Érdekességek · Extra tartalom · Kolibri kiadó · projekt · prológus

Minden ami Marvel-fegyverek és technológia

covers_562790Fülszöveg:”Csináljunk valami őrültséget… mondjuk mentsük meg a világot!” (Vasember)

Ha az olvasók meglátnak egy Minden ami Marvel című könyvet, talán eltűnődnek rajta, mi lehet benne – biztosan nem minden a Marvel-képregények Multiverzumáról!
Tényleg lehetetlen vállalkozás lenne mindent egyetlen kötetbe gyűjteni, ezért lássuk, hogy mire nem vállalkozik ez a könyv. Nem mutatja be a cég történetét, és nem is egy teljességre törekvő karakterenciklopédia. Sokkal inkább kalauz a fősodorbeli Marvel-univerzumhoz, annyi, felbukkanásának időrendjében szereplő karakterrel, helyszínnel, járművel, fegyverrel és varázstárggyal, amennyi csak elfér 320 oldalon.
A Minden ami Marvel tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív a negyvenes és ötvenes évek első nagy Marvel-hőseitől, gonosztevőitől, cowboysztárjaitól és képregényszereplőitől a hatvanas évek ikonikus szuperhősein és -gonoszain át napjainkig, miközben bepillantást enged a karakterek szuperereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba.

A Marvel-univerzumban nem mindenki született különböző szuperképességekkel, így nekik a technológiát kihasználva fegyvereket kell alkalmazniuk. Összegyűjtöttem Nektek a Minden ami Marvel című könyv segítségével néhány fegyvert (természetesen a teljesség igénye nélkül és remélhetőleg új információkkal), amik hiányában elképzelhetetlenek lennének a Marvel-világban folytatott harcok!

Legelőször is a sort egy olyan tárggyal kezdeném, ami bizonyos szempontból kilóg a többi felsorolt fegyver közül. Bizony, Thor pörölyére gondolok, hiszen ez nem csupán hagyományos technológiával készült, hanem varázserővel is bír. A Mjölnir amellett, hogy teleportál, segít használójának a mennydörgéseket és a villámlásokat is uralni, irányítani. Nem kerülhet mindenki kezébe, csupán az használhatja, aki méltó rá. Thor az egyik kedvenc karakterem, és valljuk be őszintén, ki nem játszott még el azzal a gondolattal, hogy a pörölyt a sajátjának tekinti? Nekem például a teleportálás, mint lehetőség néhányszor jól jönne, például amikor lekerülnék egy belvárosi dugót, vagy csak szimplán késésben vagyok.

„Bárki is viselje ezt a pörölyt, ha méltó rá, bírjon Thor erejével” Mjölnir bűbája

avengers_endgame_screenshot_20190402150529_1_original_560x313_coverA szuperkatona-szérumot a Marvel-univerzumban számos szuperhős megkapta már, Steve Rogers volt az első, akiből tökéletes katonát faragtak, miután első körben nem sikerült bejutnia a hadseregbe, azonban a későbbiekben több szereplőnél is alkalmazzák, hogy jó harcosokká váljanak.

Ismeritek Hangyát? A Pym-részecskéknek és a méretváltoztatásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy hangya méretűen is meg lehessen menteni a világot. Kezdetben oldatként, majd később már kapszulaként tárolják azt a részecskét, ami lehetővé teszi a gyorsabb alakmódosítást.  A technológia folyamatosan fejlődik, így Scott Lang jelmezét már hangerősítő rendszerrel és bioelektromos csapásmérővel is felszerelték.

„Olyan gyorsan zsugorodom, hogy szabad szemmel is látom” Hank Pym

A gamma-sugárzásnak köszönhetően (ami egy olyan elektromágneses sugárzás, ami nagy energiájú fotonokból jön létre) is számos szuperhős kapott már különleges képességet. Fontos megemlíteni, hogy mutációt okoz felrobbanáskor, így válik például dr. Bannerből is Hulk. Ennek köszönhetően iszonyatosan nagy erővel és színváltoztatással ruházza fel a mutálódottakat.

A Vasember-páncél rendkívül összetett, aminek célja, hogy viselőjét megvédje a külvilágtól, az ellenségeitől, mindemellett pedig minden erőt, mozgást megnöveljen. Természetesen a repülés is az alapfunkciók közé tartozik, a páncél minden korábbi változata képes volt erre. Azonban amíg régebben mindez rengeteg energiába került, és gyakran töltésre volt szükség, addig ma már az ARC-reaktor technológia lehetővé teszi, hogy folyamatosan energiához jusson.

Végül, de nem utolsó sorban, nem mehetünk el szó nélkül Amerika kapitány pajzsa mellett sem. A fegyver a legerősebb ismert fémből készült, azonban nem elpusztíthatatlan, számtalanszor megpróbálták már megsemmisíteni, azonban sohasem sikerült véglegesen. Tudtátok, hogy a pajzs átmérője 76 cm és 8.9 cm vastag?

„Úgy tekintek rá, mintha a részem lenne, Thor. Mint te a pörölyödre.” Amerika kapitány

Ha választhatnátok egy fegyvert vagy szuperképességet, ti mit választanátok, hogy megálljátok a helyeteket a többi Marvel-hős között? Amennyiben további érdekes Marveles tartalmat olvasnátok, mindenképpen nézzetek szét Facebook és Instagram oldalunkon is, ahol további tartalmakat találtok, ami a Minden ami Marvel (Kolibri Kiadó) című könyvhöz kapcsolódik!

(kép forrása:itt)


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s