booktag · Extra tartalom · Halloween · projekt · prológus

Halloween Book Tag

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ír ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, de már világszerte nagy népszerűségnek örvend. Hangolódjatok velünk egy book tag erejéig! Booooo! 🙂

IMG_0496Töklámpás – Egy könyv, amiben az egyik szereplő egy igazi “tökfej”

RavenS: Üvegtrón – a kutyát kivéve gyakorlatilag bárkit választhatsz és stimmel. Az én kiválasztottam Mr. Picsogó Dorian

Vanda: Stargirl – ez egy teljesen jóindulatú tökfej, de ha a maga bolondos, humoros, különc oldalát vesszük, akkor Stargirlre tökéletesen illik a leírás. Amúgy idei nagy kedvencem lett a könyv ❤️

Zhatria: On Sai: Szivárgó sötétség. Artúr az a karakter, akitől a falnak lehet menni. El van telve saját magától és minden egyes lépésében bizonyítja, hogy valójában csak egy nagy sárga, üres tök van a feje helyén.

IMG_0497Spooky Ghost – Egy könyv, amiben a főszereplő egy idő után már csak árnyéka önmagának

Liliane: Szent Johanna Gimi, Arnold. Szerintem nem jó az a bizonyos megmozdulása, hiszen teljesen szembeköpi az addigi jellemét. Totálisan kiesik a szerepéből.

Zhatria: Sarah J. Maas: Üvegtrón sorozatból: Chaol. Az elején még az egyik kedvenc szereplőm volt. Volt tartása, magabiztossága, kiállása. Egy megbízható karakter, amire lehet számítani. Aztán elkezdett érzelgősködni, lojalitása megingott. A sorozat végére igazából már az sem érdekelt, hogy él-e vagy hal.

RavenS: Piranesi furán passzol ide, de inkább nem fejteném ki miért, mert spoiler 🙂

IMG_0498Frankenstein – Egy könyv, aminek a főszereplője igazi szörnyeteg, de a történetét megismerve megsajnáltad

Dorka: Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája – Mind ismerjük szerintem Coriolanus Snow-t az Éhezők viadala könyvekből, aki egy gonosz karakter szerepében tűnt fel a trilógiában, de az előzmény történetét elolvasva egy igazán összetett és nehéz utat bejárt személyiségnek ismertem meg, akivel valamilyen szinten együtt tudtam érezni.

Liliane: Talán a Stalking Jack the Ripper, bizonyos Hasfelmetsző Jack karaktere iránt éreztem végül szánalmat… de ennél talán jobb példa a Gépnaracs, ahol a főszereplő Alex egy igazi rohadék, de a szerző képes volt úgy megírni a történetét, hogy áldozatként tekintsünk rá. 

Zhatria: V. E. Schwab: A mágia árnyalatai trilógiából, Holland. Ő egy igazán rohadék karakter, borzasztóan ellenszenves és könyörtelen. Aztán megtudod a múltját, megismered az érzéseit (már amikor éppen vannak) és egész végig onnantól kezdve happy endet kívánsz neki és szurkolsz, hogy lehessen jobb jövője, ha már a múltját így tönkre tették.

IMG_0499Vámpír – Egy könyv, amiben igazi energiavámpír szereplő van

RavenS: Én nem akarok ujjal mutogatni senkire ALIZAJD, de egy bizonyos herceg a Bronzvárosban lehozott az életről.

Dorka: Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer – Minden oldal után egyre jobban kihozott a sodromból ez a könyv, és egyre inkább leszívta az agyamat. A női főszereplőtől a falra tudtam volna mászni, annyira erőltetett karakter.

Liliane: A The Shadows Between Us, ahol a főszereplő szinte szívja az olvasója energiáját. Alessandra tökéletes energiavámpír.

IMG_0500Haunted Haus – Egy könyv, aminek a világában soha nem élnél

Vanda: Trónok harca. Nem kell nekem az a sok háború, sárkányok, betegségek…

Zhatria: Kiera Cass: Párválasztó. Se a kasztrendszer se a többi csajjal vetélkedés egy hercegért nem az én világom. A könyvet imádtam, de semmi pénzért nem látogatnék el oda, mint szereplő.

RavenS: Éhezők viadala. Szerintem a startot se érném meg az arénában.

IMG_0501Trick or Treat – Egy könyv, amiben nagy szerepe van az édességeknek

Liliane: Az Édességek kicsiny boltja és a Szirmok hamuban, ami egy sorozat két része. A főszereplő édességekkel foglalkozik a pestis és a londoni tűzvész idején. Bár régen olvastam, máig megmaradt milyen érzés volt olvasni. 

