Extra tartalom · Kolibri kiadó · projekt · prológus · szuperhősök

Öt Marvel képregényszereplő, akiken megakadt a szemem

marvelproji

A Minden ami Marvel kötet lapozgatása közben számos olyan új, érdekes információt megtudhattunk kedvenc hőseinkről, amik a Marvel filmekben nem kaptak szerepet, vagy alakítottak rajtuk. Viszont a könyv nem csupán a híres szereplőket mutatja be, de igyekszik minél széleskörűbben elénk tárni a Marvel képregények hőseit és antihőseit. A következő válogatásban bemutatom azokat, akiknek a nevein megakadt a szemem valamilyen okból. Az ok pedig főleg az, hogy egészen egyszerűen viccesnek találtam őket.

Azbeszt Lady

victoria-murdock-asbestos-lady

Elsőre egyből az ugrott be, hogy a karakter neve hasonlít az Iron Ladyre, ami ugyebár Margaret Thatcher “beceneve”.  A hölgyemény egyébként a Human Torch Comics-ban jelent meg, 1947 nyarán. Eredeti neve  Victoria Murdock, aki golyóálló ruhát készít, és a gonosztettek útjára lép és csap össze Fálykával és Toróval, akiket testvére haláláért tart felelősnek.

 

Powerhouse Pepper

890039-powerhousepepper_0

E karakter 1942-ben látott napvilágot, méghozzá a Joker Comics első számában. Kissé együgyű tekintete elárulja, hogy nem a szupereszével fog hódítani a képregények lapjain. És valóban, Pepper egy jókedélyű, szupererős boxoló, akinek nem az ész a legfőbb erénye. A bajba keveredéshez viszont ért, amiért általában jól ki is nevetik.

 

Ellenőr

b9b45db2225abf46e6da94c1bb852116

Jegyeket, bérleteket! Mondja a hagyományos ellenőr. Nos, Basil Sandhurst ezt kevésbé mondogatja, viszont szegény mind a négy tagjára lebénult. Emiatt kifejleszt egy  különleges páncélt, amivel képes agyi energiát elvonni másoktól, és ennek segítségével mozogni. A gonosztevő az Invincible Iron Man-ban jelent meg, 1969-ben.

Szauron

Karl_Lykos_Earth-616_from_Marvel_Masterpieces_Trading_Cards_1995_Series_0001

Nyilván első másodpercben a Gyűrűk Ura főgonosza jut eszébe mindenkinek a Szauron névről. Ezt biztos zokon venné dr. Karl Lykos, aki szintén e nevet választotta, miután egy mutáció következtében először egy életerő-elszívóvá, majd a képen látható  Pteranodonná változott, méghozzá hipnotikus képességekkel. A karakter az X-Men-ben kapott helyet, 1969-ben.

Howard-the-Duck-2Howard, a kacsa

Oké, erről a karakterről valószínűleg már többen is hallottatok, hiszen ebből a szereplőről egy film is készült, amely 1986-ban látott napvilágot, és hatalmas bukás volt. Én már magát a karaktert sem értem, valahogy nem tudom komolyan venni. Persze szándékosan lett ilyen bolondos, ő az univerzum nagy különce, aki még saját világában is partra vetett halnak érzi magát. A Kozmikus Tengely eltolódásának köszönhetően a Földre kerül, majd miután véletlenül megmenti a modell Beverly Switzert összefognak, és különböző világmegmentő kalandokba keverednek. Később azonban elválnak útjaik, de Howard mindig az igazság oldalán marad. A különös kacsa 1973-ban jelent meg először a képregények hasábjain az Adventure Into Fear sorozatban.

A bejegyzés a Minden ami Marvel című könyv alapján készült. 

covers_562790
Kolibri, 2019, 320 oldal

Ha az olvasók meglátnak egy Minden ami Marvel című könyvet, talán eltűnődnek rajta, mi lehet benne – biztosan nem minden a Marvel-képregények Multiverzumáról!

Tényleg lehetetlen vállalkozás lenne mindent egyetlen kötetbe gyűjteni, ezért lássuk, hogy mire nem vállalkozik ez a könyv. Nem mutatja be a cég történetét, és nem is egy teljességre törekvő karakterenciklopédia. Sokkal inkább kalauz a fősodorbeli Marvel-univerzumhoz, annyi, felbukkanásának időrendjében szereplő karakterrel, helyszínnel, járművel, fegyverrel és varázstárggyal, amennyi csak elfér 320 oldalon.

A Minden ami Marvel tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív a negyvenes és ötvenes évek első nagy Marvel-hőseitől, gonosztevőitől, cowboysztárjaitól és képregényszereplőitől a hatvanas évek ikonikus szuperhősein és -gonoszain át napjainkig, miközben bepillantást enged a karakterek szuperereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba.

A képek forrása: 1 2 3 4 5


regi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s