Értékelés · könyvmolyképző · Kedvencek · projekt · prológus

Renee Ericson: More than water- Több mint víz

covers_575586Fülszöveg: Nem érzem helyesnek. Nem érzem helytelennek.
Csak érzem.
E.J. Cunning művészettörténet szakra jár és egy rockzenésszel randizik. Foster Blake vegyészmérnöknek tanul és botfüle van. Egyáltalán nem egymás esetei, csak együtt dolgoznak. Aztán egy görbe éjszaka mégis szexhez vezet – barátokként –, ami után születik egy megállapodás közöttük. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, pedig soha semmi nem az.
Sok réteg lapul az emberek külső álcája alatt. Alaposan mögé kell nézni, ha fel akarjuk tárni, amit a másik rejt. Több mint víz – egy egész történet, egy élő, lélegző anyag a mindent visszatükröző felszín alatt.
Csupa művészet, csupa tudomány.
Mélyedj el a titkaiban!

Sajnos az idei ősz olvasás szempontjából nem úgy alakult, ahogy eredetileg terveztem. Az egyetem sok időmet elveszi, ezért nagyon keveset sikerült elolvasnom arról a listámról, amin összegyűjtöttem jó pár könyvet erre az időszakra. A More than water című regényt csapatunk egyik tagja, Dorka ajánlotta nekem, és azóta is rengetegszer hálálkodom neki, mivel tényleg ez a könyv lett az idei, őszi kedvencem, bármikor újra elolvasnám.

A borító bennem vegyes érzéseket keltett. Maga színvilág nagyon tetszik, egyszerű és letisztult, a kék egyértelműen jó választás volt a történethez, azonban én a főszereplőt, E.J.-t, nem feltétlen úgy képzeltem el, ahogy megjelenítik. Különleges, hogy a borító eleje dombornyomott, kémiai szerkezeteket ábrázolnak ilyen formában, ezzel is utalva arra, hogy a tudomány jelentős szerepet kap a könyvben.

A regény nekem nagyon tetszett annak ellenére, hogy számomra talán túlságosan átlagosan indult, azonban hamar kiderült, hogy nem egy mindennapi történetről van szó. E.J és Foster munkájuk során, a könyvtárban ismerkednek meg, és egészen egy iszogatós, bulizós estéig ez valóban munkakapcsolat volt. A két főszereplő teljes ellentéte egymásnak, kezdetben úgy tűnik, nem sok közös van bennük. Azután a bizonyos este után azonban minden megváltozott, viszonyukra a barátság extrákkal lenne a legjobb kifejezés.  Ez persze, mint általában, soha nem ilyen egyszerű. A kérdés, hogy vajon mikor kezdenek el érezni egymás iránt többet, mint barátságot, és ezt pedig meddig tudják titkolni a másik előtt. A történet könnyed, humoros, érzelmekkel teli, én nagyon rövididő alatt elolvastam, annyira beszippantott a fiatalok története.

A két főszereplő E.J. és Foster számomra nagyon szimpatikus karakterek. A lány egy igazi művészlélek, az alkotás a szenvedélye. Rengeteget harcol az édesanyjával, mivel ő nem ezt a pályát képzelte el a lányának, teljesen más tervei vannak, hogy E.J. „mihez kezdjen magával”. A diplomás út a legjobb lehetőség, hogy utána ő is kivegye részét a családi bizniszből, azonban a lány törekszik arra, hogy megmutassa, nem csak az a „tökéletes” út, amit az édesanyja kijelölt számára. Kitartó, aki nem adja fel könnyen az álmait, hanem harcol értük. Foster imádja a tudományt és mindent, ami ehhez a területhez tartozik, vegyészmérnöknek tanul az egyetemen. Korábbi kapcsolatai után nem szeretne még elköteleződni, fél, hogy megsérül. Neki is, mint E.J.-nek megvannak a saját titkai. Átlagos életet él, hétköznapi célokkal. Számomra egy nagyon szimpatikus karakter, nem tipikusan az a „rossz fiú”, akit általában egy ilyen történetben el tudnánk képzelni, Foster egy rendes, normális srác.

„Kirepülök a képzeletemből, és becsapódom a valóságba.

Nem a víz vagyok.

Valami más.

Több mint víz.”

A Több mint víz szerintem egy igazán találó cím, már a fülszöveg elolvasása után sejtheti az érdeklődő, hogy a tudomány és a művészet különleges összhangjára utalhat. A projekt, amin E.J dolgozik, tulajdonképpen végigkíséri az egész történetet és a lány kapcsolatát Fosterrel, hiszen a srác mérnökként tudományos oldalról egy teljesen más aspektusát mutatja meg E.J terveinek. Ajánlom mindenkinek Renee Ericson regényét, aki szeretne egy romantikus, de mégis földhöz ragadt történetet olvasni, ami tökéletes lehet egy esős, bekuckózós hétköznap délutánra vagy hétvégére.

„Több mint víz a címe? Erről szeretnék kicsit többet tudni.”

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s