka, amikor a társadalom saját magát szabályozhatja, következmények nélkül. Ezen az erőszakkal fertőzött éjszakán tör be egy ember James Sandin (Ethan Hawke) házába, és ezzel olyan események láncolta indul be, melyek az egész család életét veszélybe sodorják. Vajon James és családja átvészelni az éjszakát anélkül, hogy maguk is szörnyeteggé válnak.

2., EZT ÉLD TÚL! (STAY ALIVE)

A videojátékok szerelmeseinek – és nem csak nekik! A szereplők ezúttal is hullanak, akár a legyek, a színtér pedig nem más, mint a játék és a valóság szörnyű kettőse. Ha a játékban valakit legyőz a híres Báthory Erzsébet, azaz életét veszíti a játékos, a valóságban is meghal.

ISMERTETŐ: New Orleansban brutálisan meggyilkolnak egy fiatalt. Az áldozat barátai egy videojátékot találnak nála: a túlélõ-horrorjátékok legújabbját, amelyet lenyűgözõ grafika, ellenállhatatlan hangulat és ultrarealisztikus halálesetek jellemeznek. A Stay Alive! a XVII. században élt sorozatgyilkos, a hírhedt Báthory Erzsébet grófnõ rémtetteit eleveníti fel – a szó szoros értelmében… A helyzet ugyanis a következõ: ha meghalsz a játékban, az életed is véget ér. A játékosok száma rohamosan fogy, és csupán egyetlen esély mutatkozik a túlélésre: ha megtalálják és legyõzik a Véres Grófnõt.

3.,  MÁSNAPOSOK VIADALA

Azt gondolom, senkinek sem kell bemutatnom a ZS-kategóriás paródiafilmeket, amelyek annyira rosszak, hogy már jók. A Másnaposok viadala elé pedig lehet, hogy valóban érdemes egy tálca sör kíséretében leülni.

ISMERTETŐ: Bradley, Ed and Zach egy jól sikerült buli után egy különös szobában ébred fel, egy még különösebb világban… barátjuk, Doug nélkül. Némi kutakodás után a trió megtudja, hogy egy vonaton vannak, amelyik egyenesen a The Hungover Games-re tart, ahol meg kell mérkőzniük a különböző körzetek, a vegyes popkultúrák körzete, a szuperhős körzet, a Középfölde körzet, a bábok körzete és a Johnny Depp körzet kiválasztottjaival.

4., SNOWPIERCER – TÚLÉLŐK VIADALA (2020 – SOROZAT)

Ezúttal nem néhány kiválasztott sorsa miatt aggódhatunk, hanem az egész emberiség sorsa a tét. A túlélők egy vonatban gyűlnek össze, és igen sok tényező lesz, amivel meg kell majd küzdeniük, hogy túléljék ezt az utazást. Meddig megy a vonat? És egyébként is, a hó mindig felül landol.

ISMERTETŐ: A fagyott Földön az emberiség utolsó túlélői az egész bolygót megkerülő gigantikus vonaton próbálják fenntartani az együttéléshez szükséges kényes egyensúlyt.

 

 

5., A NAGY PÉNZRABLÁS/ LA CASA DE PAPEL/ MONEY HEIST

Egy remek spanyol sorozat egy bankrablásról, egy csapatnyi bűnözőről, akik megkapják az életben a második esélyt, hogy ismételten valami igazán csúnya ügyben vegyenek részt. Egy sorozat arról, hogyan lehet az emberek szemében hőssé válni, miközben a törvények és az állam bűnösnek bélyegez. Egy remek sorozat arról, hogy az elme páratlan dolgokra képes. Zseniális karakterek, kiváló jelmezek és nagyszerű alakítások. Légyszi, légyszi, Alicia Sierra miatt mindenki nézze meg!

Ahogyan Az éhezők viadalában, úgy itt is mutatják a benti és a kinti világot is. És hát néha el is veszítünk egy-egy szereplőt, biztos, ami biztos.

ISMERTETŐ: Egy csoport tolvaj beveszi magát a spanyol Királyi Pénzverdébe, hogy elkövessék az ország történelmének legtökéletesebb rablását, és 2,4 milliárd euróval lépjenek meg.


Ti mely filmeket, sorozatokat adnátok hozzá a listához? Írjátok meg nekünk kommentben itt vagy Facebook-oldalunkon.


cersei_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s