Zhatria: Cathy Cassidy: Csajok és csokik. Ha már a cím nem lenne elég, akkor hadd mutassam be az egyes részek címét is külön-külön: Cseresznyés ábránd, Mályvacukor égbolt, Nyári álom. Ezek után garantáltan nem tudsz édességre gondolni legalább egy hétig, mert olyan cukor sokk tör rád.

RavenS: Gail Carrigertől a Lélektelenben mindjárt egy melasztortával indítunk, és hát Alexia Tarabotti a továbbiakban sem hagy minket cserben.

IMG_0502Witch – Egy könyv, amiben rosszul ítélték meg a főhőst

RavenS: Mary Shelley szörnye tipikus példája ennek. Ha az alkotója elfogadta volna olyannak, amilyen, talán egyáltalán nem így végződik a történet.

Zhatria: Louisa May Alcott: Kisasszonyokból Beth. Bizony ő az a testvér, aki olyan semmilyen. A nővérei mind többet is szerepelnek a könyvben. Aztán akkor jövünk rá az ő értékére és csodájára, amikor már késő. Ekkor pedig a szereplőkel együtt ostorozzuk magunkat és tesszük fel a kérdést: miért voltunk ilyen vakok?

Liliane: A Royce tarol szerintem ide simán illik, hiszen az egész regény egy valóságshowba került család életét mutatja meg és a főszereplőnek színészkednie kell, így pedig a világ nem őt látja, hanem csak a maszkját.

IMG_0503Skeleton – Egy történet, ahol “csontvázak vannak a szekrényben”

Dorka: Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen – Egy fantasztikus regény, ahol bőven érnek minket meglepetések, hiszen annyi sokkoló dolog van a háttérben, amiket felfedezve ez a könyv garantáltan levesz a lábunkról. Kemény történet, de megéri elolvasni.

Zhatria: Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején. Egy családi idillbe csöppenünk, ahol aztán kiderül minden. Tökéletes könyv arról, hogy nem minden a felszín és mindenkinek van múltja, ami követi őt. Semmi sem az, aminek látszik. Lebilincselő és magával ragadó regény, kötelező mindenkinek!

Vanda: A 39 kulcs sorozat. Még az utolsó részben is vannak olyan családi titkok, amiről csak néhányan tudnak. 

IMG_0504Blood – Egy könyv, ahol minden a származás körül forog

RavenS: Christelle Dabos Tükörjáró sorozatában mindent meghatároz az, hogy melyik családból származol, hiszen ettől függnek a mágikus képességeid.

Zhatria: Elég sok ilyen van, de talán a legmeghatározóbb: S. A. Chakraborty: Dévábád trilógiája. A perzselő sivatag és kelet varázsát visszahozó trilógiában minden a dévek a “nemes” dzsinnek körül forog. Ha ember vagy, vagy esetleg félvér, akkor a bolhával vagy egyenértékű. Na de hogy birkózik meg a dév nép azzal, amikor egy Nahida Bánu, azaz a legszentebb dév, kerül elő az emberek világából. És bizony nem tűnik tisztavérűnek…

Dorka: Erin Watt: Papír hercegnő – A szerzőpáros regényében minden a gazdagság, a kiemelkedő családi háttér körül forog, és amely egy eltúlzott, drámai világképet tár elénk.

IMG_0505Scream – Egy könyv, amitől legszívesebben ordítottál volna

Zhatria: Nathan Hill: NIX című regényétől nem csak akartam, hanem ordítottam is. Az egész könyv zseniális, teljesen oda meg vissza voltam, attól, hogy lehet valami ilyen remek. Aztán az utolsó 40 oldalon kiégetett. A szerző úgy látta jónak, hogy megmagyarázza az elmúlt 650 oldalt és nem csak szájbarágta a könyv tanulságait, hanem konkrétan MINDENKIT fel is mentett a bűnei alól. Még azt is visszahozta a halálból, akit már 100 oldallal ezelőtt temettél. Felháborító és elkeserítő volt az egész. Legszívesebben kitéptem volna a könyv lapjait, csak nem a sajátom volt.

Dorka: Jewel E. Ann: Zajlik az élet – Ordítottam volna ettől a regénytől, de azért, mert egy hatalmas fordulatot tartogatott. Az biztos: itt aztán zajlik az élet!

Vanda: Colleen Hoover: Velünk véget ér. Engem bosszantottak a szereplők ebben a könyvben, és a legtöbb döntésüktől legszívesebben a falra másztam volna 😅

halloweeni_-3

Nektek melyik könyvek, illetve történetek illenének a kérdésekhez? Töltsétek ki a book taget Instagramon, vagy Facebookon és jelöljetek meg bennünket. Kíváncsiak vagyunk a ti élményeitekre is! 🙂


linda_bio2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s