ajánló · Extra tartalom · Kedvencek · lista · projekt · tematikus ajánló · Top10

Ha eleged van az őszből

Könyvekkel a jókedvért

Ha téged is lehangol a szürke időjárás, és semmi kedved még a könyvekben is ilyesmiket olvasni, akkor ez az ajánló neked szól. Csupa olyan könyveket szedtem össze, amik engem mindig jobb kedvre derítenek, még akkor is ha már harmadik napja esik az eső!

Figyelem! A lista egyáltalán nem őszi olvasmányokat tartalmaz, meséktől a klasszikusokig bármit megtalálsz rajta. Én már az emléküktől felvidulok, ezért gondoltam megmutatom őket nektek is! 🙂

1. Andrea Wandel: A ​haflingi csibészek

Kezdjük egy olyan könyvvel, amit a fiatalabb olvasók élvezhetnek. Akinek volt Pony Club előfizetése, talán emlkészik erre a sorozatra. April édesanyja úgy dönt, hogy ezen a nyáron lovastábort tartanak a farmon, de ehhez még sok minden hiányzik. És mikor megérkezik az öt rakoncátlan haflingi kisló, akkor kezdődnek az igazi kalandok! Én őszintén sajnálom, hogy csak az első két részét volt lehetőségem olvasni, mert nagyon élvezetes kis könyvek.

2. Frances Hodgson Burnett: A titkos kert

Ez a könyv ugyan fiatalabbaknak íródott, de hiszem, hogy bármilyen korosztály élvezni tudja ezt a bájos, klasszikus történetet. Én angolul olvastam és hallgattam egyszerre, és az utolsó pár fejezetnél nem tudtam abbahagyni a mosolygást.

3. Braniszláv Nusić: Jókedvemben írtam

Ezt a könyvet a mamám szekrényének mélyéről szereztem be, és a címe alapján reméltem, hogy tetszeni fog. Végig nevettem az egész könyvön, ahogy az alcím hirdette, tényleg nagyon humoros kis könyvecske. Remekül szórakoztam rajta, úgyhogy sajnálom, hogy szinte esélytelen, hogy beszerezzétek… a Vidám könyvek sorozatban jelent meg, ha esetleg másnak is nagy gyüjtő volt a nagymamája, talán talál egy kallódó példányt nála 🙂

4. Debora Geary: Modern boszorkány

Ez tipikusan az a családközpontú, boszorkányos történet, aminek nem is a fantasy része a lényeges, hanem a varázslatos hangulat, ami átjárja. Ebben nem egy szuper, akciódús történetet talál az ember, hanem egy családi szeretettel és humorral átitatott, könnyed olvasmányt.

5. Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

Mi történhet egy száz éves emberrel, miután kimászik az ablakon és eltűnik? Egész biztos, hogy neked kevésbé őrült ötletek jutottak eszedbe, mind Jonassonnak. Első könyvem volt svéd szerzőtől, és emlékszem, remekül szórakoztam rajta. Néha csak fogtam a fejem, hogy mik történnek benne, annyira hihetetlen és kiszámíthatatlan! Ha inkább filmnézős alkat vagy, (akkor mit keresel ebben a bejegyzésben amúgy?) ebből a könyből film is készült, ami szerintem egész jól sikerült, úgyhogy szeretettel ajánlom neked.

6. Sarah Addison Allen: A varázslat tava

A címhez méltóan a történet is varázslatos volt. Minden egy képeslappal kezdődött, amin Eby meglátta Lost Laket. Azonnal beleszeretett, de ez már több, mint negyven éve történt. Azóta egyedül maradt, és az üdülőhely eladásán gondolkozik, amíg be nem állít hozzá egy rég nem látott rokon, Kate Pheris és kislánya, Devin. Ezután még rengeteg kaland és titok vár a szereplőinkre, ebben a különleges hangulatú regényben. Ha kíváncsi vagy, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem pár számomra kedves idézetet.

7. Susan Mallery: Citrom és osztriga

Aki szereti a chick lit irodalmat és a gasztroregényeket, annak nem csak ezt, hanem a sorozat többi részét is szeretettel ajánlom! A Buchanan testvérek az én szívemet már rabul ejtették. Bármikor szívesen előveszem ezeket a könyveket, ha egy humoros, romantikus, kicsit szexi olvasmányra vágyom 😀

8. Erich Kästner: Május 35.

Avagy Konrád a Csendes-óceánhoz lovagol. Hiszen május 35-én nincs olyan, ami meglepné az embert. Ilyenkor akár az egyenlítőn is végigsétálhatunk, és pepita bőrű kislányokkal cseveghetünk. Képtelennek hangzik? Az is. Humoros, imádnivaló gyerekmese, amin a felnőttek sem fognak unatkozni. Most kedvet is kaptam az újraolvasásához! (Elérte a bejegyzés a célját, egy ember már kedvet kapott az olvasáshoz. Nem baj, hogy az írója volt az xD)

9. Kelly Barnhill: A lány, aki holdfényt ivott

Barnhill egy különleges világba kalauzol el minket a története által. Vannak itt boszorkányok, aprócska sárkányok, szörnyek, egyszerű, de felettébb bánatos halandók és egy holdfényt ivó gyermek. Ha ezeket a hozzávalókat összekevered, és hozzáadsz még egy csipet humort, papírmadarakat, varázslatot, izgalmakat, akkor megkapod ezt a szuper könyvet! Ha az elején bizonytalan is vagy, ne add fel, beindul a történet, és a végére összeáll a kép, ígérem.

10. Héctor García – Francesc Miralles: Icsigo-icsie

Így utoljára egy olyan könyvet hagytam, ami nem regény, hanem önfejlesztő könyv. Ha szeretnéd elsajátítani azt a japán filozófiát, hogy hogyan tudj minden pillanatot élvezni, amit meg nem lehet, azt elengedni, akkor ez a könyv neked szól. Hiszen életünk minden pillanata egyszeri, és megismételhetetlen: kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba. Ez a könyv segít megtanulni, hogyan engedjük át magunkat a pillanatnak, és így talán még ezeket a szürke, esős napokat is élvezni tudjuk!

Te melyik könyvekhez nyúlsz, ha jobban szeretnéd érezni magad?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s